< Maj 2019 >
M T O T F L S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
kn kyst kasse blaa
128x200
Venstre
Her kan dit banner stå
kn banner faanyhedsbrev NY
koegenu forborn logo 128x57px
Køgenu   en del af Sjællandske Medier logo(1)
koegenu koege kyst soendre strand i koege VENSTRE
FEST FOR HELE FAMILIEN på Søndre Havn
FEST FOR HELE FAMILIEN på Søndre Havn

Der er udsigt til et brag af en fest, når Søndre Havnedag løber af stablen for sjette år i træk lørdag den 27. august. Dagens mange aktiviteter og arrangementer finder sted rundt omkring på havnen, bl.a. i det nye byrum Pletten, hos Tapperiet, Valkyrien samt på Søndre Strand - og her vil være noget at komme efter for gæster i alle aldre. 

- Endnu en gang har rigtig mange frivillige lagt kræfter i at forberede en stor fejring af det levende og mangfoldige miljø på Søndre Havn. I Køge Kyst er vi stolte af at kunne præsentere et sprudlende program sammen med de mange lokale foreninger, institutioner, virksomheder og ildsjæle, siger projektdirektør Jes Møller fra Køge Kyst.

Festlighederne starter kl. 13 med musik, gastronomi, underholdning og aktiviteter. Dagen slutter igen i år med fællesspisning på Udsigten fra kl. 18 til tonerne af Køges kønneste kor, hvorefter en let dessert indtages på en gakket vandring gennem havnen kl. 19. 

Gastronomiske tryllerier og god musik
I byrummet Opdagelsen er der madskole-tryllerier i udekøkkenet, kunsthåndværkermarked med lokale lækkerier og mulighed for at høre om havnebiernes hemmeligheder. Ungdomskulturhuset Tapperiet inviterer på kulinarisk verdens-rejse, mens Bryghuset Braunstein for fjerde gang står bag Sildens Dag. Dagen byder også på masser af musikalsk underholdning, både på havnepladsen, i Gule hal, Tapperiet og hos Braunstein.

Lokale aktører sætter gang i festen
Vinterbadeklubben Valkyrien har sammensat et bredt program inden for gus og gys med blandt andet indiansk svedehytte, tyrkisk, finsk og romersk gus - samt isbad for dem, der tør. Samtidig er det muligt at stifte bekendtskab med en ny trend inden for vandsport, nemlig havfruesvømning. 

På Søndre Strand kan man hilse på rejer og klappe krabber med naturvejledere fra Det Grønne Hus og Svendstrup Naturskole og lære at spille strandcricket med Køge Kricket Klub. Man kan også møde Politihjemmeværnet, der byder på smagsprøver fra hærens feltrationer, og man kan være med til at lave bivuaker og dæmninger.

I det nye byrum Pletten er der swingdans med SwingShoes Køge - og lige over for, i Tidsrummet, kan man komme på skattejagt med arkæologerne fra Køge Museum og møde omsorgsklovnene Nanne og venner. I Gule Hal inviterer kreative foreninger indenfor i deres værksteder og Køges bedste skateboardere dyster mod hinanden på skatebanen. Uden for hallen kan man, med hjælp fra professionelle instruktører, kaste sig over parkourbanen. Endelig står brandmændene fra Østsjællands Frivillige Brandmænd Køge klar med en rigtig brandbil, som man kan prøve at sidde i!

På Havnepladsen er der Åbent skib, vandkanoner og forhindringsbane med Marinehjemmeværnet og Krimidyk i dybet med Køge Dykkerklub, der dykker efter genstande, som publikum kaster i vandet. Det er også på havnepladsen, at man kan møde foreningen Børns Voksenvenner, komme op i en havnekran og lytte til de muntre toner fra Køge Spillemandsforening.

Der er åbent hus og intro til roning og kajak i Køge Roklub, Bjæverskov Kajak-klub samt Køge Kano og Kajak Klub. Sidst, men ikke mindst, viser Køge Jorddepot rundt i en udstilling og inviterer på guidede ture på den nye Sydmole med start fra Søndre Havn.

Nyt om byudvikling og boliger
Køge Kyst vil være repræsenteret i Opdagelsen for at svare på spørgsmål om byudviklingen og fortælle om nye tiltag, som fx de kommende almindinger på Søndre Havn. Danbolig Køge og Casa Nord/Kuben Byg fortæller om de nye ejerlejligheder i byggeriet ”Havblik” ved Søndre Badevej, mens Arkitektgruppen og Home Køge vil være at finde i ”Strandengens” salgspavillon over for Cirkuspladsen. Der bliver også mulighed for at møde ejendomsudviklerne fra CALUM, som bygger lejeboliger og ungdomsboliger på Søndre Havn med forventet indflytning i 2018. 

Alle aktiviteter er gratis på nær Sildens Dag. 

koegenu koege kyst soendre strand i koege HOEJRE

SENESTE ARTIKLER:

Køgenu.dk

kalenderpartnere:

kn partner logo svoemmeland II
Find os på Facebook
kn partner logo koegekyst
koegenu erhverv dagbladet koege avisrulle
kne partneradvokater farve
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau

Køgenu.dk

minipartnere:

ETK minipartner på Køgenu.dk
Events
KOM MED RUNDT i kulturen Hør om kulturen som driver i Køge Kyst-byudviklingsprojektet
Udstillinger
VIKINGEBORGEN Borgring holder sommeråbent – her kan du følge udgravningen på nærmeste hold
Musik
WONDERBRAZZ feat. Ida Nielsen & Kuku Agami Så er der dømt funky party
Events:
LOPPEMARKED i Solgårdsparken
Musik:
PATRICK DORGAN live på Tapperiet
Events:
THE KESSLERS på Teaterbygningen i Køge
Events:
BØRNETIMEN med børnekultur og efterfølgende aftensmad
Musik:
FRIBYTTERDRØMME live på Tapperiet
Musik:
HJALMER live på Tapperiet
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Jan Gløët
T: 21 29 70 88

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK