temaer
SYDKYSTEN KLAR MED MILLIONER til bygge- og anlægsprojekter

På Sydkysten har Køge Kommune og Greve kommune afsat et trecifret millionbeløb til nye spændende bygge- og anlægsprojekter. Og det er muligt at byde ind, når byggeprojekterne kommer i udbud i løbet af 2016. Det var meldingen på Netværket Syds arrangement torsdag d. 21. februar på Brassieret Baum i Køge, der trak fulde huse.

 

Køge kommune bygger løs

Giulia Lorenzen fra Køge Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning indledte aftenens program med at fortælle om de kommende genopretning- og vedligeholdelsesprojekter i Køge i 2016. Alle genopretning – og vedligeholdelsesprojekter udføres som udgangspunkt af ETK Ejendomme eller Anlægsafdelingen - begge afdelinger er en del af Køge Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning. Giulia Lorenzen fra ETK Ejendomme, der står for byggeteknisk servicering af kommunens bygninger, informerede om de ca. 32 millioner kroner, som forventes at blive brugt i løbet af 2016 til genopretning og vedligeholdelse af kommunens omkring 400 bygninger. Opgaverne er forskellige og bliver udbudt hver for sig eller i ”bundter”. Henrik Paaske Kjer fra Anlægsafdelingen kunne herefter fortælle, at Køge Kommune har afsat et trecifret millionbeløb til anlægs- og byggeområdet samt til energiprojekter. En del af projekterne forventes igangsat allerede i løbet af 2016. Ejendoms- og Driftsudvalget afholder møde den 17. februar, hvor man gennemgår og prioriterer projekterne, lød budskabet fra Henrik Paaske Kjer, der samtidig oplyste, at man kan se det samlede anlægsbudget på Køge kommunes hjemmeside.

 

Hold øje med byggeprojekter i Greve Kommune

Niels Minor Borre fra Greve Kommune fortsatte netværksarrangementet med at gennemgå, hvordan ejendomscenteret i kommunen er organiseret, og hvad kommunen som offentlig bygherre lægger vægt på i forbindelse med indkøb. Herefter fortalte Niels Minor Borre om de bygge- og anlægsprojekter, der forventes udført i kommunen i 2016. Disse omfatter blandt andet renovering af en lang række af kommunens skoler. Niels Minor Borre opfordrede deltagerne til at gøre sig synlig i kommunens leverandørregister, hvis man er interesseret i at byde ind på de kommende bygge- og anlægsprojekter i kommunen. Han opfordrede samtidig til, at virksomhederne holder øje med kommunens udbud af rammeaftaler for håndværksydelser, som forventes offentliggjort i løbet af 2016.

 

Arkitekterne Køge informerede om nye projekter på tegnebrættet

Partner i Arkitekterne Køge, Claus Boelsmand, var dagens tredje oplægsholder. Arkitekterne Køge er hvert år involveret i byggeopgaver for mellem 150 og 250 millioner kroner hovedsageligt på Sjælland. Tegnestuen har 12 medarbejdere og har løst opgaver som totalrådgiver og underleverandører i Køge siden 1977. Claus Boelsmand fortalte om tegnestuens konkurrenceforslag til Karlstrup Menighedsråd og de forventede planer om udbud af bygningsarbejderne på Kirkens Hus i Trylleskov Strand og nye klasse- og faglokaler og aktivitetsrum på Munkekærskolen for Solrød kommune. Endelig informerede Claus Boelsmand om ejendomsudvikling af ca. 20.000 m2 i Hedelunden i Greve, hvor der i de kommende år opføres op mod 200 boliger fra 1 til 4 etager.

 

Større handlefrihed ved fakturasalg

Omniveta Finans har specialiseret sig som leverandør af totalservice inden for fakturaadministration, factoring, kreditvurdering og inkasso. Netværket Syd havde derfor inviteret Brian Luplau, key account manager i Omniveta Finans, til at give deltagerne gode råd om, hvordan de som virksomhed kan få adgang til omgående likviditet, opnå en større grad af handlefrihed med mindre kreditrisiko og mulighed for at byde ind på flere og større opgaver via fakturasalg.

 

Opgavemuligheder under KLAR Forsyning

Frands Søbjerg Hansen fra KLAR Forsyning, der er et fælles forsyningsselskab for Køge, Greve, Solrød og Stevns kommuner, var dagens sidste oplægsholder. Frands Søbjerg Hansen informerede deltagerne om de mange muligheder, der er for service, bemanding og forsyningssikkerhed i forbindelse med sammenlægningen af de fire kommuners forsyningsselskaber. KLAR Forsyning har 90 ansatte og har hovedsæde i Køge. Virksomheden renser spildevandet i de fire kommuner, håndterer affald i Greve Kommune og står for vand- og varmeforsyning i dele af Køge Kommune. Det blev et spændende og informativt netværksmøde for de 50 deltagere, som mellem oplæggene havde rig lejlighed til at få talt sammen med oplægsholderne og netværke deltagerne imellem. Arrangementet sluttede af med servering af lækre tapas-specialiteter fra Brasseriet Baums udsøgte køkken og spændende vine fra brasseriets vinoteka, der har udsøgte vine fra hele verden.

 

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK