temaer
UNG HIMMELSTORMER satser på netværk, nærvær og synlighed

Af Henrik Førby Jensen

 

- Du kommer langt med synlighed og et godt netværk i en by som Køge, slår Thomas Kuhn Jacobsen fast.

 

Han er bare 27 år, men fra nytår udnævnt til ny filialdirektør i Arbejdernes Landsbank efter seks år i filialen, heraf et lille års tid som souschef. Det er altså stadig tidlige dage for den unge himmelstormer - alligevel har han masser af ideer til, hvordan Arbejdernes Landsbank skal klare sig i konkurrencen i en by med intet mindre end 11 banker og Sparekasser.

 

- Det er mange banker i en by som Køge - og mange af bankerne ligger centralt. Folk går gerne torvet rundt og har været i tre-fire banker, før de kommer til os, konstaterer han.

 

De mange konkurrenter giver skarp konkurrence. Det handler om priser på bankens produkter, men lige så meget om personlig kundepleje.

 

- Vi er ikke de billigste og det har vi heller ingen ambitioner om at være. Vi er heller ikke de dyreste - vi ligger nok nogenlunde midt i feltet, når det handler om priser, mener han.

 

Til gengæld skal Arbejdernes Landsbank gerne ligge helt i top, når det handler om den personlige kundepleje. Selvom meget kan slås op på internettet, sætter mange kunder pris på skræddersyede råd.

 

- Kunderne kommer langt mere velforberedte, end jeg har oplevet andre steder. Og du kan Google dig til meget, men hvad passer lige præcis til dig og din situation? Den personlige rådgivning begynder at slå mere og mere igennem. Folk vil gerne ind i banken og se rådgiveren i øjnene, oplever den unge filialdirektør.

 

En ny rolle

Blandt kunderne er hans udnævnelse først og fremmest blev mødt med ros og anerkendelse, omend enkelte også lige skal mærke efter, om de unge vinger bærer hos filialdirektøren, der foruden seks års erfaring også har en akademiuddannelse og en HD i organisation og ledelse i rygsækken.

 

- Der er da nogle, der lige skal teste mig lidt på fagligheden. Det skal de være velkommen til, griner han.

 

Også i forhold til kollegerne er rollen som filialdirektør ny - det er naturligt, at distancen bliver en anselse større, men fra starten har Thomas Kuhn Jacobsen brugt dialog for at finde fælles fodslag mod nye mål. De fem medarbejdere har alle haft en personlig samtale og givet udtryk for deres ønsker til ham som chef og omkring ønsker til deres egen udvikling og målsætninger.

 

- Som souschef har jeg stået med et ben i begge lejre. Nu skal jeg kunne tage de tunge samtaler med de ansatte - det er sværere, hvis man også er venner. Og de ansattes ønsker er ret forskellige. Nogle har brug for tæt opfølgning og anerkendelse, andre skal bare have en retning og nogle mål, så løber de efter dem. Det ville nok være sværere at få til at fungere i praksis i en større afdeling, mener han.

 

Flere kunder

Filialen på Torvet 9 har har i dag ialt seks ansatte - det skal ændre sig, slår Thomas Kuhn Jacobsen fast. Ved hans tiltræden kaldte han derfor personalet sammen for at fortælle om filialens målsætninger for 2017. Over for DAGBLADET vil han ikke sætte konkrete tal på målsætningen - dog er det klart, at afdelingen meget gerne skal have flere end de nuværende 2500 kunder ved årets udgang. Introduktion af produktet Boligklar, hvor banken garanterer svar på ansøgning om bolillån inden for 24 timer har vist sig at være et effektivt værktøj - folk vil gerne kunne slå hurtigt til, når de har fundet drømmeboligen til en fornuftig pris. Pilen peger opad for Arbejdernes Landsbank og Thomas Kuhn Jacobsen ser med optimisme på det kommende år.

 

Synlighed og netværk er vejen til fremgang, mener den unge filialdirektør. Thomas Kuhn Jacobsen er allerede et etableret medlem af HB Køges erhvervsnetværk.

 

- Jeg har absolut ambitioner om, at vi skal være flere ansatte. Vi sponsorerer to arrangementer på bygningen hvert år og vi skal være synlige i gadebilledet - måske skal vi for eksempel dele badebolde ud på Torvet til sommer. Og så satser på, at få flere kunder gennem vores netværk og gennem anbefalinger fra vores kunder. Det er næsten de bedste kunder at få, siger han.

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK