temaer
TALENTVEJEN kobler teori og praksis

Thomas og eleverne på Talentvejen

I skoleåret, der går på hæld, har underviser Thomas Nielsen på Køge Handelsskoles Merkantil HG ung afdeling og et hold elever deltaget i projekt Talentvejen, som kobler teori og praksis i et samlet undervisningstilbud.

 

I disse dage sættes punktum for mange elever og studerendes ungdomsuddannelser, når døren til sidste eksamen lukkes, og værket krones med hue og uddannelsesbeviser. Men en gruppe elever på første år på deres uddannelse på Merkantil HG afdeling har allerede deltaget i en ceremoni med diplomoverrækkelse i en ganske særlig anledning. De har nemlig deltaget i projekt Talentvejen, som håndplukker særlig talentfulde elever på både den merkantile grunduddannelses første og andet år.

 

"Projekt Talentvejen er finansieret af EU's socialfond og Erhvervsministeriet, og det gennemføres af 13 erhvervsskoler over hele Danmark i samarbejde med Håndværksrådet i perioden 1/1 2013 – 31/12 2014", fortæller underviser Thomas Nielsen.

 

"Med Talentvejen kan vi gøre noget ekstra for skolernes talenter. Eleverne er blevet udvalgt i samarbejde med skolens kontaktlærere og på baggrund af et elektronisk spotteværktøj udarbejdet af psykologer. På vores udgave af Talentvejen har elever fra begge årgange modtaget undervisning på skolen hver anden fredag og været i en praktikvirksomhed de øvrige fredage. I virksomheden har de afprøvet teori fra undervisningen af i praksis – og kommet tilbage til undervisningslokalet med konkrete eksempler fra dagligdagen i virksomheden," siger Thomas Nielsen.

 

Virkelig "live"
"Det har været et krav, at eleverne bliver mødt med autentiske opgaver i autentiske virksomheder, og de kommer i dialog med rigtige kunder i kød og blod. Vi har haft samarbejde med en række virksomheder i Køge, som har haft eleverne i to skiftehold så at sige. Andreas Drews, Sara Witchen Petersen, Amalie Rosten Madsen og Signe Lykkegaard har været i Aktiv Fritid. Christopher Wessing, Daniella Greve Skovengaard, Helene Kjær Pedersen og Mathias Luis Dahlgaard var i Baby Sam. Alexander Spring, Mathias Trodyb, Mathias Rahbæk Hjarsø og Sean Downes var i El-giganten. Even Sean Rasmussen og Kasper Falk Wong var i Jem & Fix. Nanna Lykke Frederiksen og Stine Dreyer Larsen var i Kvickly, mens Sofie Bredgaard var i XL-byg.

 

El-giganten, Aktiv Fritid, Jem & Fix, Baby Sam, XL byg og Kvickly skal alle have stor tak for deres deltagelse i årets projekt. De har stillet konkrete opgaver til eleverne – både opgaver, der har stimuleret deres talent og rutineprægede opgaver, som dagligt skal løses i virksomheden," fortæller Thomas Nielsen.

 

"Når eleverne er på skolen, får de undervisning i de fagelementer, som er relevante i forhold til de aktiviteter, de udfører i virksomheden, fx markedsanalyse og dataindsamling. Samarbejdet med virksomhederne har fungeret rigtig godt. De har været meget åbne over for at tage imod eleverne og vil flere steder gerne fortsætte samarbejdet også fremover," siger Thomas Nielsen.

 

"Eleverne har også udtrykt stor begejstring for at få mulighed for at komme i en autentisk virksomhed og få mulighed for at have vaskeægte kundekontakt og ikke bare lege med i et salgsrollespil på skolen. De har fået lov at sælge produkter til vaskeægte kunder, dekorere butikkers udstillinger, redigere tilbudsaviser, før de gik i trykken, tilrettelægge og udarbejde dataindsamlinger og udføre spørgeskemaundersøgelser på rigtige kunder samt planlægge og afvikle modeshow – det har været helt fantastisk!", siger Thomas Nielsen.

 

Man kan læse meget mere om projektet på www.talentvejen.nu

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK