Tag på togt sammen med Ph.D. og forskningskoordinator på Vikingeskibsmuseet, Morten Ravn, når vi sætter spot på vikingernes langskibe, besætningsorganisation og kommunikation om bord.
Vikingetidens langskibe bliver ved med at fascinere os, og deres formål synes nærmest endeløse. I vikingetiden fungerede de nemlig både som et symbol på politisk og militær magt samt som forudsætning for søtransport og katalysator for kammeratskab og samhørighed ligesom at meget også tydede på, at de skibene spillede en væsentlig rolle for datidens religion.
Sammen med Ph.D. og forskningskoordinator på Vikingeskibsmuseet, Morten Ravn, stiger vi ombord på vikingernes langskibe, når blikket vendes mod, hvordan vikingerne organiserede sig- og kommunikerede ombord på langskibene.
Talken vil bestå af et oplæg fra Morten samt en række mindre fysiske øvelser, der illustrerer, hvordan det havde været at være ombord på skibene dengang, og hvorfor det var altafgørende med en veltrænet og velorganiseret besætning ombord på skibet.
Efter oplægget åbnes der op for spørgsmål, debat og dialog til Anna og blandt publikum. Her må alle blande sig, og ingen spørgsmål eller betragtninger er dumme.
Det er nemlig forskningen at få et skud "Hvad nu hvis...?" eller "Hvorfor nu det...".
Så mød op, lyt, lær, deltag, tal og lad os sammen blive klogere.
Museet ligger i et af byens smukke gamle renæssancehuse fra 1600-tallet, og en hær af dygtige håndværkere og designere har restaureret og moderniseret det, uden at det er gået ud over hverken husets charme eller karakter.
I den ene afdeling af museet kan du fra 2. december 2021 se udstillingen 'Vølver, Guld og Guder'.
Det er en debatudstilling, der skal vække til diskussion og skabe en større forståelse af den forskning, der foregår i Danmark om vikinger og den mytologiske verden. I selskab med Danmarks førende forskere på området kommer du helt tæt på fortællingerne om Thor, Odin og vølverne, og du får et indblik i vikingernes unikke motivverden.
Til udstillingen skaber designer Jim Lyngvild bl.a. 10 kvindeportrætter af vølver.
I museets anden afdeling kommer du helt tæt på fortidens gaver – helt fra massegrave i jægerstenalderen til de brudekjoler som dine tip-tip-oldemødre bar.
Også udenfor er der gang i den: Nogle af landets bedste legepladsbyggere har nemlig opført et eksploderet krigsskib, som børn og barnlige sjæle ganske gratis kan gå på opdagelse i.
SE ÅBNINGSTIDER >
For børn_1 For børn
PRÆSENTERES AF