temaer
TAKKET VÆRE 670 FRIVILLIGE har Køge Danmarks største, gratis festival

Hvert år i uge 35 opstår der en helt særlig stemning i Køge. Gaderne fyldes af festglade mennesker og lyden af musik.

 

Grunden er Køge Festuge. Takket være de 670 frivillige personer der hvert år stiller op og arbejder igennem, er Køge Festuge i dag Danmarks største, gratis festival.
 

Køge Festuge er Danmarks største, gratis festival. Med godt 100.000 gæster og flere end 50 arrangementer fordelt på syv dage er man ikke i tvivl om, at der er fest, når man bevæger sig rundt i Køge under festugen.

 

Hvad man måske ikke lige tænker over, når man står og rocker med på musikken på Køge Torv, er, at der bag festugen står 670 frivillige ildsjæle, som gør et fantastisk stykke arbejde. De sørger for at betjene barerne, de agerer backstagevagter, slusevagter, toiletvagter og runderingsvagter. Dertil står de også for at søge om bevillinger og udarbejde sikkerhedsplaner, for ikke at tale om alle arrangementerne og koncerterne de skal booke og koordinere. 

 
Festugen nærmer sig Roskilde Festival
 
Køge Festuge kræver mange ressourcer og dedikerede personer, og det er netop, hvad festugen er bygget op af, og som er kimen til dens succes. Med succesen følger der dog et større ansvar og flere opgaver. Det kan derfor blive nødvendigt at se på, hvilke muligheder der er, for at det fremtidige arbejde med festuge kan udføres af en arbejdsstyrke bestående af både frivillig og professionelle.  

 

- Køge Festuge er ved at blive rigtig stor. Vi nærmer os det samme antal gæster som Roskilde Festival, når vi kigger på besøgende over hele ugen, og når det gælder regler og sikkerhedsforanstaltninger, er vi i samme kategori. Sikkerhedsplanen er gået fra et par sider i 2010 til 100 i 2017, og hver gang der sker noget i udlandet, så rammer det festugen.

 

Eksempelvis væltede en scene i Belgien for nogle år siden, og efterfølgende skulle vi bevise, hvor meget vores scene kunne tåle. Vi lever og ånder for Køge Festuge, men det giver et kæmpe arbejde, og arbejdsbyrden bliver ikke mindre. Det kan derfor blive nødvendigt at se på, hvilke muligheder der er for at skabe økonomi, så også et fast personale kan indgå i arbejdsstyrken. Hvor meget vi end brænder for Køge Festuge, kan vi frivillige ikke bære opgaven alene, fortæller bestyrelsesformand for Køge Festuge Per Stenberg. 
 
Per Stenberg har ikke det endegyldige svar på, hvordan løsningen bør strikkes sammen, men han har gjort sig nogle overvejelser. 

- En løsning kunne være, at der blev ansat et par eventskoordinatorer centralt, hvor nye og gamle events kan søge assistance. På den måde sikrer man også en kommunalensrettethed og sagsbehandling, og at arealerne rundt i byen bliver brugt korrekt. Samtidig kan man opnå en økonomisk gevinst for eksempel ved at sammenlægge aftaler med eksterne leverandører, så de samme leverandører leverer varer og produkter til flere events i lokalområdet, lyder det fra Per Stenberg 


Festugen passer til Køges fremtidsplaner
 
Køge Festuge er en vigtig begivenhed for byen. Det er en fest, som skaber omtale og tiltrækker mange besøgende ude fra, og samtidig samler og inddrager den hele byen. Og med den nye stationsbro, er første spadestik for at komme nemt til havnen og dens restauranter under festugen taget. Man kan dog ikke komme uden om, at det er den planlagte underføring fra Kulturtorvet og havnen, som bliver prikken over i’et for byen og de kommende festugers helhed. Underføringen er nemlig mere end blot en forbindelse. Den skal være et indbydende og livligt byrum i Køge mellem Kulturtorvet og Havnepladsen. 

 
Direktør for Connect Køge Ingo Østerskov er imponeret over de frivilliges indsats, og han ser en tydelig sammenhæng mellem Køge festuge og Køges fremtidsperspektiv på byrummet. 

 
- Køge Festuge er et varemærke for Køge, og det er et fantastisk stykke arbejde, de frivillige udfører år efter år. Der findes mange gratis festuger og festivaler rundt om i landet, men takket være de frivillige kan Køge nu bryste sig af at have Danmarks største, gratis festival.

 

Som det ser ud nu, er festugen stadig voksende, og det er forståeligt nok, at de frivillige ikke kan bære festugen alene. Vi må se om, vi kan finde en løsning, så festugen fortsat kan udvikle sig, for den passer på alle måder ind i Køges fremtidsperspektiver.

 

Vi er en by i udvikling med fokus på at skabe et kraftcenter som også samle bylivet og -rummet. Nye torve og broer skyder op og med den kommende underføring mellem Kulturtorvet og havnen, er Køge ved at skabe en by i sammenhæng. Og netop derfor passer Køge Festuge så godt ind, den samler byen og får os til at bruge byrummet og så understøtter den også tanken om Køge som regionens kraftcenter, fortæller Ingo Østerskov  


FAKTA - o
m Køge Festuge 

  • Køge Festuge blev afholdt for første gang i 2005 med daværende formand for Handelsstandsforeningen Jørgen Petersen ved roret. I dag sidder Per Stenberg som bestyrelsesformand, og sammen med den nuværende bestyrelse er det den 8. festuge de skyder i gang den 26. august. I alle årene har den kørt på frivillig basis.
  •  
  • De frivillige består af 13 bestyrelsesmedlemmer, bekendte til bestyrelsen og 12-15 foreninger, og tilsammen udgør de en arbejdsstyrke på ca. 670 personer.
  •  
  • Bestyrelsesmedlemmer bruger hele året på at arrangere Køge Festuge. De mødes både under festugen i løbet af året og lige inden festugen. I løbet af året mødes bestyrelsen en gang om måneden i 4 timer. Her drøfter de nye muligheder og forbedringer til årets kommende festuge.  
  • Overskuddet fra Køge Festuge går ubeskåret til foreningerne.  
  • Køge Festuge er en gratis fest for alle. Det er festugens partnere og sponsorer, der betaler for festen hele ugen.

 

 

Om Connect Køge

Connect Køge er en erhvervsfond, der arbejder fokuseret på at styrke erhvervs- og turismeindsatsen, danne netværk og blive en aktiv medspiller i virksomhedernes hverdag. Sidst, men ikke mindst arbejder Connect Køge på at vise nye aktører fra ind- og udland de mange muligheder, der findes i Køges lokalområde.

 

Kontakt

Ingo Østerskov, Direktør for Connect Køge

T: 40 10 89 10

e-mail: ingo@connectkoege.dk

 

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 49      28. november - 4. december 2022
tirsdag 29. november kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 50      5. - 11. december 2022
tirsdag 6. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK