< April 2020 >
M T O T F L S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
kn kyst kasse blaa
Her kan dit banner stå
kn banner faanyhedsbrev NY
koegenu forborn logo 128x57px
Køgenu   en del af Sjællandske Medier logo(1)
koegenu koege kyst soendre strand i koege VENSTRE
Køge Kyst
Foråret står for døren, og dermed er det også tid til åbningen af 50 havnehaver og et grønnere Søndre Havn til maj.

Tips og tricks til øko-nyttehaven

Foråret står for døren, og dermed er det også tid til åbningen af 50 havnehaver og et grønnere Søndre Havn til maj. En havnehave er en perfekt mulighed for at lære mere om 'fra jord til bord', også hos familiens yngste. Tirsdag den 12. marts kl. 17-19 kan du komme til inspirerende foredrag om by- og havnehaver og lære mere økologisk dyrkning af nyttehaver. 

Mere end halvdelen af de 50 havnehaver er allerede reserveret, så inden længe vil det spire, gro og vokse sig grønt og frodigt på Søndre Havn. De mange højbede åbner mulighed for det meste – også for børnefamilier, der vil lære mere om råvarerne og deres tilblivelse. Måske er det tid til en egen havnehave med eksempelvis jordbær, ærter og tomater – en have i børnehøjde. 

 

 

Øko-ekspert ved hånden

Den erfarne og kyndige øko-havemand, Jens Juhl, er den 12. marts inviteret til at fortælle om økologisk dyrkning af nyttehaven. Her vil han også give sine mange gode erfaringer videre fra egen have ’Slottet i Smørmosen’, en økologisk kolonihave af større dimensioner, hvor han igennem flere år har arbejdet med økologisk dyrkning – med succes. 

 

Ved arrangementet kan du blandt andet få mere at vide om, hvordan du plejer jorden og får et godt udbytte af dine anstrengelser. Jens Juhl vil også pege på, hvilke afgrøder du med succes kan dyrke i havnehaverne, og hvordan øko-planter reelt kan hjælpe hinanden. 

 

 

Få din egen havnehave

For de hurtige vil det stadig være muligt at reservere en havnehave, men du skal nok ikke betænke dig længe. For at blive klogere på projektet om et grønt, frodigt Søndre Havn kan det anbefales at deltage i arrangementet om økologisk dyrkning af nyttehaver og få inspiration, måske til en havnehave, måske til egen have. 

 

Vil du komme stærkt fra start med sommerens høst, kan det være en idé at forspire planter og vækster. Det vil Niels Juhl også give gode tips om. Til arrangementet vil der være potter, frø og jord til alle deltagere, så du kan tyvstarte forspiringen hjemme i vindueskarmen. 

 

Arrangementet, der afholdes i samarbejde med Køge Kyst og Det Grønne Hus, foregår tirsdag den 12. marts kl. 17-19 på Tapperiet, Søndre Badevej 1 i Køge. Det er gratis at deltage, og undervejs vil der blive serveret en kop varm grøntsagssuppe med brød. 

 

Bemærk, at arrangementet er flyttet fra Gule Hal til Tapperiet.

 


Reserverer din have her på mail 

 

 

Tid: Tirsdag den 12. marts kl. 17-19

Sted: Tapperiet, Sdr. Badevej 1, Søndre Havn
Fakta om havnehaverne
Hvor kommer haverne til at være?

Havnehaverne bliver en af attraktionerne i byrummet Opdagelsen, der bliver etableret i løbet af foråret 2013 på Søndre Molevej 9. Udover havnehaverne vil byrummet byde på et unikt udekøkken med arbejds- og spisepladser, et aktivitetsområde med farvestrålende hængekøjer, en kæmpestenhøj og havnebier.

Hele Opdagelsen er et levende værksted, der skal tilbyde et byrum med nye, spændende grønne muligheder for aktivitet og fællesskab, som måske kan give inspiration til de fremtidige grønne byrum i området.
Hvordan ser en havnehave ud?

Havnehaverne består af 50 plantekasser af træ, der er 120 x 120 cm. På hele Opdagelsen er der lagt 50 cm ren jord, og der kommer yderligere ren jord i havnehaverne, så det er helt sikkert at dyrke grøntsager og krydderurter i dem.

Alle haveejere forpligter sig til at passe deres have, som ellers videregives, så andre kan få glæde af den.
Hvem står bag?

Haverne er støttet af Køge Kyst for at fremme kulturen og fællesskabet i området allerede nu - og for at få erfaringer med byrum, funktioner og netværk til de kommende grønne områder på Søndre Havn.

Haverne er udviklet i et samarbejde mellem Det Grønne Hus, landskabsarkitekterne Bang&Linnet, landskabsarkitekt Bettina Lamm, Køge Bugt Projektcenter og Køge Kyst.
koegenu koege kyst soendre strand i koege HOEJRE

SENESTE ARTIKLER:

Køgenu.dk

kalenderpartnere:

No Image
Find os på Facebook
kn partner logo koegekyst
koegenu erhverv dagbladet koege avisrulle
kne partneradvokater farve
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau
EVENTS
BEFRIELSESGUDSTJENESTE 2020 i Køge Kirke Mandag d. 4. maj 2020 er det præcis 75 år siden
UDSTILLINGER
BJØRN NØRGAARDS kartoner til Dronningens gobeliner Tag på en visuel rejse gennem Danmarkshistorien
MUSIK
LINDA P.'S sabotagehunger Det er svært ikke at slå ørerne ud, når Linda P deler ud af sin livshistorie
EVENTS:
VILD MAD OVER BÅL med indsamlede urter og fællesspisning
MUSIK:
PINK FLOYD PROJECT 'The Wall'
EVENTS:
KØGE UNDER BESÆTTELSEN – foredrag med Rudolf Bier
EVENTS:
AFLYST: BØRNETIMEN med børnekultur og efterfølgende aftensmad
MUSIK:
EVERYBODY'S TALKING besøger Musikforeningen Bygningen
MUSIK:
SÅ SYNG DA, KØGE på Teaterbygningen
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Jan Gløët
T: 21 29 70 88

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK