temaer
UNDER HUDEN på erhvervsuddannelser

Den 2. og 3. juni var Køge Handelsskole og EUC Sjælland sammen vært ved Erhvervsskolernes Dag i Køge, hvor 6. klasserne i Køge, Stevns, Greve og Solrød kunne snuse til paletten af erhvervsuddannelser. Erhvervsdagene i Køge er et arrangement, som er tilrettelagt i et samarbejde mellem EUC Sjælland, Køge Handelsskole og UUV Køge Bugt, og det er anden gang, det har fundet sted. Formålet med dagene er at give grundskolens elever et indtryk af de mange uddannelsesmuligheder. Eleverne vælger selv den uddannelse, de følger på dagen. Dagens undervisning er tilrettelagt så den matcher aldersgruppen, men samtidig giver en realistisk oplevelse af, hvad det vil sige at gå på en ungdomsuddannelse med et næsten voksent publikum.

 

Over to dage fik godt 1000 grundsskoleelever i alderen 12 til 14 år mulighed for at snuse til erhvervsuddannelserne på de to uddannelsesinstitutioner i Campus Køge. Eleverne fik mulighed for at stifte et nærmere bekendtskab med erhvervsuddannelserne EUC Sjælland tilbød eleverne en dag på skolebænken inden for Smed, Auto & Transport, Elektriker, Bygge & Anlæg, Tandklinikassistent og Frisør, mens Køge Handelsskoles Merkantil HG afdeling bød inden for på Butik & Kontor. Eleverne kom på den måde ind under huden på erhvervsuddannelserne på Lyngvej.

 

Rundt om flere fag
I år var flere indgange på EUC Sjælland gået sammen om forløb i løbet af dagen forat give eleverne mulighed for at nå forbi flere. På den måde var VVS, Bygningsmaler, Murer, Struktør og Tømrer gået sammen og lavet forskellige konkurrencer i discipliner i de forskellige fag fx skulle eleverne hos tømrerne bore huller på tid og samle farvehjul hos malerne. Smed, El og Auto var ligeledes gået sammen og her kunne eleverne blandt andet prøve at trække ledninger i et system for at få en pære til at lyse eller de skulle parre de rigtige møtrikker med de rette bolte og skifte dæk på en bil. På Frisør og Tandklinikassistent kunne eleverne på rundturen prøve at sætte hår, lære håndmassage, lægge make up og lære en masse om tænder.

 

Tobias Jørgensen fra Ellemarksskolen vil gerne være håndværker som sin far og farfar.

 

"Jeg kan godt lide at nogen kan bruge det, jeg skal arbejde med," sagde han. Simon Jensen på 13 år fra Ellemarksskolen i Køge havde valgt at besøge Auto. "Jeg vil rigtig gerne være mekaniker, og jeg ved alt om biler!" sagde han med et smil.

 

"Min onkel har været mekaniker, og så ser jeg meget TopGear og har en kæmpe bog om biler. Det er bare det, jeg vil. Jeg venter bare på at blive færdig med skolen, så jeg kan komme ud og blive mekaniker," sagde Simon Jensen. Milla Olsen fra Ejby Skole var ligesom Simon Jensen forbi Mekaniker, og trods det lange smukke og feminine hår og moderigtige jeans, er hun ikke i tvivl om, at det er udfordringerne i mekanikerfaget, hun vil gå efter "... og så vil jeg gerne vise drengene at pigerne også kan noget", sagde hun med et smil.

 

Daniel Ørgaard på snart 14 fra Ejby Skole havde valgt at besøge Strøm, for han ved allerede, at han gerne vil være elektriker, og han synes, at øvelsen med at trække ledninger i system og få en pære til at lyse var spændende. "Jeg vil gerne være elektriker. Det kunne være spændende at komme ud og lave store maskiner. Det er et godt arrangement, og selvom det hele ikke lige er førstevalg, så er det ok at prøve de andre ting også," sagde han.

 

Biografejer for en dag
På Køge Handelsskoles Merkantil HG afdeling fik eleverne en case at arbejde med på dagen. De skulle arbejde med at udvikle et nyt koncept og udseende til en biograf. De skulle arbejde med navn, logo, slogans – og indrette biografen – og komme rundt om alle aspekter i at drive forretning, definere målgruppe, lave salg og service, markedsføringsplaner og arbejde med organisationsdiagram. Isabella Grubb på 13 år fra Køge Bugt Privatskole og Patrick Svendsen på 13 år fra Asgård Skole havde valgt at besøge Køge Handelsskole på Butik & Kontor. De var begge begejstrede over det, de havde oplevet.

 

"Det er en spændende – og anderledes dag," sagde Isabella Grubb. "Her er rart og luft – og masser af steder at være sammen med andre, så man kan komme ud af sit klasseværelse. Det har været rigtig rart at få et indtryk af at gå på en ungdomsuddannelse. Og jeg synes dagen har givet mig et realistisk billede. Det handler jo om at finde sin egen vej – her på merkantil finder man ud af, hvad det kræver at være selvstændig og åbne eget firma. Her kan jeg få iværksætteri og gå i mine forældres fodspor. Min far har startet sit eget it-firma og min mor arbejder hos ham," siger Isabella Grubb. Patrick Svendsen er helt på linje med Isabella Grubb.

 

"Det er sjovt – og jeg har lært en masse nyt. Det kan være svært at vælge mellem alle uddannelser, men her får man lært, hvordan man kan starte egen virksomhed. Det er sjovt at være på kontor – og med uddannelse herfra kan man også blive leder," sagde Patrick Svendsen, som også har det i sin egen dna – hans far er salgsdirektør i The Whole Company i Køge.

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 49      28. november - 4. december 2022
tirsdag 29. november kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 50      5. - 11. december 2022
tirsdag 6. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK