< April 2020 >
M T O T F L S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
kn kyst kasse blaa
Her kan dit banner stå
kn banner faanyhedsbrev NY
koegenu forborn logo 128x57px
Køgenu   en del af Sjællandske Medier logo(1)
koegenu koege kyst soendre strand i koege VENSTRE
Køge Kyst
En af disse havnehaver kan blive din, hvis du gerne vil dyrke urter og grønt på havnen. Kom og hør mere den 28. februar kl. 17 – 19.

Fra nyttehaver på skyskrabere til Søndre Havn

Frisk basilikum til sommerens tomatsalat? Nyopgravede kartofler? Økologiske græskar til efterårets Halloween? Fra dette forår skal det spire og gro i de 50 nye havnehaver, der anlægges på Søndre Havn. En af disse havnehaver kan blive din, hvis du gerne vil dyrke urter og grønt på havnen. Kom og hør mere den 28. februar kl. 17 – 19. 

Havnehaverne er inspireret af en ny tendens med at dyrke nyttehaverne i byerne. At det grønne og frodige dukker op som små oaser midt i byen. Fænomenet hedder ’urban gardening’ og er en international tendens. 

 

Fra jord til bord på havnen

Mens New Yorks ’urban gardens’ ligger på toppen af skyskraberne, vil Køges 50 nye haver blive placeret på Søndre Havn. De 50 havnehaver kommer til at ligge side om side med et nyanlagt udekøkken ved Opdagelsen på havnen, som står klar til starten af maj

 

Det bliver derfor oplagt at skabe kulinariske retter og smagsoplevelser i det fri, også ved brug af egen økologisk avl, der er vokset og groet færdig i den friske havluft. Fra jord til bord i sin helt enkle udgave.

 

’Vi følger spændt interessen for havnehaverne og muligheden for at producere egne grøntsager, urter og blomster. Måske vil vi se, at der opstår en  særlig brug eller fællesskab om haverne og det nye udekøkken. Noget, der kan give inspiration til, hvordan de planlagte grønne områder i den nye bydel kan se ud’, siger Siv Raun Andersen, chefkonsulent hos Køge Kyst. 

 

Havernes indtog på havnen kan du høre mere om i forbindelse med  et levende foredrag af Signe Sloth Hansen, som har undersøgt den store trend med nyttehaver i mellem husene i byer i hele verden, den 28. februar kl. 17 – 19. Arrangementet foregår i Gule Hal, Strandpromenaden 1 i Køge. Her vil du høre mere om erfaringen med fælles nyttehaver i Danmark og i udlandet – og måske få inspiration og ideer til, hvordan du selv kan gribe den grønne udfordring an. Efter arrangementet serveres varm suppe med brød. 

 

Vil du have en have i byen?

Er du allerede nu interesseret i en af de gratis havnehaver, er du velkommen til at kontakte Henrik på mail for mere information og for at blive skrevet op.

Tid: Torsdag den 28. februar kl. 17 – 19

Sted: Gule Hal, Strandpromenaden 1, Søndre Havn
Vil du have en have i byen?

Er du allerede nu interesseret i en af de gratis havnehaver, er du velkommen til at kontakte Henrik på mail for mere information og for at blive skrevet op.
HUSK KREATIV WORKSHOP

’Fra skrot til robot’ med Køge Billedskole lørdag den 23. februar kl. 13-17, hvor interesserede børn i alle aldre kan bygge fantasifulde figurer og revolutionerende robotter i Gule Hal. Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding.
koegenu koege kyst soendre strand i koege HOEJRE

SENESTE ARTIKLER:

Køgenu.dk

kalenderpartnere:

No Image
Find os på Facebook
kn partner logo koegekyst
koegenu erhverv dagbladet koege avisrulle
kne partneradvokater farve
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau
EVENTS
DØDSCAFÉ – når livet viser sig fra den barske side ... En dødscafé er et sted, hvor mennesker i alle aldre mødes i et par timer for at snakke om døden
UDSTILLINGER
BJØRN NØRGAARDS kartoner til Dronningens gobeliner Tag på en visuel rejse gennem Danmarkshistorien
MUSIK
LINDA P.'S sabotagehunger Det er svært ikke at slå ørerne ud, når Linda P deler ud af sin livshistorie
EVENTS:
VILD MAD OVER BÅL med indsamlede urter og fællesspisning
MUSIK:
PINK FLOYD PROJECT 'The Wall'
EVENTS:
KØGE UNDER BESÆTTELSEN – foredrag med Rudolf Bier
EVENTS:
AFLYST: BØRNETIMEN med børnekultur og efterfølgende aftensmad
MUSIK:
EVERYBODY'S TALKING besøger Musikforeningen Bygningen
MUSIK:
SÅ SYNG DA, KØGE på Teaterbygningen
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Jan Gløët
T: 21 29 70 88

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK