temaer
Foto fra sn.dk
NY JULEBELYSNING til Køges gader

Af Henrik Førby Jensen / sn.dk

 

»Nu tændes tusind julelys« klinger en af de velkendte julemelodier skrevet af Emmy Köhler, og det er præcis det der kommer til at ske i Køge Centrum denne jul.

 

Køge Handel har nemlig besluttet, at investere i helt ny julebelysning, oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

 

Julebelysningen skal ikke kun komme handelslivet til gode, men vil skabe et hyggeligt byrum for alle at opholde sig i, understreger Køge Handel.

 

- Vores eksisterende julebelysning er hyggelig, men den er også ved at være ganske brugt at se på. Lys skaber stemning, hvilket er en vigtig faktor når man går igennem byen og skal foretage sine juleindkøb, og derfor har vi vurderet at den over 15 år gamle julebelysning, skal udskiftes.

 

Det er naturligvis en udskrivning på kontoen, men vi foretager ikke sådanne investeringer, hvis vi ikke mener det bidrager til handelslivet på både den korte og lange bane. Og så skal man ikke undervurdere, hvad det koster Køge Handel årligt at reparere de gamle granranker. Det er ikke småpenge, siger formand for Køge Handel Søren Storgaard.

 

Det er firmaet MK Illumination som står for produktionen af julebelysningen, og er også det firma som har leveret julebelysningen i Strædet. Men det vil ikke være det helt samme design og udsmykning som kommer op og hænge i den gamle bydel.

 

- Det har været vigtigt for os, at den nye julebelysning rent æstetisk passer til de ældre bygninger i byen. Køges bygninger fortæller en fantastisk historie, som vi skal værne om, og derfor har vi valgt en julebelysning som passer til Køges DNA, fortæller Søren Storgaard.

 

Den nye julebelysning vil ligesom den gamle, fortsat bestå af granranker - dog noget tykkere, og den eksisterende stjerne vil blive udskiftet med et noget større lysende snefnug.

 

Det er ikke mere end et par år siden, at Køge Handel måtte spare hver anden granrække væk. Siden da har der i handelsgaderne være langt mellem den enkelte granrække og særligt i Brogade og Vestergade har det synet af mindre jul.

 

- En investering nu, skal gerne give værdi for byen både nu og fremadrettet. Selvom det koster af foreningens egenkapital, så vil den nye julebelysning være energibesparende, da der kun bruges lavenergi-LED lys.

 

Herudover vil det være nemmere at sætte den nye julebelysning op for vores lokale elektrikere, hvilket betyder at vi har kunne få råd til at investere i granranker til hele byen og ikke kun hver anden, siger Søren Storgaard. Men det er ikke kun julebelysning at foreningen har ønsket at investere i.

 

- Vi har en forpligtelse i Køge om at fastholde vores unikke handelsby, og konkurrencen fra andre handelsbyer, storcentre og nethandel gør, at vi ikke kan tillade os at vente på om situationen nu vender, siger Søren Storgaard og fortsætter:

 

- Køge Kommune har skabt mange nye udviklingsprojekter, som alle er med til at brande Køge, hvilket er positivt for Kommunen. Vi må bare ikke glemme at det er oplevelser der samler folk, og derfor skal vi huske at bevare intimiteten i Køge.

 

Ved at skabe byrum, hvor folk har lyst til at opholde sig, så skaber vi værdi for både borgere, turister og forretninger, siger formanden for Køge Handel.

 

Ifølge en rapport udarbejdet af ICP- institut for Center og Planlægning, forventes der kun at være 30 handelsbyer tilbage i Danmark i 2030 og Køge Handel mener, at det kræver en anderledes tankegang, for at være med i kapløbet om at være én af de overlevende handelsbyer.

 

I maj i år udkom Kommunernes Landsforenings case-publikation med anbefalinger til Kommunerne om at tænke detailhandlen mere strategisk. Køge Handel har derfor forespurgt både politikere og forvaltning om særlig tilladelse til at skabe anderledes byrum i bymidten.

 

Et helt præcist forslag lød på et julelandskab her i 2019, som inkluderer en 15 meter lang kælkebakke, som børn og barnlige sjæle vil kunne more sig på midt på Torvet. Kælkebakken, skulle omkranses af julemandens hus, kane og alt der hører sig til i et julelandskab.

 

- Forestil jer hvis Køge kunne promovere sig på at være den eneste handelsby der har en kælkebakke stående midt i byen - snevejr eller ej. Det er både hyggelig og samtidig god underholdning for byens brugere og besøgende fra andre byer, siger aktivitetschef i Køge Handel Katja Jensen.

 

- Hvis vi vil trække folk til byen, så skal vi også sørge for at skabe de gode byrum. Det kan også sagtens være mobile legeområder, eller oaser man kan side og hygge sig. Vi bliver bare nødt til at tænke mere strategisk som handelsby. Idéen med et julelandskab midt på Torvet, kom sig af, at forskellige aktører - heriblandt også politikere - har kritiseret det tomme torv, og stillet ønske om mere liv i bymidten - særligt i juleperioden.

 

Den bold har vi grebet, og synes det giver god mening at lave et samlingspunkt i byen, som både skaber en mere vedvarende aktivitet for store som små, samt en særlig juleatmosfære for alle der kommer op til byen i julemåneden, siger Katja Jensen.

 

Finansieringen af et så stort projekt vil Køge Handel stå for. Men projektet kræver delvis finansiering fra øvrige private sponsorer - en proces som kræver flere måneders forberedelse.

 

- Vores deadline var her i august, og derfor ærgrer det os da også, at vi endnu ikke har fået en afklaring fra politisk side af, selvom vi tilbage i marts løftede sløret for idéen, siger Søren Storgaard.

 

Stor indvielse
Men selvom der ikke kommer et julelandskab op i år, kan byen godt glæde sig til den nye julebelysning. Julebelysningen bliver leveret i oktober, og den lokale elektriker Henning Jensen er allerede i gang med de indledende forberedelser.

 

- Vi har mindre end to uger til at sætte den nye belysning op, da den først bliver leveret i oktober, så vi får travlt. Men det har vi hele tiden været forberedt på, så det skal vi nok klare, udtaler Michael Kristensen fra Henning Jensen.

 

Køge Handel har nemlig valgt at byens borgere og forretninger skal have mest mulig glæde af den nye julebelysning, og tænder derfor i år allerede julebelysningen i byen den 1. november.

 

- Vi skal huske, at et godt julesalg er afgørende for rigtig mange forretninger i byen, og mange køber allerede deres julegaver i november måned, særligt med Black Friday som er blevet en større handelsdag, udtaler formanden for foreningen.

 

Køge Handel inviterer derfor alle borgere og forretningsdrivende til stor indvielsesceremoni i Nørregade fredag den 1. november, hvor den nye julebelysning vil blive tændt præcis klokken 17.00.

 

To gange om året afholder Køge Handel sine store bankospil, hvor over 600 mennesker samles til en stemningsfuld og hyggelig aften i Ravnsborghallen. Og det er blandt andet disse bankospil der har været med til at finansiere den nye julebelysning.

 

- Det er ingen hemmelighed at investeringen vi har foretaget, ikke er et greb i lommen, men en stor omkostning for Køge Handel. Den indtægt vi gennem årene har fået fra bankospillene, har været med til at dække en del af de omkostninger vi har haft til opsætning af julebelysningen.

 

Derfor skal der også lyde en stor tak til alle dem som støtter op omkring vores bankospil. Både borgerne som køber billetter til spillene og alle byens butikker og erhverv der sponsorer præmierne, siger Søren Storgaard.

frise forsideligenu 5425
PROJEKT TEST DIG SELV med UUV i Køge
Der mangler faglært arbejdskraft og flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen.
Læs mere >
NETVÆRKSMØDE FOR LEDIGE 50+ hos SeniorErhverv i Køge
Der vil blive lejlighed til at høre om netværkets aktiviteter
Læs mere >
OTTE UD AF TI VIRKSOMHEDER anbefaler Køge
Den årlige temperaturmåling af kommunernes erhvervsvenlighed placerer Køge Kommune som nummer 33 ud af 98 kommuner.
Læs mere >
KØGES BORGMESTER Marie Stærke fylder 40 år
Marie Stærke gik ind i 40'erne med fest og farver i denne weekend.
Læs mere >
NY JULEBELYSNING til Køges gader
»Nu tændes tusind julelys« klinger en af de velkendte julemelodier skrevet af Emmy Köhler
Læs mere >
NORDEA FLYTTER fra Køge Torv efter 106 år i centrum
Nordea forlader ved årsskiftet 2020-21 den traditionsrige adresse på Torvet 14 til fordel for nye, moderne lokaler i Køge Idrætspark.
Læs mere >
DUEVANGS DELUXE vandt 'Årets bedste Sild 2019' på Sildens Dag
I strålende solskin og flot sommervejr spiste 450 deltagere sild på Køge Havn lørdag 24. august.
Læs mere >
FØRSTE SPADESTIK til det nye universitetshospital
En historisk milepæl, kulminationen på mange års venten og »hjertet i Region Sjællands sygehusplaner«
Læs mere >
FØRSTE SPADESTIK til det nye universitetshospital
En historisk milepæl, kulminationen på mange års venten og »hjertet i Region Sjællands sygehusplaner«
Læs mere >
LOKAL SPAREKASSEDIREKTØR forfremmet til områdedirektør
Morten Højbjerg Damm er blevet udnævnt til områdedirektør for Sparekassen Kronjyllands sjællandske afdelinger.
Læs mere >
ILVA ÅBNER i nyrenoveret bolighus i Køge
Butikken ændrer i forbindelse med åbningen navn fra IDEmøbler til ILVA.
Læs mere >
MCDONALDS I KØGE genåbner med nyt restaurantkoncept
Når McDonald's igen byder gæsterne velkommen onsdag den 11. september, bliver det til en anden oplevelse, end de er vant til.
Læs mere >
NY MASTERPLAN kan fordoble antallet af boliger i Køge Nord
Under overskriften »Køge Nord - stationsnær skovby« præsenteres en større revision af masterplanen for Køge Nord-bydelen nu.
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 39      23. - 29. september 2019
tirsdag 24. september kl. 15:30
WEBSHOP: SKAB DIN EGEN FORRETNING på nettet >
tirsdag 24. september kl. 16:00
JURIDISK RÅDGIVNING for iværksættere >
tirsdag 24. september kl. 17:30
IVÆRKSÆTTERI i praksis >
uge 40      30. september - 6. oktober 2019
uge 41      7. - 13. oktober 2019
tirsdag 8. oktober kl. 16:00
JURIDISK RÅDGIVNING for iværksættere >
uge 42      14. - 20. oktober 2019
tirsdag 15. oktober kl. 16:00
JURIDISK RÅDGIVNING for iværksættere >
uge 43      21. - 27. oktober 2019
tirsdag 22. oktober kl. 16:00
JURIDISK RÅDGIVNING for iværksættere >
uge 44      28. oktober - 3. november 2019
tirsdag 29. oktober kl. 16:00
JURIDISK RÅDGIVNING for iværksættere >
uge 45      4. - 10. november 2019
tirsdag 5. november kl. 16:00
JURIDISK RÅDGIVNING for iværksættere >
uge 46      11. - 17. november 2019
tirsdag 12. november kl. 16:00
JURIDISK RÅDGIVNING for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv connect koege
koegenu erhverv glb revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv hotel niels juel(1)
ErhvervsAvisen logo

Køgenu.dk

kalenderpartnere:

kn partner logo svoemmeland II
Find os på Facebook
kn partner logo koegekyst
koegenu erhverv dagbladet koege avisrulle
kne partneradvokater farve
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau
EVENTS
MUSTAFAS KIOSK – teaterkoncert for børn En fræk og flabet hyldest til mangfoldighed, fantasi, påhitsomhed og anarki
UDSTILLINGER
KJØGE MINI-BY – for store og små Kom og oplev hvordan Køge så ud i 1865
MUSIK
COPENHAGEN DRUMMERS: The Grand Tour 2020 Glæd dig til en oplevelse i verdensklasse, når Copenhagen Drummers rammer Teaterbygningen
EVENTS:
MORDGÅDEN PÅ KØGE MUSEUM med arkæolog Kristoffer Buck og retsmediciner Niels Lynnerup
MUSIK:
ALEXANDER OSCAR live på Tapperiet
EVENTS:
COWBOYFEST med stor buffet og musik i Bjæverskov Forsamlingshus
EVENTS:
CLAIRVOYANCE-VANDRING med Jeanie Marie Solberg på Køge Museum
MUSIK:
TUREN GÅR TIL Nikolaj Stokholm EXTRA SHOW
MUSIK:
SÅ SYNG DA, KØGE – med minister Mogens Jensen
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Jan Gløët
T: 21 29 70 88

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK