Tillykke til Paul McCartney: Vi fejrer hans 80-års fødselsdag
Foto: en.wikipedia.org / Public Domain
LUK X
15. juni 2022
kl. 19.00
KØB BILLET HER
Onsdag 15. juni 2022
kl. 19.00
Billet 80,- kr. (halv pris til unge under 25 år) købes på nettet her.
Teaterbygningen
Bag Haverne 1
4600 Køge
Foto: en.wikipedia.org / Public Domain

Tillykke til Paul McCartney: Vi fejrer hans 80-års fødselsdag

Sanger, bassist, pianist, komponist og musikalsk idémand Paul McCartney fylder 80 år d. 18. juni 2022.

 

Det skal fejres! Kom til musikforedrag i Teaterbygningen med musikjournalist Per Wium.

 

Per Wium vil gøre deltagerne klogere på McCartneys musikalske rolle i The Beatles i 60’erne. Der bliver dykket ned i sange som "Golden Slumbers", "Yesterday", "You won't see me" og mange flere for at indkredse McCartneys betydning for Beatles og for den musik, som mennesker i hele verden har taget til sig.

 

Paul McCartney - en hyper-alsidig musiker
Som sanger kunne Paul McCartney det hele. Fra det romantiske og indsmigrende udtryk til det næsten voldsomme rock’n’roll-udtryk. Som sangskriver favnede han også bredt. Fra enkle, velfungerende sange til hans mange sange og ideer på "Sgt. Peppers" og “Abbey Road”. Han var også en innovativ og kreativ bassist. Lige fra to-stemmige passager til melodisk basspil.

 
"Paul McCartney er for mig en af de største kunstnere i musikhistorien. Et kæmpetalent drevet af en stor energi og en voldsom musikalsk nysgerrighed. Han har skrevet sange, der er blevet til klassisk musik og som betyder noget for mennesker på tværs af såvel generationer som kontinenter", siger Per Wium.

 

Per og Paul
Per Wium er musikjournalist og forfatter til bogen "Beatles for alle – en introduktion til gruppens musik". Som niårig blev han i 1963 draget til Beatles´ musik, og han sparede sammen til singlen "She loves You" / "I'll get You" og hørte den igen og igen på sine forældres grammofon.

 

Begejstringen gav den unge Per et mål: Han ville være noget ved musikken, allerhelst både musiker og en, der fortalte om musik i radioen.

 
"The Beatles satte min store interesse for musik i gang med et brag. En vigtig person for mig i gruppen var og er Paul McCartney. Han er det nulevende menneske, der har betydet mest for hvordan mit liv har formet sig!", fortæller Per Wium, som i dag kan se tilbage på en lang karriere som musikjournalist, blandt andet i Danmarks Radio.

 

MikroFonen – ord om musik
Foredraget præsenteres af MikroFonen, der er et samarbejde mellem Køge Musikskole, Teaterbygningen og KøgeBibliotekerne. MikroFonens arrangementer er støttet af Køge Kommunes Kulturpulje.

 

 Partnere på Køgenu.dk:køgenu erhverv erhvervsnyheder fra køge-området