temaer
TAG DIG i agt for sabelkatten

PRESSEMEDDELELSE fra Køge Handelsskole 28.05.2015

 

Velbesøgt arrangement om positiv psykologi

Center for Diplomledelse-EASJ bød inden for til et velbesøgt fyraftensmøde om positiv psykologi på Køge Handelsskole. Lektor Hans Henrik Knoop fra Aarhus Universitet talte om menneskets stenalderhjerne, der ikke er fulgt med tiden og om muligheder for at hjælpe den på vej.

 

Skønt vi lever i en historisk set privilegeret og nærmest paradisisk tilværelse i den vestlige verden, oplever mange alligevel en halvtrist hverdag i forskellige grader af gråt. Hvorfor er det lettere for os at fortælle, hvad vi ikke vil, fremfor hvad vi gerne vil? Hvorfor påvirker negative oplevelser – stort set uden undtagelser – os meget stærkere end positive, når alle foretrækker de positive?


De spørgsmål kom under kærlig behandling, da Hans Henrik Knoop den 26. maj i Cafeen på Køge Handelsskole præsenterede tilhørerne for positiv psykologi som videnskab. Køge Handelsskoles direktør Tim Christensen bød velkommen til fyraftensmødets fremmødte – 200 nuværende og tidligere studerende på Center for Diplomledelse, samarbejdspartnere og nysgerrige ansatte.

 

Hans Henrik Knoop gav et overblik over de centrale indsigter fra den positiv-psykologiske videnskab, og han viste med eksempler, hvordan den viden kan anvendes af alle, som ønsker øget trivsel, øget social ansvarlighed og øget samfundsmæssig bæredygtighed.

 

Tag det roligt?
Den nutidige kontekst, mennesket i den vestlige verden, befinder sig i, er spritny – stadigvæk. Men menneskets software er forældet og sidder stadig fast i en tid, hvor raslen i hækken betød reel fare. Stenaldermennesket var nødt til at være bange nok til at leve – for at nå at sprede sine gener, lød det fra Hans Henrik Knoop. I det ledelsesmæssige perspektiv gav Hans Henrik Knoop flere eksempler tilsat humor og skæve vinkler på, hvordan positiv psykologi virker.


Hans Henrik Knoop optegnede et scenarie – en stenalderlørdag aften, hvor stenaldermennesket var i ro, havde rigelig mad – og alt burde være lykken. Men hvorfor raslede det i den tredje busk? Hvis stenaldermennesket i den givne situation lyttede til stenalderkonsulenten, som forsøgte at påpege alle de gode ting og anbefalede at droppe fejlfinderiet og brokkeriet, ville denne lørdag aften givetvis blive den sidste, hvis omtalte raslen skyldtes en sulten sabelkat. Det var ganske enkelt nødvendigt at være på vagt og hele tiden forvente fare og fjender, lød det fra Hans Henrik Knoop.

 

Øget trivsel er vejen frem. Hans Henrik Knoop sammenfattede trivselsforskningen, som tydeligt viser, at  ”En sund sjæl i et sundt legeme” fortsat er et ideal for alle, og at ”man også må nyde, før man kan yde” - dvs. opleve udfordringer som meningsfulde, engagerende og generelt sundhedsfremmende - fordi man derved utvivlsomt bliver bedre til at klare dem. Insistér på trivsel! - i evidensbaseret loyalitet over for arbejdspladsen, din familie og dig selv - lød budskabet.

 
Hans Henrik Knoop påpegede gennem hele oplægget, at de virkelig gode oplevelser og præstationer typisk indebærer en kombination af at være nærværende, koncentreret, i ro og være inspireret, lærende og bevæget. Intet af det bedste i livet er kendetegnet ved at man løber fortravlet og distræt omkring, ligesom det generelt er ubehageligt at være gået i stå. Det er kombinationen af ro og bevægelse, der er nøglen.

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK