temaer
UDBYTTE AF KURSUS i praksis

Fo to måneder afsluttede Poul Johansson Gulløv og Rikke-Maria Lovring Nielsen modul-forløbet ’Coaching som arbejdsredskab’ på Kursuscentret på Køge Handelsskole. De to kursister mødtes fornylig for at samle op på de læringspointer, de tog med fra undervisningen og til en snak om, hvordan de bruger de teoretiske værktøjer i praksis.

 

Rikke-Maria Lovring Nielsen er ernæringscoach, personlig træner og jobkonsulent. Hun skriver bøger, designer tøj og er i det hele taget lidt af et ’idé- og projektmenneske’, som hun selv kalder det. Poul Johansson Gulløv er ud over personlig handicaphjælper, også højskolelærer på specialforløb omkring livsindhold, hvor man arbejder med at bryde sine grænser og skabe trivsel, for handicappede i alle aldre og deres pårørende.

 

”Det mest gennemgribende for mig, er bevidstheden om ’at kunne lade aben blive, hvor den hører hjemme – nemlig hos dén, der har udfordringen’ og det, ’at kunne blive på egen banehalvdel’ – altså at lade den anden have ret til sin holdning” ikke bare som noget man siger, men virkeligt at føle at det er OK...,” siger Poul Johansson Gulløv om kursusforløbet ’Coaching som arbejdsredskab’.

 

Rikke-Maria Lovring Nielsen er enig: ”Når man ønsker at hjælpe et andet menneske, er det vigtigt at blive klar over, at man skal ”turde” at lade ansvaret blive hos den, man skal hjælpe… også selv om man selv ville have besluttet noget andet. Det, at kunne lytte ’om bag ordene’ uden at fortolke – altså værdien af at kunne lytte med åben nysgerrighed, det har været utrolig givtigt,” siger hun og fortsætter: ”Efter kurset har jeg selv fået mindst tredoblet min tålmodighed og fordoblet min forståelse. Det er som om, at jeg ikke bare har en dybfølt respekt for mine borgere, som hidtil, jeg formår også at udvise den på en anden måde. Det giver plads til endnu mere udvikling hos dem,” siger hun.

 

Rumme det hele

”Jeg kan også bruge den megen træning i spørgeteknikker fra undervisningen,” siger Poul Johansson Gulløv og uddyber: ”Det at spørge ind, skabe refleksion og give den anden plads til at komme med sine egne forslag til løsninger på et problem - det bruger jeg både i mit arbejdsliv og privat. Jeg må indrømme, at jeg synes, det er fascinerende som folk lytter, når de føler sig hørt i stedet for at blive overdænget med velmenende råd.”

 

Rikke-Maria Lovring Nielsen supplerer: ”Og at kunne arbejde med både afklaring og målsætning, det er guld værd i mit job! Det gjorde jeg selvfølgelig også før, men de mange redskaber fra de fem moduler har, hver på sin måde, givet mig en helt anden struktur og systematik end tidligere. Det giver en ro og fastholdelse på en god måde i relation til mine borgere, der ofte er i en svær situation i forvejen”.

 

Motivation og selvværd

”Det at kunne arbejde med motivation, selvværd og selvtillid hos andre - det gør mig i stand til at videregive en form for mental beslutningskompetence til den, jeg arbejder med,” tilføjer Poul Johansson Gulløv og fortsætter: ”Det er DERES mål, det er DERES plan, det er DEM der skal sørge for at få sat i gang. Jeg er deres back up, ikke deres trækhest… derfor er sejen OGSÅ deres, når de har taget endnu et skridt mod deres mål. Den oprigtighed gør en forskel”. Rikke-Maria Lovring Nielsen er helt enig.

 

Begge kursister fandt modulerne med stresshåndtering og konfliktopløsning vigtige, for der kom alle redskaber fra de foregående moduler i brug.

 

Poul Johansson Gulløv siger: ”Det betød også meget, at underviseren Ann Kofoed Tvilling, ud over sin levende undervisning, også er solidt fagligt funderet, både på teorien og på i coaching i praksis. Man kan mærke hun brænder for det, og at hun har erfaring med både unge, voksne, business coaching og udsatte grupper.”

 

Rikke-Maria Lovring Nielsen fortsætter: ”Ud over personlig - og faglig udvikling, så vil jeg lige tilføje, at jeg synes, vi havde en utrolig hyggelig tid på uddannelsen. Der var et spækket program, men der blev skabt et godt klima med plads til både grin og dybe drøftelser.”

 

Poul Johansson Gulløv nikker: ”Og der var plads til alles forskellighed. Der var egentligt mange flere brancher og jobfunktioner samlet, end jeg lige havde forestillet mig. Der var lagermanden, holdlederen, sekretæren, behandleren, sælgeren og flere. Det gør at man får øjnene op for, hvor meget værktøjerne kan bruges,” siger han.

 

På Kursuscentret på Køge Handelsskole starter nyt hold op 20. oktober – læs mere på www.khs.dk/amu eller kontakt kursussekretær Katja Lorentzen på 5667 0488.

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 50      5. - 11. december 2022
tirsdag 6. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK