Hugo’s går op i en højere enhed
Alle fotos: Sven Levandowsky / Hugo's Kælder
LUK X
SE DE 20 ØL PÅ FAD
HUGO'S KÆLDER
HUGO'S KÆLDER
Brogade 19
4600 Køge
T: 56 65 58 50
Alle fotos: Sven Levandowsky / Hugo's Kælder

Hugo’s går op i en højere enhed

Når øl og omgivelser går op i en højere enhed. Sådan er oplevelsen i Hugo’s Kælder. Det er for alle – unge som ældre – på en stille tirsdag, en festglad fredag og en afslappende søndag.

 

Hvis du påskønner øl – smagen af malt, duften af humle – vil du uden tvivl føle dig hensat til himmerige, når du besøger Hugo’s Kælder. Her er et overordentligt bredt sortiment af alle typer specialøl – 20 forskellige på fad og mere end 200 forskellige slags på flasker.

 

Det er ofte sæsonen, som dikterer, hvilken type øl der netop nu er mest efterspurgt. Om vinteren og ved juletid er det især juleøllen, som er i høj kurs.

 

”Vi har vores egen Hugo’s Jule Ale på 6,5 %, som vi selv har udviklet og ’smagt os frem til’. Smagen er sød med en bitter klang, som går godt til de kolde dage.

 

Om sommeren er den største sællert vores Citra IPA – en sommerlig sag på 5,5 % – let og frisk og perfekt til de lune sommerdage”, siger Rasmus, der er daglig leder af Hugo's Kælder.

 

Hele verden rundt

På Hugo’s kan du rejse det meste af verden rundt, når det gælder øl. Her er mange typer specialøl fra vores egne breddegrader – Danmark – men også fra USA og Belgien.

 

Du vil også finde en del specialøl fra Tyskland, Sverige og England – ligesom her også er gyldne dråber fra USA, Estland og Norge”. 

 

Selv om det er en ølbar, serveres der også vin, drinks og sodavand til de knap så ølglade gæster.

 

Se de 20 øl på fad her >

 

 

 

Fra middelalderkælder til øl-eventyr

Det er ikke uden grund, at ølbaren hedder Hugo’s Kælder. Det er nemlig oprindelig en middelalderkælder –sandsynligvis fra slutningen af år 1300. Kælderen så i bogstavelig forstand dagens lys i 1960’erne, da Nationalmuseet og Køge Museum gravede kælderen frem bag et cement- og pudslag.

 

Når man træder indenfor og bevæger sig ad den gamle murstenstrappe og ned i kælderen får man straks middelalder-’viben’ – blandt andet takket være de karakteristiske munkesten og nicherne, der er afdækket med spærstik.

 

Under 2. Verdenskrig var kælderen indrettet som beskyttelsesrum og vandt endda førstepræmie for ’Byens bedste beskyttelsesrum’. Det skyldtes måske de behagelige stole, tæppe på gulvet og et nødtoilet i en afdeling for sig.

 

I 1966 var kælderen færdigrestaureret og blev præsenteret for en udvalgt skare i 1966 – og to år senere besluttede gårdens ejer, købmand Hugo Jørgensen, at åbne ’Hugo’s Vinkælder’, som i dag har udviklet sig til et sandt øl-eventyr.

 

Hyggelig stemning

Har man først været på plads i Hugo’s Kælder, ved man, at her er plads til alle. Høj som lav, ung som ældre.

 

Alle bliver mødt i øjenhøjde og med en hyggelig og venlig betjening fra personalet, som i øvrigt er virkeligt godt klædt på til at udskænke øllen og fortælle om de mange forskellige varianter.

 

”Vi bestræber os på at holde en afslappet, hyggelig stemning – uanset hvornår på dagen og ugen man besøger os. Alle skal have en god oplevelse og gå herfra veltilfredse, glad i sindet og med en stor lyst til at komme igen”, tilføjer Thomas Madsen, indehaver af Hugo’s Kælder.

 

 

 
Et besøg bliver til mange

Hugo’s Kælder er virkelig et besøg værd – efter en gåtur eller shoppetur, før middagen i byen eller efter …

 

Her er ofte musik og arrangementer til at akkompagnere øllen: udendørs sommerjazz eller ditto indendørs om vinteren, tirsdage med pubquiz, aftener med fællessang og livlige drikkeviser, søndage med hygge og ild i pejsen – eller måske ølsmagning sammen med familie eller gode venner – med otte forskellige øl og kyndig vejledning.

 

Ét besøg bliver uden tvivl til mange ...

 

 

 

Indholdet i denne artikel er produceret af Sjællandske Medier i samarbejde med annoncøren.

$organiserDescription


Partnere på Køgenu.dk:

koege nu kom med paa gratis familieomvisning paa koes museum i koege
Oplevelser

Kom med på gratis familieomvisning på KØS Museum

Tag på søndagstur til KØS med hele familien og lad kunsten være rammen om en spændende dag ...