Oplev Køge Jernmand når Køge lægger gader, vand og strand til for første gang
Pressefoto fra Køge Kommune.
LUK X
18. juni 2023
kl. 08.00 - kl. 17.00
Tilmelding
Søndag 18. juni 2023
kl. 08.00 - kl. 17.00
Deltagelse fra kr. 675,- kr.
• Køge Kommune
Torvet 1
4600 Køge
Pressefoto fra Køge Kommune.

Oplev Køge Jernmand når Køge lægger gader, vand og strand til for første gang

I juni forvandles Køge by til en unik kulisse for et spektakulært TRI-stævne, der løber af stablen i den historiske bymidte midt i købstaden.

 

Opløbet foregår i selve bykernen, når løberne lægger vejen forbi Strædet og slutter med musik og medaljeoverrækkelse på Torvet.

 

TRI-stævne og folkefest
Alle Jernmænd og -kvinder kan godt glæde sig, for der er lagt op til en sand folkefest i Køge by, hvor man for første gang nogensinde kan mødes på tværs af generationer og fejre det store stævne, der løber af stablen, så man kan svømme i åbent hav i den hyggelige inderhavn, cykle på flade ruter ad mindre veje og løbe i et meget varieret terræn på både brosten, asfalt og grusstier.

 
Vælg din yndlingsdistance
- Der er stadig billetter at få, men man skal ikke vente for længe, billetsalget går strygende, fortæller Michael Mark fra Køge TRI, der er arrangør af stævnet i samarbejde med Køge Kommune. – Det unikke ved vores stævne er, at der både er mulighed for familiehold, firmahold og stafet på såvel den kvarte som den halve jernmand, det giver både de garvede og motionister plads til at afprøve distancen. Som stafet hold, kan man koncentrere sig om den disciplin man er bedst til, og finde to makkere der er mestre i de andre discipliner.

 
En kort en lang
I juni kan alle prøve kræfter med både en kvart og en halv jernmand. Svømmerne hopper i vandet på Søndre Havn, hvorefter svømmeruten går gennem inderhavnen, som populært kaldes slipset, der løber langs Køges lille Nyhavn.

 

Cykelruten strækker sig fra det smukke gamle Køge til den naturskønne landsby Vedskølle og tilbage på lige strækning ad Vordingborgvej, en distance der er som skabt til spurt.

 

Løbeturen går gennem de gamle maleriske gader med bindingsværkshuse i Køges gamle middelalderby, ad Strædet i Torvebyen, for til slut at danne opløb og målområde på Torvet, hvor der er linet op til fest for folk i alle aldre med musik og boder i gaden.

 
Sprinter rute
Den sidste del af cykelruten, hvor ringvejen afspærres og køres igennem 2-4 gange på en helt lige strækning uden sving vil kalde på de triatleter, der har cykling som deres yndlingsdisciplin og går efter de hurtige tider.

 

Fakta
En kvart jernmand er 950 m svømning, 45 km cykling og 10.5 km løb. En halv jernmand er 1900 m svømning, 90 km cykling og 21,1 km løb.

 
Læs mere om ruter og tilmelding >

 

 

ARRANGERET AF • Køge Kommune

• Køge Kommune
Torvet 1
4600 Køge
T: 56 67 67 67

FLERE ARRANGEMENTER I • Køge Kommune:

sommersjov i koege 2023 for alle boern tilmelding nu i koege koegenu
01. juni 2023 kl. 09.00

Sommersjov i Køge 2023 for alle børn – tilmelding nu!

Skoleferien er lige blevet lidt sjovere ...


Partnere på Køgenu.dk: