temaer
TIPS TIL GOD DIALOG OG TRIVSEL på arbejdspladsen

Hvad er forskellen på at tale om trivsel på arbejdspladsen og på at gøre noget konkret for at passe godt på medarbejdernes trivsel og arbejdsglæde?

Hvem ønsker sig ikke et arbejdsliv, hvor gode relationer blomstrer, og hvor kvaliteten i kerneydelsen hele tiden forbedres?

 

Hvem ønsker sig ikke et arbejdsliv, hvor faglig stolthed, bevidsthed om egen og kollegaernes professionalisme er i højsædet. Vi kan vist godt være enige om, at det ville være attraktivt, men hvad kan vi så egentlig gøre for at arbejde herimod et sådant arbejdsliv. Er det muligt at gøre noget, hvem skal gøre noget og hvad er det så - eller er det bare romantik?

 

”Konflikter på jobbet hører med til arbejdslivet, men konflikter må ikke komme til at fylde så meget, at de skygger for udvikling og motivation til at løse arbejdsopgaverne,” siger Hanne Hansen, underviser på Kursuscentret på Køge Handelsskole og på Erhvervsakademi Sjælland.

 

”At kunne løse konflikter er en af fremtidens store fokusområder inden for udvikling af ledelsesmæssige kompetencer. Men det er ikke blot en leders udfordring. En leder kan ikke løse konflikter alene. Medarbejdere har også brug for at blive klædt på til at kunne håndtere konflikter - for konflikter opstår, hvilket ingen vil være i tvivl om,” siger Hanne Hansen og fortsætter: ”Det er lige præcis dig  - som leder eller medarbejder - der igennem tilegnelse af viden og konkrete færdigheder i at håndtere konflikter - kan gøre en betydelig forskel i hverdagen.”


Sprogligt aspekt
”Konflikter kalder på dialog og kommunikation, og det er her, at begrebet ”mediation” kommer ind i billedet. Det at mediere betyder på hverdagsdansk egentlig at stille sig i midten. I overført betydning drejer det sig ganske enkelt om, at vi - både ledere og medarbejdere - kan tilegne os indsigt og færdigheder i at kommunikere, således at vi kan forebygge, at konflikter og uenigheder opstår og udvikler sig mellem de involverede,” siger Hanne Hansen.

 

”Det er denne kommunikative indsats, der er i fokus i faget Mediation. Forebyggelse af konflikter er selvsagt en hensigtsmæssig metode til fastholdelse af trivsel, motivation og fokus på kerneydelsen, men  i virkelighedens verden har vi også brug for at kunne agere og kommunikere,  når en konflikt raser.  Med faget Mediation får du derfor også helt praksisnære færdigheder i,  hvordan forskellige metoder og teknikker kan bringes i anvendelse, når konflikter synes at være gået i hårdknude,” fortæller Hanne Hansen. 

 

Akademifaget Mediation (10 ECTS point) udbydes på Erhvervsakademi Sjælland i Køge, hvor man kan vælge det som et selvstændigt fag eller som et valgfag under Akademiuddannelsen i Ledelse. Der er 7 undervisningsdage i et forløb på 8 uger samt en mundtlig eksamen. Faget Mediation er meget praksisnært, fordi du kan gå direkte ud på din arbejdsplads og gøre en forskel. Der er tale om et fag, hvor der ikke er langt mellem teori og praksis – og handling og ord”, siger underviser, Hanne Hansen, så hvis dit nytårsfortsæt er gøre en konstruktiv og positiv forskel på din arbejdsplads - enten som leder eller medarbejder, så meld dig til faget Mediation.

 

Kontakt:

Studiesekretær Mette Grasberger T: 56 67 07 42 eller mg@easj.dk>, hvis du vil vide mere eller ønsker at tilmelde dig det førstkommende modul, som begynder den 26. februar 2015.

 

 

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK