Drømme om russisk storrige – før og nu. Foredrag med Leif Davidsen
Pressefoto fra artebooking.dk
LUK X
12. februar 2023
kl. 14.00 - kl. 16.00
KØB BILLET HER
Søndag 12. februar 2023
kl. 14.00 - kl. 16.00
Pris kr. 175,-. Billetter købes på nettet her.
Teaterbygningen
Bag Haverne 1
4600 Køge
Pressefoto fra artebooking.dk

Drømme om russisk storrige – før og nu. Foredrag med Leif Davidsen

LOF Kursuscenter Øst inviterer til foredrag med forfatter Leif Davidsen på Teaterbygningen.

 

Forfatteren Leif Davidsen holder foredrag i Køge søndag 12. februar 2023 på Teaterbygningen. Overskriften er ”Fra Lenin til Putin”, og foredrag er således højaktuelt i lyset af vores samtid, og samtidig knytter det an til den seneste titel fra Leif Davidsens hånd.

 
- I slutningen af februar 2023 vil det være et år siden, at Rusland indledte angrebs-krigen i Ukraine. Det, der fra Putins side, blot skulle have været en hurtig aktion for at føje landet til russisk territorium, har i stedet udviklet sig til at blive en langtrukken international krise, som trækker tråde til fortiden. Det er blevet klart for alle, at Vladimir Putin drømmer om et nyt russisk storrige, siger Bodil Sø, som er kursusleder i LOF Kursuscenter Øst.

 
- Det er vigtigt for os at kende historien – og motivet bag handlingerne, som skaber usikkerhed i verden. Med invitation til Leif Davidsen ønsker vi at udfolde fortiden og se det gennem en litterær prisme. Leif Davidsen er ikke en hvem som helst, når det gælder Ruslands historie. Gennem 20 år han været nært vidne til begivenhedernes gang gennem sit arbejde som udenrigsjournalist for Danmarks Radio i den gamle Sovjetunion og siden Rusland, siger hun.

 
- Han har befundet sig i landet gennem en interessant årrække, som har budt på kold krig, jerntæppe og murens fald. I 1998 sagde han sit job for Danmarks Radio op og har siden ernæret sig som fuldtidsforfatter og foredragsholder.

 

Han har over tid slået sig fast som dansk krimi- og thrillerlitteraturs grand old man – og ofte har han i sit forfatterskab vendt blikket mod Rusland og gjort brug af sit store kendskab til russisk historie og russiske forhold. Og det bliver som nævnt også omdrejningspunktet for foredraget på Teaterbygningen, siger Bodil Sø.

 
Litterært knytter foredraget sig til Leif Davidsens nyeste roman ”Lenins bodyguard”, som er en stærkt underholdende spændingsroman. Den udkom tidligere på året på forlaget Lindhardt og Ringhof.

 

Det er en stort anlagt historisk roman, som tager sin begyndelse i København i 1910, hvor sønderjyden Oskar Madsen hvirvles ind i historiens gang, da han stifter bekendtskab med den russiske oprørsleder Vladimir Lenin.

 

 

ARRANGERET AF • LOF Kursuscenter Øst

• LOF Kursuscenter Øst
T: 20 28 53 43


Partnere på Køgenu.dk: