temaer
STOR INTERESSE for byggeprojekter blandt Køges virksomheder

Mere end et halvt hundrede lokale virksomheder og institutioner deltog i kick-off arrangementet "Vil du bygge med?".

Her præsenterede Køge Erhvervsservice kommunens planer for et samarbejde, hvor målet er at skabe mest mulig vækst for de lokale virksomheder gennem de mange store bygge- og anlægsprojekter.

 

De kommende års store bygge- og anlægsprojekter i Køge Kommune har stor interesse blandt kommunes virksomheder. Mere end 60 virksomheder var repræsenteret til arrangementet "Vil du bygge med?". Under mødet fik deltagerne en opdatering på et udvalg af de større projekter, professionel rådgivning i hvordan virksomhederne kan byde ind på de mange opgaver og information om, hvilke samarbejdsmuligheder der er gennem en såkaldt emnebank. Ikke mindre end 49 virksomheder tilmeldte sig emnebanken inden arrangementet var omme.

 

Samarbejde og vækst
Hos Køge Erhvervsservice ser man det store fremmøde og tilmeldingen til emnebanken som et tydeligt signal på, at de lokale erhvervsdrivende har et stort ønske om at skabe vækst. Samtidig med at virksomhederne ser muligheder i at deltage i et fællesskab, som går målrettet mod at sætte de lokale virksomheder forrest i køen til de mange store og spændende opgaver.

 

"Det er positivt med så bredt et fremmøde fra det lokale erhvervsliv. Det bekræfter vores formodning om, at der eksisterer en stigende interesse blandt de lokale erhvervsdrivende til at skabe vækst i forbindelse med de planlagte store bygge- og anlægsprojekter i Køge Kommune. Endvidere tegner der sig et billede af, at de ønsker at indgå i et samarbejde med kommunen og hinanden, hvor de vil stå stærkere i konkurrencen om at få del i opgaverne", fortæller erhvervsservicechef Rasmus Holst-Sørensen fra Køge Erhvervsservice.

 

Emnebank som primus motor
Samarbejdet går blandt andet ud på, at virksomhederne bliver medlem af emnebanken, der fungerer som primus motor for hele værket. Emnebankens vigtigste opgave bliver at synliggøre medlemsvirksomhederne overfor markedets eksterne aktører. I første omgang vil fokus være rettet mod byggebranchens førende hovedentreprenører, der skal præsenteres for de stærke kompetencer, de lokale virksomheder i Køge Kommune kan mobilisere.

 

Via opsøgende markedsføring får hovedaktørerne kendskab til de dygtige og kvalitetsbevidste lokale leverandører i Køge Kommune. Kvalitet er også fleksibilitet, hvilket især de lokale virksomheder vil være eksponenter for til de store lokale projektopgaver.

 

"Når hovedaktørerne er blevet præsenteret for vores lokale "pakkeløsning", så vil de ikke være et øjeblik i tvivl om, hvor de skal søge kompetencerne, og hvor de skal indhente deres tilbud! Derudover har vi en plan – en handlingsplan – der omfatter en håndholdt model, som skal sikre, at de mindre og mellemstore lokale virksomheder bliver klædt bedst muligt på til at kunne byde ind på de mange opgaver", slutter projektleder for "Projekter, Vækst og Jobs" Bent Lorentzen fra Køge Erhvervsservice.

 

Bag arrangementet "vil du bygge med?" står "Projekter, Vækst og Jobs.

Et udviklingsprojekt som skal sørge for, at virksomhederne i Køge Kommune får del i de mange anlægs- og byggeprojekter, og at de store projekter omsættes til lokale jobs i bygge- og anlægssektoren.

 

Udviklings¬projektet går på tværs af Køge Kommune, men er forankret hos Køge Erhvervsservice med Bent Lorentzen som projektleder.

 

Om Køge Erhvervsservice
Køge Erhvervsservice er et gratis tilbud til både iværksættere og etablerede virksomheder, som er bosat i Køge Kommune. Gennem kurser, fortrolig vejledning og arrangementer hjælper Køge Erhvervsservice iværksættere og virksomheder videre i forbindelse med udvikling, vækst og opstart af virksomhed.

 

Om Projekter, Vækst og Jobs
Projekter, Vækst og Jobs er et projekt som går på tværs af kommunen, men er forankret i Køge Erhvervsservice under ledelse af Bent Lorentzen. Projekter, Vækst og Jobs skal sikre, at virksomhederne i Køge Kommune kender til de aktuelle opgaver og entrepriser så tidligt som muligt, så de har mulighed for at byde ind med deres kompetencer. Projekter, Vækst og Jobs skal medvirke til at markedsføre de lokale virksomheder overfor de store entreprenører og udviklere, der rykker ind for at bygge i Køge Kommune. Derudover skal projektet, i et samarbejde mellem Køge Erhvervsservice og Jobcenter Køge, uddanne og klæde ledige borgere på til de jobmuligheder, som de store projekter skaber. Sidst, men ikke mindst er projektets formål også at finde det perfekte match mellem virksomhederne, de ledige og de kommende jobmuligheder.

 

For mere information:

Om Køge Erhvervsservice og Projekt, Vækst og Jobs

 www.koegeerhvervsservice.dk

 

Kontakt:
For information om Projekt Vækst og Jobs:
Bent Lorentzen, projektleder for Projekt, Vækst og Jobs
E-mail> eller T: 20 45 24 86

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 49      28. november - 4. december 2022
tirsdag 29. november kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 50      5. - 11. december 2022
tirsdag 6. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK