temaer
Foto: Rune Pedersen / Køge Kyst
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge

Pressemeddelelse fra Køge Kyst

 

 

Ejendomsselskabet NREP og Køge Kyst har indgået en aftale om at udvikle Collstropgrunden med butikker og mange borgervendte tilbud.

 

Et nyt grønt byområde centralt i Køge med butikker, fitnesscenter, caféer og liberale erhverv bliver til virkelighed i de kommende år. Dermed sættes det tredje og sidste delområde i Køge Kyst-projektet i gang.

 

Køge Kyst P/S har fundet sammen med ejendomsselskabet NREP, der i forvejen har flere udviklingsprojekter i Køge, og de to selskaber har indgået en aftale om udviklingen af den centralt beliggende Collstropgrund.

 

- Projektet på Collstrupgrunden rummer et fantastisk potentiale, og vi ser frem til at skabe et byrum, som vil supplere den eksisterende bymidte og binde byen sammen på tværs af banen. Det nye byrum skal være trygt, levende og kombinere muligheder for både indkøb og oplevelser.

 

Vi kommer til at trække på erfaringer fra en række lignende projekter, ligesom vi ser frem til at samarbejde med lokale aktører om at skabe et velfungerende og integreret byrum, siger Thomas Riise-Jakobsen, partner, fra NREP.

 

By i to plan

- Det er en kæmpe milepæl, at vi nu har fundet en samarbejdspartner, som er klar til at gå all-in med udvikling af hele Collstropgrunden. NREP er en stærk byudviklingsaktør, som tænker meget i de samme baner som os med bæredygtighed, byliv og en tæt sammenhæng med omgivelserne, siger bestyrelsesformand for Køge Kyst P/S Anker Boye.

 

Collstropgrunden skal anlægges i to plan, forbundet af en stor åben trappe. Her anlægges store dagligvarebutikker, busterminal og parkeringspladser på terræn og et bilfrit miljø på øverste plan med fx caféer, bager, fitnesscenter, padeltennisbaner og liberale erhverv.

 

Samlet set skal NREP opføre ca. 15.000 kvadratmeter byggeri på grunden.

 

Bindes sammen med Stationsbroen

Stationsbroen over Køge Station bliver bindeleddet mellem Køges bymidte og den nye bydel. Man kommer nemlig til at kunne gå direkte ind i det nye, hævede område fra den tyve meter brede gangbro.

 

- Jeg er begejstret for, at vi nu har muligheden for at afslutte den enorme udvikling, vi satte i gang for år tilbage, hvor vi udvidede bymidtens butiksliv med Strædet, ligesom vi er godt i gang med at forandre Søndre Havn fra industri til boliger. Vi udvikler nu et grønt og levende bymiljø centralt i Køge, som i høj grad kommer til at indgå i en god synergi med resten af byen, siger borgmester Marie Stærke.

 

Også hos Realdania By & Byg, som er i partnerskab med Køge Kommune om udviklingen af Køge Kyst, er der glæde over, at udviklingen af projektets tredje og sidste delområde nu sættes i gang.

 

- Collstropgrunden bliver et livligt og udadvendt byområde, der tager godt imod byens borgere og tilrejsende gæster. Ligesom Stationsområdet på den anden side af banen bidrager det både med aktivitet fra butikker og erhverv – og med fine byrum og små grønne åndehuller midt i Køge, siger Peter Cederfeld, adm. direktør i Realdania By & Byg.

 

Grønt præg

Det nye kvarter får et tydeligt grønt præg, hvor hævningen af terrænet udnyttes til at skabe offentlige trappehaver og en frodig grøn skrænt langs Collstropgrundens afgrænsning mod den omgivende by.

 

Som hjemsted for en tidligere virksomhed, der lavede jernbanesveller, er Collstropgrunden forurenet, og her er der fundet en løsning på, hvordan man kan udvikle grunden med handel og byliv på en måde, hvor forureningen kan håndteres forsvarligt gennem en kombination af blandt andet afskærmning, rensning og ventilation.

 

Planerne for Collstropgrunden er nærmere beskrevet i et nyt prospekt, som NREP og Køge Kyst har udarbejdet sammen med tegnestuen WERK og trafikrådgiveren Viatrafik.

 

Prospektet kan hentes på Køge Kysts hjemmeside her >

 

Del af ny kommuneplan

Projektet med at udvikle Collstropgrunden er en del af kommuneplanen, som lægger rammerne for kommunens udvikling over de næste tolv år, og som sendes i høring i forbindelse med byrådsmødet den 22. juni og frem til den 3. september 2021.

 

NREP går nu i gang med at udarbejde et skitseprojekt, som mere detaljeret angiver disponeringen af arealerne og udformningen af det nye byggeri i tæt dialog med projektdirektør Peter Kjølby og hans medarbejdere i Køge Kyst, og parallelt hermed vil Køge Kommune arbejde med en lokalplan for projektet.

 

Parterne forventer, at byggeriet kan gå i gang i starten af 2022.

 

 

På billedet ses Collstropgrunden i dag – fotograferet en tidlig morgen, før bilerne indtager p-pladsen..

 

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK