< Juni 2019 >
M T O T F L S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
kn kyst kasse blaa
Her kan dit banner stå
kn banner faanyhedsbrev NY
koegenu forborn logo 128x57px
Køgenu   en del af Sjællandske Medier logo(1)
koegenu koege kyst soendre strand i koege VENSTRE
Udekøkken, havnebier, hængekøjer og dirt jump
Hvad har udekøkken og dirt jump til fælles? For ikke at snakke om havnebier...
Udekøkken, havnebier, hængekøjer og dirt jump

Hvad har udekøkken og dirt jump til fælles? For ikke at snakke om havnebier og hængekøjer? Det er nogle af aktiviteterne i Køges to nye byrum, der begge åbner under stor festivitas fredag den 24. maj.

Under eksotiske navne som Opdagelsen og Byskoven har Køge fået to nye, grønne byrum, der er som små, hyggelige oaser midt på Søndre Havn. Her kan man nyde de nyanlagte grønne omgivelser – kokkerere i det fri til duften af de 50 havnehavers krydderurter og blomster og tage en slapper i en af de ophængte hængekøjer.

For de unge og de aktive vil det være en oplevelse at besøge Byskoven – en udfordrende, skæg dirt jump-bane, hvor man med sin BMX-cykel kan køre ræs på jordbanen og udfordre sig selv med stunts og seje tricks på den bakkede bane.

Opdag Opdagelsen
Opdagelsen er blevet til i løbet af vinteren, hvor man på Søndre har opført et stort udekøkken, der gratis kan benyttes af alle. Ved udekøkkenet finder man også de 50 havnehaver, som private, lokale restauranter og institutioner i foråret har kunnet reservere og nu har fået plantet til med grønt, urter og blomster.

’Mange måneders arbejde med Køges to nye byrum er nu færdig, og de nye grønne oaser er klar til at åbne og blive taget i brug. Vi glæder os til, at havnen skal spire, vokse og sprudle under de mange nye aktiviteter i Opdagelsen og Byskoven’,  siger Siv Raun Andersen, der er chefkonsulent for byudvikling, kultur og byliv i Køge Kyst. Dirt jump på havnen Den nye dirt jump-bane på Søndre Havn kan man takke to Køge-drenge for. Frederik og Jonas fik en idé om at bygge en bane af jordbunker i Køge, præcis som i København og Roskilde. En bane, hvor man kan udfordre sig selv, øve seje stunts og cool dirt jump. Med hjælp fra virksomheden Nynas, landskabsarkitekterne Bang & Linnet og Køge Kyst kom der skub i tankerne – og Køge har nu fået sin første dirt jump-bane.

’Vi håber, at banen kan blive et sted, hvor Køges unge kan samles om en rigtig sjov og udfordrende aktivitet’, siger Jonas Bruun Andersen, der sammen med Frederik Johansen og deres venner har knoklet siden slutningen af marts for at etablere og testkøre banen.

Med tiden vil drengene gerne skabe en forening omkring banen, der i øvrigt vil være åben for alle fra ca. 12 år og op. Banen er bemandet hver onsdag kl. 16-18, hvor man kan prøve en cykel og låne sikkerhedsudstyr.

Foto: Martin Håkan / CoverGanda.dk

Program for indvielsen af de to nye byrum:

Tid:
Den 24. maj kl. 15.30 – 18.30 er der officiel indvielse af Opdagelsen og Byskoven

Sted:
Opdagelsen ligger på Søndre Molevej nr. 9
og Byskoven i nr. 8.
OPDAGELSEN
Kl. 15.30 – Folkekøkkenet goes gourmet
Det nye, overdækkede udekøkken kommer i brug, hvor et madhold med hjælp fra lokale kokke vil kreere gastronomi og gode ting til ganen. Her kan du opleve gastronomiske tilberedelser og få tricks fra mesterkokkene. Folkekøkkenet er arrangeret af Det Grønne Hus, Jimmy Weber fra Restaurant Arken og Claus Philipsen fra Skipperkroen.

Kl. 15.30-18 – Havnens haver og bier
Oplev de 50 nye havnehaver og få jord under neglene, når vi sår og planter stiklinger og grønt sammen med haveejerne. De nye havnebier kommer også på plads i byrummet.

Kl. 16.45 – 18 – Officiel åbning ved Marie Stærke
Kig forbi og hør borgmesterens tale ved den officielle åbning og nyd de dejlige smagsprøver, som gourmet-folkekøkkenet har kreereret i dagens anledning.
BYSKOVEN
Til indvielsen den 24. maj kl. 15.30 vil det være muligt for alle over 12 år at prøve banen. Alle er velkomne til at kigge på, tage sig en slapper i hængekøjerne og lade sig underholde og imponere.
koegenu koege kyst soendre strand i koege HOEJRE

SENESTE ARTIKLER:

Køgenu.dk

kalenderpartnere:

kn partner logo svoemmeland II
Find os på Facebook
kn partner logo koegekyst
koegenu erhverv dagbladet koege avisrulle
kne partneradvokater farve
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau
EVENTS
ADVOKATVAGTEN er åben for alle Besøg os på Køge Rådhus og få et godt råd
UDSTILLINGER
VIKINGEBORGEN Borgring holder sommeråbent – her kan du følge udgravningen på nærmeste hold
MUSIK
WONDERBRAZZ feat. Ida Nielsen & Kuku Agami Så er der dømt funky party
EVENTS:
WHISKYFESTIVAL 2019 hos Braunstein & Friends
MUSIK:
ALEXANDER OSCAR live på Tapperiet
EVENTS:
GREVINDE ALEXANDRA: Mit lykkelige liv
EVENTS:
LOPPEMARKED i Solgårdsparken
MUSIK:
TUREN GÅR TIL Nikolaj Stokholm EXTRA SHOW
MUSIK:
SÅ SYNG DA, KØGE med medlem af folketinget Mogens Jensen
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Jan Gløët
T: 21 29 70 88

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK