Jul i Købmandsgården på Køge Museum med juleshopping for julesjæle
Foto: Museum Sydøstdanmark.
LUK X
03. december 2022
kl. 11.00 - kl. 15.00
04. december 2022
kl. 11.00 - kl. 15.00
07. december 2022
kl. 11.00 - kl. 15.00
10. december 2022
kl. 11.00 - kl. 15.00
11. december 2022
kl. 11.00 - kl. 15.00
14. december 2022
kl. 11.00 - kl. 15.00
17. december 2022
kl. 11.00 - kl. 15.00
18. december 2022
kl. 11.00 - kl. 15.00
Lørdag 03. december 2022
kl. 11.00 - kl. 15.00
SE ALLE DATOER >
Gratis adgang – gå gennem porten til højre for museet.
Køge Museum, Daldorphs Hus inde i museumshaven
Nørregade 4
4600 Køge
Foto: Museum Sydøstdanmark.

Jul i Købmandsgården på Køge Museum med juleshopping for julesjæle

Træd ind i en tidslomme fyldt med hyggelig julenostalgi, når Køge Museum på magisk vis forvandler det gamle Daldorphs Hus i museumshaven til en gammeldags købsmandsgård.

 

Sneen daler blidt over det gamle Daldorphs Hus i Køge Museums idylliske museumshave, når museet blænder op for vaskeægte gammeldags julestemning og inviterer til jul i købmandsgården alle onsdage, lørdage og søndage i perioden 23. november til 18. december 2022.

 

Her kan nysgerrige julesjæle gå på opdagelse i alt fra brammingnisser til julefigurer, nøddeknækkere, julekalendre, snemænd, juletræer, specialiteter, kager, julekugler og meget mere i vaskeægte købmandsstil.

 

"Vi har alt hvad hjertet begærer af hyggelig julestemning i købmandsgården. Vi har både de helt gammeldags julekalendre, smukke julekugler fra Brink Nordic, hyggelige kravlenisser og meget mere", forklarer teamkoordinator og museumsvært på Køge Museum, Lene Nielsen, og fortsætter:

 

"Så er du på jagt efter årets kalendergaver, adventsgaver eller julegaver, så er Køge Museum altså stedet for dig", siger hun med et glimt i øjet.

 

Foruden at købe gammeldags julevarer stiller museet også alle dage gammeldags lege til fri afbenyttelse, som børn og barnlige sjæle kan få glæde af, mens der julehandles. Prøv for eksempel at skyde til dåse, se hvor mange kegler du kan vælte i keglespil eller leg med kæpheste i træ. Det hele er helt gratis.

 

Museumsbutikken vender tilbage

Måske nogle vil kunne huske Køge Museums butik som et mekka for gammeldags købmandsvarer. Men i forbindelse med opsætningen af museets nuværende udstilling 'Vølver, Guld og Guder', lavede man fra museets side samtidig en rekonstruktion af butikkens varesortiment, så den i højere grad matchede udstillingens indhold.

 

Nu vender købmandsbutikken dog atter tilbage – denne gang i juleklæder. Og det initiativ hilser teamkoordinator og museumsvært, Lene Nielsen, meget velkommen:

 

"Siden vi lavede museumsbutikken om har jeg jævnligt haft kunder, der har spurgt, hvor alle de gamle købmandsvarer var henne. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi nu kan imødekomme mine gamle stamkunder med julehandel i købmandsgården".

 

 

Nørregade 4, hvor Køge Museum i dag har til huse, blev oprindeligt opført som købmandsgård tilbage i 1619. Daldorphs Hus menes at være opført tilbage i 1500-tallet.

 

 

GODE HISTORIEOPLEVELSER FOR HELE FAMILIEN

Køge Museum er historieoplevelser for hele familien med de mest fascinerende formidlingsteknologier, du kan forestille dig. 
LÆS MERE >

 

Museet ligger i et af byens smukke gamle renæssancehuse fra 1600-tallet, og en hær af dygtige håndværkere og designere har restaureret og moderniseret det, uden at det er gået ud over hverken husets charme eller karakter.

 

I den ene afdeling af museet kan du fra 2. december 2021 se udstillingen 'Vølver, Guld og Guder'.
 

Det er en debatudstilling, der skal vække til diskussion og skabe en større forståelse af den forskning, der foregår i Danmark om vikinger og den mytologiske verden. I selskab med Danmarks førende forskere på området kommer du helt tæt på fortællingerne om Thor, Odin og vølverne, og du får et indblik i vikingernes unikke motivverden.

 

Til udstillingen skaber designer Jim Lyngvild bl.a. 10 kvindeportrætter af vølver.

 

I museets anden afdeling kommer du helt tæt på fortidens gaver – helt fra massegrave i jægerstenalderen til de brudekjoler som dine tip-tip-oldemødre bar.

 

Også udenfor er der gang i den: Nogle af landets bedste legepladsbyggere har nemlig opført et eksploderet krigsskib, som børn og barnlige sjæle ganske gratis kan gå på opdagelse i. 

 

Entrépriser Køge Museum.
Voksen: 125,- kr.
Voksen købt online: 110,- kr.
Børn under 18 år gratis ifølge med voksne.
Årskortholder: Gratis

Museet har rabatordninger for bl.a. studerende og foreningsmedlemmer.

 

SE ÅBNINGSTIDER >

Køge Museum
Nørregade 4
4600 Køge
T: 70 70 12 36

FLERE ARRANGEMENTER I Køge Museum:

koege nu voelver guld og guder med jim lyngvild paa koege museum historiske oplevelser for hele familien i koege
02. december 2022 kl. 10.00

Vølver, Guld og Guder på Køge Museum

Køge Museum er blevet omdannet til et eksperimenterende rum ...


Partnere på Køgenu.dk:


Find alle de hyggelige juleoplevelser i Køge-området