Kom med til et helt unikt koncert-foredrag om og med Simon Grotians salmer i Højelse Kirke
Foto fra facebook.com/simongrotrian
LUK X
26. marts 2023
kl. 15.00 - kl. 17.00
Søndag 26. marts 2023
kl. 15.00 - kl. 17.00
• Højelse Kirke
Højelsevej 10A
4623 Lille Skensved
Foto fra facebook.com/simongrotrian

Kom med til et helt unikt koncert-foredrag om og med Simon Grotians salmer i Højelse Kirke

Simon Grotrian (1961-2019) er vores tids største salmedigter.

 

Jeg længes efter svævebroer livet ud


Simon Grotian skrev, fordi han længtes efter svævebroer livet ud. Men samtidig vidste han at ingen kan få tankerækken op til Gud. Og lige der udspiller forfatterskabet sig.

 

Han overøste verden med legende, vilde, trøstende salmer, digte, bønner og eventyr. Simon siger, at Kristus er sjælens skorstensfejer. Han siger, at Helligånden lægger gaze over fredløshedens hase og at Jorderiget smager af det brød, Vorherre bager. Han siger også at håbet masserer.

 

Han var en original og produktiv digter, hvis forfatterskab vi først lige har taget hul på at udforske, og som inspirerer os til at tænke med på livets største gåde. 

 

Sammen vil musiker Jesper Gottlieb og sognepræst Louise Højlund Franklin denne eftermiddag fortælle om Simon Grotians salmer.

 


Jesper Gottlieb


Jesper Gottlieb, musiker, komponist og lektor har gennem mange år sat musik til Grotrians ord. Han fortæller om arbejdet med at skabe melodier til dette særlige forfatterskab og vi vil med hans ledsagelse synge en række af salmerne.

 

Louise Højlund Franklin

Louise Højlund Franklin, sognepræst i Langenæskirken, fortæller om Grotrians hudløse og håbefulde forfatterskab, som giver nyt sprog til kristendommen. Et billedrigt, originalt, humoristisk og ærligt sprog, der har rødder i Biblen, er i slægt med Grundtvig og H. C. Andersen. Og i øvrigt helt sit eget. Og er givet til os.

 

Derudover har disse to spist en del stjerneskud med Simon Grotrian på midtjyske kroer og hver især haft et nært venskab med ham og sammen vil de føre os ind i Grotrians sære og givende univers.

 

 

Video thumbnail

ARRANGERET AF • Højelse Kirke

• Højelse Kirke
Højelsevej 10A
4623 Lille Skensved
T: 56 64 09 10


Partnere på Køgenu.dk: