temaer
STUDERENDE HAVES- Boliger søges

To gange om året begynder nye studerende på deres studier på Erhvervsakademi Sjælland.

Mange ting skal klappe for at få en optimal studiestart. Alfa omega er at få tag over hovedet for rigtig at kunne koncentrere sig om studierne – men her kommer ikke alle lige godt fra start.

 

Andreea Daniela Usurelu fra Rumænien, som studerer multimediedesign på fjerde semester på Erhvervsakademi Sjælland Campus Køge, har været heldig med at finde et sted at bo.

 

"Det er svært at finde en bolig her, men hvis man er hurtigt ude, kan det med lidt held lade sig gøre. Sammen med en anden studerende havde jeg tilmeldt mig venteliste til et kollegium i Køge, før jeg rejste hertil. Vi fik tilbudt lejlighed, underskrev kontrakten og fik nøglen, da vi ankom. Kollegielejligheden var umøbleret, men for få penge fik vi pæne brugte møbler," siger Andreea Daniela Usurelu, som også har gået på intensivt danskkursus det første år i landet.

 

"Med tag over hovedet fra begyndelsen har det været nemt at koncentrere sig om studiet fra starten og om at lære dansk og dansk kultur i en fart," fortæller Andreea Daniela Usurelu, som nu kan tale, skrive og forstå en hel del af dansk.

 

Formidler gerne leje
Men ikke alle er ude i så god tid som Andreea Daniela Usurelu – og de må stille sig op i den lange kø og håbe på det bedste. Men det er ikke godt, mener man på Erhvervsakademi Sjælland Campus Køge, hvor man gerne vil give en hånd med.

 

"Ved hver studiestart oplever vi, at både danske og europæiske studerende har udfordringer med at finde både midlertidige og mere permanente boligløsninger," fortæller Laila Werner, som er administrativ medarbejder på Erhvervsakademi Sjælland Campus Køge.

 

"Vi har studerende, som har held med at leje kollegieværelser eller som kan dele lejligheder, men leje af værelser i Køge og omegn har også interesse. Vi tager altid gerne mod henvendelser fra mennesker, som har plads og lyst til at leje værelser ud til studerende – eventuelt midlertidigt. Vi har oprettet en Facebook-gruppe ved navn "Zibat, Accommodation Campus Køge", hvor vi håber, der kan ske en formidling af boliger og værelser," siger Laila Werner, som kan også gerne vil kontaktes på e-mail lawe@easj.dk.

 

"Det er fx en god, sjov og inspirerende oplevelse at have en udenlandsk studerende boende – specielt hvis man har større børn, der gerne vil øve sprog.

 

Omvendt vil den studerende lære det danske sprog meget hurtigere og få en mere personlig oplevelse af Danmark," fortæller Laila Werner, som selv har erfaring med at have en udvekslingsstuderende fra Mexico boede.

 

Attraktivt for alle
For lokalområdet og samfundet er det en god ide at tiltrække unge fra udlandet til vores uddannelser," siger campuschef Jørgen Heramb på Erhvervsakademi Sjælland Campus Køge.

 

"Vores samfund står over for demografiske udfordringer, så vi bliver nødt til at tiltrække talenter til Region Sjælland og hele Danmark, hvis vi gerne vil kunne bevare den velfærd, vi kender," siger Jørgen Heramb.

 

"På Erhvervsakademiets fem campusser uddanner vi arbejdskraft til erhvervslivet.

Vi tænker stort – og det betyder blandt andet, at vi her lokalt på Campus Køge – både i vores regi og i det store Campus skal have et internationalt studiemiljø. Det ser vi som et vigtig konkurrenceparameter i forhold til at tiltrække både danske og internationale studerende," siger Jørgen Heramb og fortsætter: "Det er netop her udfordringen omkring boliger kommer ind i billedet: Den gode modtagelse og integration af udenlandske studerende er afgørende for, at vi kan tiltrække og fastholde de dygtige studerende. De internationale studerende bidrager til multikulturelle oplevelser, og giver både undervisere og medstuderende indblik i andre kulturer og mulighed for at tale fremmedsprog. Det skaber en international stemning, som skærper alles sanser for den globale verden, vi tager del i," siger Jørgen Heramb.

 

"Vi vil gerne kunne møde vores internationale studerende med mulighed for at få tag over hovedet. Vi gør allerede meget på Erhvervsakademi Sjælland Campus Køge og rundt om for at give udefrakommende studerende netværk og tryghed.

 

Der bliver arrangeret flere sociale events og faglige workshops og events på tværs af nationaliteter og årgang. Vi samarbejder også med Køge Kommunes Center for Dansk og Integration omkring turbo dansk-kurser for de internationale studerende for at hjælpe dem godt i gang – det er vigtigt at fundamentet til et godt studieliv bliver lagt.

 

Alle skal være velkomne hos os!," siger Jørgen Heramb.

 

Foto: Laila Werner og campuschef Jørgen Heramb på EASJ Campus Køge vil gerne hjælpe deres studerende med at få tag over hovedet.

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK