temaer
VEJLEDNING OM UNGES STUDIEVALG - nu for de unge

Pressemeddelelse

 

Sammen med Skills Denmark går flere erhvervsskoler helt nye veje for at fortælle de unge om uddannelsesmuligheder. Skills Stafet for 8. klasser er en anderledes måde at vise erhvervsuddannelserne frem på.

 

Når de unge i 8. og 9 .klasse skal til at tage de store valg om, hvad de vil være, og hvad de kan blive, så har vejledningen i mange år været en fortælling i et klasselokale eller et kort besøg på en uddannelsesinstitution. Men for mange unge kan det være svært at forstå, hvad en struktør laver, eller hvad "Mad til Mennesker" betyder. Derfor samarbejder flere end 50 danske erhvervs-, SOSU- og landbrugsskoler med SkillsDenmark om at fremme erhvervsuddannelsernes image og status. Det er blandt andet blevet til en erhvervsintroducerende dag med skillsaktiviteter.

 

Vejledning der giver mening for de unge
- Vi får ofte at vide, at eleverne i grundskolen kun hører om de gymnasiale uddannelser, men ikke om erhvervsuddannelserne. Det er selvfølgelig ikke rigtigt, men jeg tror, at det fortalte nogle gange ikke bliver forstået, især fordi erhvervsuddannelsernes undervisning er så forskellig fra undervisningen i folkeskolen, siger Mark Jensen, formand for Ungdommens Uddannelsesvejledning Danmark.

 

Det har blandt andre EUC Sjælland sammen med de lokale afdelinger for Ungdommens Uddannelsesvejledning og Zealand Business College i Næstved gjort noget ved. De har inviteret samtlige elever fra områdets 8. klasser til en hel dag med læren om erhvervsuddannelser. Men på en helt ny måde.

 

- De unge skal ikke bare sidde og lytte en hel dag, eller måske gå forbi et værksted, og se på vores egne elever. Vi synes de skal drages ind og prøve tingene selv; selvfølgelig i en form, hvor alle kan være med, men de skal gøre det selv, smiler Jes Johansen, uddannelseschef på EUC Sjælland, mens han prøver at få ørenlyd blandt de 300 unge, der er på besøg denne dag. - Det er et kæmpe arbejde at vise de næsten 4.200 8. klasses elever og deres lærere, hvordan vores uddannelser er, men der er ingen tvivl om, at det er det hele værd. Alle de tilbagemeldinger vi har fået fra vores gæster har været positive omkring Skills Stafetten.

 

Klasselærer fra Skovboskolen ved Køge, Maria Hansen er også positivt stemt - Jeg tror, at de her dage nytter. Og det gør de, fordi de unge ser uddannelsesstedet og får et forhåndskendskab til skolen. Noget så enkelt som, hvor er hovedindgangen, og hvordan er kantinen, har altså også en betydning, når man vælger uddannelsessted. Det bliver afmystificeret. Hun fortsætter, mens hendes elever dyster i palleløfterkørsel - Og det med, at de unge ser, at det ikke er bare lige at blive tømrer eller VVS'er. De ser, at det også har et højt niveau, det er så vigtigt.

 

Vigtigt for fremtiden
- Den individuelle vejledning i folkeskolen er afskaffet for de fleste elever, derfor er det vigtigt, at uddannelsesvejledningen er en del af undervisningen. Og det bliver den på sådan en dag, hvor eleverne har oplevet kombinationen mellem den teoretiske undervisning og praktikken i værkstederne, siger Mark Jensen og er glad for samarbejdet mellem erhvervsskolerne og Skills Denmark - Det er vigtigt for fremtiden, at de unge forstår, hvad de forskellige uddannelser går ud på, og at erhvervsuddannelserne kan en masse.

 

Hos SkillsDenmark er man helt enig - Det er en rigtig god model, fordi eleverne ser det faktiske arbejde på en erhvervsskole inden de vælger hvilke uddannelser, de besøger på introdage om foråret, siger Per Hansen, der har været rundt på mange erhvervsskoler den seneste tid. - Jo flere der kommer ud og ser jo bedre. Og i år har der altså været flere end 30.000 8. klasses elever på besøg lokalt. Det er faktisk en halv årgang på landsplan, som vi får givet en god oplevelse af erhvervsuddannelserne.

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 50      5. - 11. december 2022
tirsdag 6. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK