Kom til foredrag om Køge Torv – før, nu og i fremtiden
Pressefoto fra LOF Køge.
KØB DELTAGELSE
Torsdag 21. oktober 2021
kl. 19.00
Entré Deltagelse koster kr. 100,- pr. person.
Teaterbygningen
Bag Haverne 1
4600 Køge
Pressefoto fra LOF Køge.

Kom til foredrag om Køge Torv – før, nu og i fremtiden

Siden middelalderen har Køge haft sit store smukke torv som det helt centrale midtpunkt og mødested i Køge by og omegn.

 

Det er stadig byens liv og stolthed – hvor der har været torvehandel i over 700 år. Når man taler om Køge, så er det ofte Køge Torv og torvehandlen der nævnes, som noget af det, man gerne vil se eller invitere sine gæster med til for at opleve.

 

Køge Torv er også det største torv uden for København og dermed en helt unik perle i Danmark.

 

Torvet er altid blevet nævnt som en af Køges helt store perler og attraktioner, i de brandingprocesser af Køge, som jeg har deltaget i gennem de sidste mange år i Køge', fortæller Bodil Sø, der er leder af LOF, der står bag arrangementet.

 

'Nogen gange er det, som at man vænner sig til at se på sine opgivelser, og ofte glemmer, hvor unikt vores torv og dets historie er' siger Bodil Sø.

 
Derfor har LOF kastet sig ud i at lave et arrangement om Køge Torv og dens potentialer, som forhåbentlig bare er et ud af mange om Køge bys perler og attraktioner. Køge Torv har en lang og unik historie, og hvordan mon torvet vil udvikle sig i fremtiden.

 

Den 21. okt. kl. 19-21 inviterer LOF Kursuscenter Øst i Køge derfor sammen med Teaterbygningen til foredraget Køge Torv - før, nu og i fremtiden med tre spændende oplægsholdere til at fortælle om torvehandel fra forskellige perspektiver.

 

Anette Månsson, Arkivleder fra Køge Arkiverne under Museum Sydøstdanmark, vil fortælle om Køge Torv set i et historisk perspektiv, hvor der i mere end 700 år har der været torvehandel med bl.a. kød, fisk og grøntsager.

 

Jesper Zeihlund, direktør i Nationalt Center for Lokale Fødevarer, vil fortælle om lokale fødevarer og den kulinariske kvalitet som omdrejningspunkt for vækst, viden og udvikling, og hvordan en 'handelsplads' som Køge Torv er attraktiv for såvel producenter og borgere.

 

Dernæst vil Lotte Eiskjær Andersen, chef for Torvehallerne i København og bestyrelsesformand for Nationalt Center for Lokale Fødevarer, fortælle om Torvehallerne og hvordan de løbende arbejder med udvikling af Torvehallernes koncept i København. Efter indlæggene er der tid til spørgsmål og debat.

 

I dagens anledning vil Teaterbygningen servere lidt smagsprøver fra Køge Torv. 

 

ARRANGERET AF • LOF Køge

• LOF Køge
LÆS MERE >køgenu erhverv erhvervsnyheder fra køge-området