temaer
UNGE 'ude af boksen' i 24 timer på Campus Køge

Målet var at skabe den nye idé, der i skarp konkurrence med andre gode idéer, ville få et fokuseret dommerpanel til at spærre øjnene op.

 

Torsdag ved middagstid satte Campus Køges nye koordinator Allan Corfitsen gang i Medici Camp. Rammen var det store auditorium på handelsgymnasiet på Køge Handelsskole, der i år var vært for Medici Camp – en årligt tilbagevendende event med fokus på innovation for gymnasieelever på tværs af Køge-områdets gymnasiale uddannelser. I år deltog godt 180 unge 1. årsstuderende fra tre af Campus Køges ungdomsuddannelser; Stx, hhx og htx: - ' I skal skabe nye idéer i samarbejde med andre, der har et andet perspektiv på samme udfordring. I skal tænke innovative tanker i grupper på tværs af jeres studievalg – der vil opstå noget helt fantastisk – synergi og store tanker! ' – motiverede campuskoordinator Allan Corfitsen et fyldt auditorium, som startskud til Medici Camp 2013.

 

Ud af egen navle – ind i samarbejdet
Astrid Underbjerg, underviser på hhx forklarer, at Medici Camp ikke kun handler om faglige, men i høj grad også om de sociale og samarbejdsrelevante kompetencer hos de unge: - "De studerende bliver blandet, så ingen arbejder sammen med nogen, de kender. Medici Camp er inspireret af renæssancens tilgang til opfindelser og idéudvikling som fx fyrstefamilien Medici i Firenze var det. I et arbejdskrydsfelt mellem filosoffer, videnskabsmænd og kunstnere, så nye banebrydende opfindelser dagens lys. Vi overfører det til de tre ungdomsuddannelsers forskellige tilgange til teori og praksis – og lader de studerende opdage de gode samspil, der opstår i tværfaglige møder. De studerende tager hjem med en god oplevelse i bagagen samt at de er blevet endnu bedre samarbejdspartnere, de har fået konkrete erfaringer i gruppeproces og innovationsprocesser. Fra torsdag til fredag skal alle grupperne frembringe et produkt eller en service, som tager udgangspunkt i eller understøtter en trend – som fredag vurderes af eksterne dommere, ' forklarer Astrid Underbjerg.

 

Altid et skridt foran – 'firstmovers'
Første skridt på Medici Camp var oplæg udefra. Trendforsker Henrik Vejlgaard, som har skrevet seks bøger om trends og nye idéer og rådgiver virksomheder, holdt oplæg for de studerende om trends og hvordan man identificerer en trend. Det er andet år i træk han faciliterer processen på Medici Camp: - 'At kunne se trends er en social proces. Mange trendsættere findes blandt unge, blandt velhavende mennesker og blandt kreative mennesker, der arbejder med fx kunst, design og musik. De tager som firstmovers de nye tendenser til sig. Med tiden udbredes trenden og den bliver mainstream – og da er firstmoverne for længst rykket videre til noget andet. Det er en konstant proces, som sker over alt fx produktudviklingen, med gadgets og i moden," fortæller Henrik Vejlgaard, der også holdt oplæg fredag om logo og branding. Han agerede desuden sparringspartner med grupperne og sad i dommerpanelet. "Stemningen er god og jeg er fascineret over, hvor godt de unge arbejder, og hvor hurtigt de rykker. Det har været utroligt at opleve, hvor meget der kommer ud af et døgns intenst arbejde," siger Henrik Vejlgaard.

 

Innovative ideer præmieret af det lokale erhvervs- og kulturliv
Dommerpanelet blev udgjort af direktør Søren Eltorp fra Iron Mountain, marketingschef Mette Rasmussen fra The Whole Company – der i øvrigt havde leveret snacks m.m. til de unge under hele Medici Camp, økonomidirektør Tue Skovgaard Jacobsen fra EUC Sjælland, lektor Henrik Andersen fra Erhvervsakademi Sjælland, leder af skoletjenesten for KØS, Sissel Dreiøe Langkilde, statsautoriseret revisor Brian Hansen fra Addere Revision, trendforsker Henrik Vejlgaard, som i grupper af to gik rundt på præsentationsbasaren for at høre grupperne præsentere deres innovative produkt med en elevatortale. De fem grupper, der blev udvalgt til finalen præsenterede deres elevatortaler for hele forsamlingen i auditoriet og dommerne voterede igen en sidste gang.

 

Nemmere nethandel strøg til tops
Ifølge dommerne var årets Medici Camps bedste idé produktet 'InnoTrend', et interaktivt program, der kan matche en kundes personlige kropsmål med netbutikkers tøj og sko, så man sikres tøj der passer en ved netshopping. Skarpt forfulgt af et system til genvinding af energi ved brug af fitnessmaskiner og en kalender-app, der organiserer ens dag automatisk ved at kombinere oplysninger fra alle ens kalendere, skemasystemer, m.m.

 

Foto: Koordinator for Campus Køge, Allan Corfitse, byder velkommen til Medici Camp

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 50      5. - 11. december 2022
tirsdag 6. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK