Dramatiske fortællinger om Stevns Klint – tur for børnefamilier
Pressefoto fra Klintetours.
LUK X
27. august 2022
kl. 13.00 - kl. 14.30
Køb deltagelse
Lørdag 27. august 2022
kl. 13.00 - kl. 14.30
Pris: 0 kr for tumlinge, 50 kr. pr. barn 3 - 15 år og 125 kr. pr. voksen.
Vi mødes ved Højerup Gamle Kirke
Højerup Bygade 39
4660 Store Heddinge
Pressefoto fra Klintetours.

Dramatiske fortællinger om Stevns Klint – tur for børnefamilier

Tag børn og børnebørn med til Stevns Klint og få en hel unik oplevelse, når Anne levende fortæller de dramatiske historier, der er knyttet til Stevns Klint.

 

Den største katastrofe på Jorden

Når du står foran Stevns Klint, kigger du ikke kun på en 41 meter høj, hvid væg af kridt og kalk. Du kigger også på et vidnesbyrd om en katastrofe uden lige. En katastrofe, der ændrede verden for altid.

 

For ca. 66 millioner år siden blev jorden ramt af en kæmpe asteroide. Det var en fuldtræffer med en energiudladning svarende til mange millioner store atombomber. Dinosaurerne og mere end halvdelen af Jordens dyrearter blev udslettet.

 

Vidnesbyrdet om katastrofen findes i et af klintens lag; det lag, som kaldes Fiskeleret. Laget er mørkt, og indeholder rester fra asteroidens nedslag. Ingen steder i verden ser du fiskeleret bedre end her, og derfor har UNESCO udpeget Stevns Klint som verdenarv.

 

Indrømmet – at se selve Fiskeleret har lige så stor wow-effekt som Den lille havfrue – med mindre du er geologi-nørd. Men du skal nok komme hjem med en wow-oplevelse.

 

Anne vil levende udfolde historierne om livet før og efter katastrofen – samt tage dig med tilbage i tiden til den dag katastrofen indtraf.

 

Det sætter dit eget liv i perspektiv og du går herfra med en forståelse for, hvor heldig du er!

 

Nedstyrtet kirke og sunkne skibe

Katastrofen med asteroiden er dog ikke den eneste katastrofe, der har udspillet sig ved Stevns Klint.

 

Højerup Gamle Kirke og kirkegården er delvist styrtet i havet og mangen en sømand har lidt en grum skæbne i Østersøens dyb.

 

Din lokale guide Anne

Anne Rosell Holt har boet på Stevns i 15 år og elsker at der er ro, højt til himlen og en uhøjtidelig stemning. Anne har guidet ved Stevns Klint i et par år og bliver hver eneste gang stadig grebet af historierne, udsigten, lyset og stemningen på dette enestående sted. Denne kærlighed til Stevns Klint vil du tydelig kunne mærke under formidlingen.

 

Anne er partner med Stevns Klint UNESCO Verdensarv.

 

Praktisk information
Turene foregaår 29. juni, 21. og 26. juli, 2. og 27. august 2022 kl. 10.00 -11.30 – undtagen 27/8 hvor det er kl. 13 -14.30.

 
 

ARRANGERET AF • Klintetours

• Klintetours
T: 60 69 69 00


Partnere på Køgenu.dk:køgenu erhverv erhvervsnyheder fra køge-området