Gustav Winckler Logen åbner dørene for første gang
Polfoto/DPA, Public domain, via Wikimedia Commons
LUK X
Lørdag 24. september 2022
kl. 14.00 - kl. 17.00
Gustav Winckler Logen
Café Magic
Nørre Boulevard 51
4600 Køge
Polfoto/DPA, Public domain, via Wikimedia Commons

Gustav Winckler Logen åbner dørene for første gang

Gustav Winckler Logen har mødtes gennem 25 år, og nu inviterer medlemmerne for første gang offentligheden inden for i deres verden, hvor den store crooner er omdrejningspunktet - sammen med en øl eller tre ...

 

Sangeren Gustav Winckler blev engang kaldt 'Nørrebros Bing Crosby', og i sin tid var han en betydningsfuld - og stilfuld - crooner indtil sin død i 1979.

 
Og hvis nogen skulle have glemt sangeren, der blandt andet stod bag “Gem et lille smil til det bli’r gråvejr”, så skal Gustav Winckler Logen nok minde dem om det, for i den Køgebaserede loge er den store crooner omdrejningspunktet, og det har han været gennem 25 år.

 
- Han har ikke helt fået den fremtræden plads i den danske musikhistorie, som han kunne fortjene. Folk i dag glemmer lidt, at han var Danmarks største crooner. Det vil vi gerne lave om på. I 2025 ville han være fyldt 100 år, og allerede nu er vi i gang med den første plan-lægning af en markering, der vil give genlyd på landsplan, siger Jesper Gisli med et smil.

 
Sammen med Tim Agertoug stiftede han tilbage i 1997 Gustav Winckler Logen, som altså fylder 25 år i år, og det skal fejres med stil. Gustav Winckler Logen fejrer nemlig sit jubilæum ved at byde alle interesserede inden for til en kold øl på Café Magic lørdag 24. september 2022 kl. 14-17.

 

Her vil der blandt andet være underholdning ved politikeren Morten Messer-schmidt og bakkesangerinden Dot Wessmann, lige som der er flere overraskelser på programmet.

 
- I et kvart århundrede har vi hyldet Danmarkshistoriens største crooner, Gustav Winckler. Sjældent har vi inviteret andre ind i logens varme og trygge favn, men nu sker det. Kom og vær med til at fejre os, men ikke mindst fejre den store af alle store; Gustav Winckler, lyder invitationen.


Tilfældighedernes spil
Gustav Winckler Logen er en lille, eksklusiv loge på otte medlemmer, og det er i virkeligheden lidt af et tilfælde, at det lige blev Gustav Winckler, der blev logens fokus.

 
Det hele begyndte nemlig oprindelig med en helt al-mindelig herrefrokost en dag i 1997, da et af medlemmerne købte en firdobbelt cd med alle croonerens hits for den beskedne sum af 100 kroner på en tankstation på vej til frokosten.


- Så blev det temaet - mænd er jo gode til at mødes om at dyrke en interesse, og han var jo Danmarks største crooner i sin tid. Min farmor hørte hans sange, da jeg var barn, så det vækker jo også nogle minder, fortæller Tim Agertoug, der er oldermand i logen.


Og mens der ikke var det store forhåndskendskab til Gustav Winckler, så har loge-brødrene til gengæld fået det gennem de seneste 25 år, hvor logen har kombineret interes-sen med lysten til at mødes og dele en flok øl.


Logen har blandt andet lagt en krans ved de ukendtes grav i Ishøj, hvor han blev begravet, efter han døde i en trafikulykke i 1979, og Gustav Wincklers søn, Michael Winckler, har flere gange været ude og besøge logen.

 
Logebrødrene har blandt andet også besøgt Terndrup Kro mellem Randers og Aalborg, som Gustav Winckler ifølge logebrødrene forpag-tede i månederne op til hans fatale trafikuheld i 1979, og de har egenhændigt sørget for et lille skilt ved croonerens tidligere hjem på Glasvej i København.

 
Øl, sang og hilsner
Logen er bygget op om tre årlige møder, hvor sang og historiefortælling er faste elementer.
 
Logen har gennem tiden også samlet en masse andet memorabilia og lover at tage det hele med til jubilæet på Café Magic.

 
Gustav Winckler-vinklen har på en måde sikret langtidsholdbarhed til det fællesskab, der blev grundlagt tilbage i 1997, og det er også det, der skal fejres på lørdag.
 

 

$organiserDescription


Partnere på Køgenu.dk:køgenu erhverv erhvervsnyheder fra køge-området