temaer
Foto fra sn.dk
NYT ESCAPE ROOM åbner i Køge

Redaktionen på Lørdagsavisen

 

I udlandet ligger der efterhånden et såkaldt "escape room" på hvert gadehjørne. I København er der over sidste år åbnet 6-7 stykker og der ligger også enkelte andre steder ude i landet - men til sammenligning ligger der over 300 escape rooms i Budapest. "Escape room" betegnes som den største og vildeste nyskabelse i underholdningsbranchen, siden biografen blev opfundet.

 

29. marts åbner RiddleHouse Escape Room i Køge på Astersvej 23.

 

Men hvad er et escape room egentlig? Escape Room er et gruppespil, hvor deltagerne bliver "låst" inde i et rum sammen med sin gruppe. Gruppen har 60 minutter til at fuldføre sin mission, som er at komme ud af rummet, medbringende en særlig genstand.

 

Deltagerne løser missionen ved at samarbejde, tænke kreativt, løse gåder og klare de opgaver og udfordringer, I bliver stillet. Undervejs i spillet skal findes en række ledetråde, som hjælper deltagerne videre. Ledetrådene kan være skjulte, synlige, låst inde eller noget helt fjerde. Sidder man "fast" vil man få en ledetråd af sin gamemaster, som under hele spillet overvåger rummet på sine skærme i operatør rummet.

 

I et Escape Room er intet, som det ser ud ved første øjekast, og man vil få masser af sjove og vilde overraskelser undervejs.

 

RiddleHouse er startet af de to gode venner Mark Vinther og Palle Rasmussen. Mark Vinther er firmaets daglige direktør og fortæller:

 

"Hos os har vi to rum - ét som hedder "Ragnarok" og et andet rum som hedder "Spymaster". I Ragnarok er historien, at jætterne har stjålet Thors hammer Mjølner, og nu marcherer mod Asgård. Deltagerne har nu 60 minutter til at finde Mjølner og forhindre verdens undergang - Ragnarok. I det andet rum er historien at en russisk spion fra den kolde krig er kommet til Danmark og har stjålet tegningerne over Stevns Fortet, og nu har han indlogeret sig på et hotel i Køge. Deltagerne har her 60 minutter til at finde den hemmelige spions identitet og forhindre 3. Verdenskrig."

 

Mange kan sikkert huske den frygtelige tragedie i Polen, hvor en gruppe unge piger mistede livet i et escape room. Men det kan ganske enkelt ikke ske i Køge. I RiddleHouse har man gjort en dyd ud af sikkerheden og taget alle forholdsregler: "For det første låser vi ikke dørene, og man kan til enhver tid komme ud af rummet", beretter Mark Vinther og fortsætter: "og desuden bruger vi hverken levende ild eller har gas; vi har ganske almindelige radiatorer. Desuden har vi redningsåbninger i begge ender af vores lokaler - det er med andre ord lige så sikkert som at gå i supermarkedet eller til frisøren."

 

Mark og Palle tilbyder - ud over deres to rum på Astersvej - også en mobil afdeling til både private og erhverv. Her kommer de ud og spiller med op til 500 deltagere; alt der kræves er lokaler (kontor, en stue el. lign) samt at hver gruppe har deres egen computer. Og så går man ellers på jagt efter gåder, koder og en masse spændende oplevelser i hver gruppe hjemme hos sig selv. Palle fortæller: "da vores rum har plads til max. 6 deltager ad gangen, ved vi at mange fx firmaer og skoler gerne vil spille ude hos dem selv. Derfor har vi fået eneretten på det mobile escape room "The Exit Files" på det danske marked, og det glæder vi os ti at komme rundt i Køge med. Det er teambuilding, når det er allerbedst, og her er samarbejde, kommunikation samt evnen til at anskue tingene anderledes i højsædet."

 

Man kan se mere om RiddleHouse Escape Room på www.riddlehouse.dk - virksomheden slår dørene op 29. marts klokken 9.00. Deltagerne kan være ned til 10-12 år - under 14 år dog i selskab af en voksen.

 

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK