Når man træder ind i pensionisternes rækker, mødes man ofte med spørgsmålet: Nå, og hvad får du så tiden til at gå med?
Et spørgsmål der både rummer omsorg og interesse, samtidig med at det også indeholder elementer af en udbredt aldersdiskrimination.
Johannes Andersen ser nærmere på denne sammenhæng med kritiske briller. Endvidere åbnes der i foredraget for en diskussion af de faser, man gennemlever som gammel. I den forbindelse fremhæves betydningen af de gamles virke og samvirke, ikke mindst som frivillige i politik, kultur og sociale hjælpeorganisationer.
Foredraget rummer både sjove erfaringer, præcise indsigter og gode råd om det at blive gammel.
Om Johannes AndersenJohannes Andersen er en efterspurgt foredragsholder, hvis foredrag baserer sig på sine mange års forskning inden for ungdomskulturer og de tendenser hos de unge, som vi ser i samfundet såsom valgfrihed, iscenesat liv og selvstændighed.
Derudover har Johannes også forsket i undervisningssystemet, arbejdsmarkedet, vælgeradfærd, demokrati og politik.
Johannes Andersen er lektor i almen samfundsbeskrivelse/politologi ved Aalborg Universitet. Han var studienævnsformand ved Studienævnet for historie og samfundsfag, institutleder ved Institut for økonomi, politik og forvaltning i og prodekan ved Det samfundsvidenskabelige fakultet ved Aalborg Universitet.
Johannes Andersen har siden 1980 været redaktør for tidsskriftet GRUS. I 1998 blev han formand for Jomfru Ane Teatret, og siden 2001 har han været bestyrelsesmedlem i Forlaget Hovedland. Johannes Andersen har derudover været bestyrelsesmedlem for Blender Magazine, Image Selskabet, Advice og Filstedvejens skole og formand for skolebestyrelsen på Filstedvejens skole.
Johannes Andersen har et imponerende forfatterskab i form af både artikler, bøger, arbejdstekster og konferencebidrag bag sig. Han har blandt andet skrevet bogen “Hverdagens centrifuge – Det daglige liv og den moderne livsform”.
Teaterbygningen arbejder sammen med kommunens mange kulturproducerende foreninger, institutioner om private aktører om at skabe en kulturprofil, som er vedkommende, relevant og publikumsrettet for flest mulige borgere.
Oplevelser der bygger bro mellem generationer eller samlet på tværs af kommunen prioriteres, ligesom fokus på særlige satsninger indenfor kulturområdet og tværgående indsatser i kommunen generelt.
Lokaleleje
Det er muligt at leje lokaler i Teaterbygningen – dog ikke til private arrangementer. Der er i alt syv lokaler med plads til mellem 12 og 600 personer og vores medarbejdere gør lokalet klar til brug.
Foreninger og organisationer med folkeoplysende formål i Køge Kommune kan låne lokaler uden beregning. Dog skal arrangementet vedrøre foreningens primære formål.
For børn_1 For børn
PRÆSENTERES AF