Køge Museum er historieoplevelser for hele familien
Foto Jim Lyngvild / Pressefoto fra Køge Museum
Onsdag 20. oktober 2021
kl. 10.00
Køge Museum
Nørregade 4
4600 Køge
Foto Jim Lyngvild / Pressefoto fra Køge Museum

Køge Museum er historieoplevelser for hele familien

Efter flere års restaurering og planlægning, slog vi dørene op til et helt nyt Køge Museum d. 20. juni 2015.

 

Vi er ikke et lokalmuseum i gængs forstand. En helt ny Museum Management-model er blevet udviklet til museet, der sikrer en drift, hvor en del af overskuddet puljes til totale udskiftninger af udstillingerne.

 

Derfor bliver museet ved med at være vedkommende, og ikke mindst følger vi med udviklingen; både i samfundet men også i forhold til den teknologiske udvikling og de muligheder for anderledes formidling, som den medfører.
 
Køge Museum er en del af Museum Sydøstdanmark, som er det statsanerkendte museum for Næstved, Vordingborg og Køge Kommuner. Derfor kan vi trække på et stort netværk af historikere, arkæologer og udviklingsfolk. Det giver udstillinger med historisk ballast og nutidig flair.

 
Ny udstilling åbner 2. december 2021
Vølver, Guld og Guder er en debatudstilling, der skal vække til diskussion og skabe en større forståelse af den forskning, der foregår i Danmark om vikinger og den mytologiske verden. 

 
Til udstillingen skaber designer Jim Lyngvild bl.a. 10 kvindeportrætter af Vølver. Fra Erik Den Rødes saga ved vi, at vølven Thorbjørg Lillevølve havde 9 søstre, der var vølver som hun.

 
De 10 søstre er måske ikke blodsbeslægtede, og derfor er de 10 kvindeportrætter vidt forskellige. Fra den lyse fagre, til den mørke dragende.

 

På udstillingen kan man bl.a. opleve kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen, skuespillerinde Ghita Nørby, sangerinder Julie Berthelsen og Sanne Salomonsen, TV-værtinder Puk Elgård og Jannie Pedersen og tidligere folketingsmedlem Thyra Frank portrætteret som vølver.

 

Video thumbnail

ARRANGERET AF Køge Museum

Køge Museum
Køge Museum er historieoplevelser for hele familien med de mest fascinerende formidlingsteknologier, du kan forestille dig. 
LÆS MERE >

 

Museet ligger i et af byens smukke gamle renæssancehuse fra 1600-tallet, og en hær af dygtige håndværkere og designere har restaureret og moderniseret det, uden at det er gået ud over hverken husets charme eller karakter.

 

I den ene afdeling af museet kan du fra 2. december 2021 se udstillingen 'Vølver, Guld og Guder'.
 

Det er en debatudstilling, der skal vække til diskussion og skabe en større forståelse af den forskning, der foregår i Danmark om vikinger og den mytologiske verden. I selskab med Danmarks førende forskere på området kommer du helt tæt på fortællingerne om Thor, Odin og vølverne, og du får et indblik i vikingernes unikke motivverden.

 

Til udstillingen skaber designer Jim Lyngvild bl.a. 10 kvindeportrætter af vølver.

 

I museets anden afdeling kommer du helt tæt på fortidens gaver – helt fra massegrave i jægerstenalderen til de brudekjoler som dine tip-tip-oldemødre bar.

 

Også udenfor er der gang i den: Nogle af landets bedste legepladsbyggere har nemlig opført et eksploderet krigsskib, som børn og barnlige sjæle ganske gratis kan gå på opdagelse i.

 

Besøg hjemmeside >

Se åbningstider og priser >

 

 

Køge Museum
Nørregade 4
4600 Køge

T: 70 70 12 36

 

FLERE ARRANGEMENTER I Køge Museum:

koege nu stort ombygnings udsalg paa koege museum med 50 procent paa alt i koege
11. oktober 2021 kl. 10.00

Stort ombygnings-udsalg på Køge Museum med 50 % på alt

Som forberedelse til åbningen af den kommende udstilling Vølver, Guld og Guder
SE ALLE ARRANGEMENTER >køgenu erhverv erhvervsnyheder fra køge-området