Camerata Øresund holder Valentinskoncert i Borup Kulturhus
Foto: Thomas Schiødt Nielsen / pressefoto fra camerataoresund.com
LUK X
12. februar 2022
kl. 16.00
KØB BILLET HER
Lørdag 12. februar 2022
kl. 16.00
Billetpris: 150 kr.
Medlemmer af Køge Klassisk eller Kulturforeningen i Skovbo: 100 kr.
Der vil også være billetsalg ved døren.
• Borup Kulturhus
Møllevej 2
4140 Borup
Foto: Thomas Schiødt Nielsen / pressefoto fra camerataoresund.com

Camerata Øresund holder Valentinskoncert i Borup Kulturhus

Forførelse, passion og jalousi i Borup Kulturhus. Barokkoncert med Camerata Øresund, arrangeret af Kulturforeningen i Skovbo og Køge Klassisk.

 

I midten af februar er det Valentinsdag – dagen, hvor butiksvinduerne er røde af roser og hjerteformede chokoladeæsker og kærligheden fejres verden over.

 
Man kunne måske tro at nutidens kommercielle kræfter havde fået en rigtig god business idé og opfundet Valentinsdagen, men faktum er at Valentins traditionen fandtes længe inden de røde balloner overhovedet så dagens lys.

 

Faktisk kan fejring af Valentinsdag spores helt tilbage til det ældgamle Romerrige, hvor man den 14. februar ærede guden Juno, som repræsenterede ægteskabet og kvinden. Med Camerata Øresunds Valentinskoncert ønsker vi at give et alternativt bud på en Valentins-fejring – en fejring der hylder ånd og sjæl og kærlighedens uransagelige veje.

 
I barokmusikken hyldes og beskrives kærligheden og dens mange facetter i utallige arier og barokke hits, som har berørt, begejstret og henrevet generationer af lyttere gennem mere end 400 år.

 
Store barokmestre som bl.a. Monteverdi, Purcell og Händel skildrer både den lykkelige og ulykkelige kærlighed i toner og maler den i stærke billeder med drama, smerte, intensitet og lidenskab.

 
Camerata Øresunds program består af sprudlende kærlighedsduetter og arier, der spænder lige fra flammende uskyld og forførelse (Händels ”Il primo ardor ”& “Un cenno leggiadretto”), over lidenskabelig ild (Monteverdi’s “Pur ti miro”), igennem rasende jalousi (Händels “Ègelosia” ), til dyb fortvivlelse (Purcell’s “Let me weep”).

 

Til Valentinskoncerten har Camerata Øresund allieret sig med to af de største sangtalenter i Danmark, sopranen Cassandra Lemoine og kontratenoren, Steffen Jespersen, som begge er uddannet på Operaakademiet.

 
Med stor indlevelse og stærk teatralsk formidling fra de to solister og Camerata Øresund, får publikum en tur i kærlighedens rutchebane med al den spænding og store følelser det medfører.

 

Medvirkende
Camerata Øresund under ledelse af Peter Spissky- 9 musikere.
Steffen Jespersen – kontratenor
Cassandra Lemoine – sopran.

 

Koncerten arrangeres af Køge Klassisk og Kulturforeningen.

 


køgenu erhverv erhvervsnyheder fra køge-området