'Skæve tanker' – udstilling med maleren William Skotte Olsen i kulturhuset i Borup
Pressefoto fra Skovbo Kunstforening / sn.dk
LUK X
11. februar 2023
kl. 13.00 - kl. 17.00
12. februar 2023
kl. 13.00 - kl. 17.00
Lørdag 11. februar 2023
kl. 13.00 - kl. 17.00
SE ALLE DATOER >
Fri entré.
• Skovbo Kunstforening
Borup Kulturhus, Møllevej 2
4140 Borup
Pressefoto fra Skovbo Kunstforening / sn.dk

'Skæve tanker' – udstilling med maleren William Skotte Olsen i kulturhuset i Borup

Skovbo Kunstforening begynder året med en udstilling, der viser værker af William Skotte Olsen.

 

Det nye år tager sin kunstneriske begyndelse med en udstilling, hvor man kan se værker af kunstmaleren Wiliam Skotte Olsen. Det er med udstillingen “Skæve tanker”.

 

William Skotte Olsen er en dansk maler og grafiker, der blev optaget på Københavns Kunstakademi i 1965. Han var født ind i et puritansk kristent miljø og som ung spillede han med i Frelsens Hærs orkester i Sønderborg. Men noget 'gik galt' i Skotte Olsens liv og som ung flyttede han til København. Her blev han grebet af den nye hippie-bevægelse og de bevidsthedsudvidende stoffer der dukkede op i kølvandet heraf.
 
Wiliam Skotte Olsen var i følge kunstforeningens beskrivelse en outsider i dansk kunstliv. Her var tale om en maler, der ikke gik på kompromis eller fulgte i andres fodspor.

 

Man kan se hans værker som et udtryk for den ekspressionistiske retning og en række af hans værker minder om visse bestræbelser indenfor det moderne maleri, som f.eks. hos Munch, Nolde og Jorn. Hans billeder er unikke, originale og meget personlige.

 

Mens han levede, blev han af de fleste betragtet som noget af en original, der en stor del af tiden tumlede rundt i sin egen verden og sjældent indlod sig på større diskussioner.

 

De sidste år af sit liv blev ordene stadig mere sjældne, mens energien blev brugt alene på at udtrykke sig på lærredet. Han tog ingen hensyn til hvilke materialer han malede på. Han malede på alt, hvad der var ved hånden: Træ, masonit, pap, papir etc. Det var det at male, som havde hans interesse og gav værdi. Han boede i sine sidste 20 år i en skurvogn på Christiania.
 
Udstillingen kan ses lørdage og søndage kl. 13-17 samt efter aftale frem til søndag 12. februar 2023. Der er fri entré.

 

 

ARRANGERET AF • Skovbo Kunstforening

• Skovbo Kunstforening
Borup Kulturhus, Møllevej 2
4140 Borup
T: 61 46 95 21


Partnere på Køgenu.dk: