temaer
NY BIOGRAF styrker Køges handelsliv

Pressemeddelelse: Køge Kommune 23.05.2017

 

Tal fra 2016 viser, at danskernes streaming-vaner ikke er gået ud over salget af biografbilletter. I 2016 blev der solgt 13.4 mio. biografbilletter, hvilket er et godt stykke over gennemsnittet af alle år siden årtusindeskiftet. I forbindelse med koncerter, teater og biografbesøg bruger publikum næsten dobbelt så mange penge på blandt andet mad og drikke som på billetter. Oven i kommer indtægter fra reklamer, merchandise og andet, og det peger på, at den nye Nordisk Film Biograf i Køge ikke kun vil være til glæde for de filmglade borgere, men vil gavne hele området.

 

Køges borgmester Flemming Christensen byder den nye Nordisk Film Biograf velkommen:

 

”Det er ganske enkelt en gave til Køges borgere, at vi nu kan åbne en ny biograf med seks sale, den nyeste teknologi og et bredt udbud af film. Jeg er ikke i tvivl om, at det vil få endnu flere folk fra hele regionen til at tage et smut til Køge. Vi er jo en kommune, der har det hele, og placeringen er i top. Her er man tæt på alt; stationen, gågader, torvets mange butikker, caféer og restauranter og det nye handelsstrøg, Strædet, som får 30 nye butikker. Det gør det nemt at nyde byens mange muligheder – både for kommunens egne borgere og byens mange gæster”, siger borgmester Flemming Christensen.

 

Køges nye Nordisk Film Biograf får seks sale og plads til flere end 1.000 gæster ad gangen. Den får en central placering i byen tæt på stationen, gågader, Torvet og det nye handelsstrøg, Strædet, som åbner til efteråret.

 

Mange tusinde nye gæster til byen

Handel udgør i dag 24 % af Køge Kommunes samlede erhverv og bidrager til mange lokale jobs og vækst i området. Køges borgmester ser frem til de nye muligheder, biografen bringer med sig.

 

”Vi blev Årets Handelsby i 2016, vel at mærke inden vores nye handelsstrøg Strædet, som åbner i efteråret 2017, står færdigt. Med det i baghovedet, er jeg overbevist om, at Køges handelsliv går gyldne tider i møde, og den nye biograf er bare endnu et vigtigt trækplaster, der er med til at gøre byen endnu mere attraktiv at besøge”, siger borgmester Flemming Christensen.

 

Også formanden for handelsstandsforeningen i Køge, Søren Storgaard, hilser den nye biograf velkommen.

 

”Gode butikker og konkurrencedygtige tilbud er selvfølgelig en forudsætning for, at Køge fortsat kan markere sig som en attraktiv handelsby. Men der skal mere til i dag. Når nutidens forbrugere skal vælge imellem, om de skal tage til den ene by eller den anden – eller måske foretage deres indkøb på nettet – så kan muligheden for at få andre oplevelser i byen blive tungen på vægtskålen. Jeg er ikke i tvivl om, at den nye biograf vil kunne tiltrække mange tusinde nye gæster. Det er en meget god nyhed for Køges handelsliv”, siger Søren Storgaard, der er formand for Køge Handelsstandsforening.

 

Den nye Nordisk Film Biograf åbner med en stor gallafest onsdag den 24. maj, hvor de inviterede er en blanding af politikere i Køge, folk fra kommunen, lokale kulturpersonligheder, biografchef Laila Christensen, repræsentanter for filmklubben Hønseringen og folk fra filmbranchen, bl.a. filminstruktør Mikkel Serup og filmproducent Peter Aalbæk. Gallafesten slutter kl. 22.00 med et festfyrværkeri, som kan ses over hele byen.

 

Fakta om den nye Nordisk Film biograf

  • Åbningen af den nye Nordisk Film Biograf sker ved en gallafest onsdag den 24. maj, hvor de inviterede er en blanding af politikere i Køge, folk fra kommunen, lokale kulturpersonligheder, biografchef Laila Christensen, repræsentanter for filmklubben Hønseringen og folk fra filmbranchen, bl.a. filminstruktør Mikkel Serup og filmproducent Peter Aalbæk. Gallafesten slutter kl. 22.00 med et festfyrværkeri, som kan ses over hele byen.
  • Biografen åbner for offentligheden torsdag den 25. maj.
  • Køge Kyst har etableret den nye Nordisk Film Biograf, der er bygget af TK Development tæt på stationen og det centrale Køge. 
  • Biografen har nyeste teknologi, seks sale og næsten 1.000 sæder. Massevis af store oplevelser venter på det store lærred, bl.a. premierefilm og live-streaming af koncerter og operaer.
  • Det nye biografprojekt er gennemført i tæt partnerskab mellem Nordisk Film Biografer og Laila Christensen, som driver den succesfulde Køge Bio, der har over 100.000 gæster hvert år.

 

Fakta om Strædet som biografen bliver en del af

  • Strædet, hvor den nye biograf får til huse, ligger i forlængelse af de eksisterende gågader i Køge og bliver integreret med det renoverede rådhus og andre kommunale tilbud, bl.a. et genoptræningscenter.
  • Når Køges nye handelsstrøg, Strædet, åbner lige ved togstationen, bliver omdrejningspunktet to nye supermarkeder, den nye biograf med seks sale og over 30 butikker, caféer og restauranter.
  • 95 procent af butikkerne i Strædet er lejet ud til blandt andre H&M, Vila, Gina Tricot og Jack & Jones, skobutikken Deichmann og sportsforretningen Sportigan. Herudover kommer en række nye restauranter og caféer, bl.a. en Bones familierestaurant.

 

 

Foto: Nordisk Film

 

 

frise forsideligenu 5425
NY IT-BUTIK med teknikere
Ny IT-butik i Rådhusstrædet i Køge centrum tilbyder rådgivning og reparation af IT-udstyr
Læs mere >
FAKTA OG IRMA åbner 14. juni 2018 på Stationspladsen
Sæt allerede nu kryds i kalenderen ud for torsdag 14. juni. En dag, der bare skriger på, at man skal rykke ud med indkøbsposerne under armen og handle igennem
Læs mere >
HANSTHOLM KØKKEN åbner i Køge
I august åbner Hanstholm Køkken en ny konceptbutik på Brogade i hjertet af Køge. Hermed breder de nye ejere, Søren Overgaard og Carsten B. Andersen, de stolte håndværkstraditioner
Læs mere >
KOM INDENFOR i Danmarks vildeste diner
Nu er der langt om længe nyt om hvornår Irma Køge flytter til Strædet ved Køge Station
Læs mere >
BANEDANMARK ELEKTRIFICERER mellem Køge Nord og Næstved
Den 11. maj begynder Banedanmark at lægge mastefundamenter ud mellem Køge Nord og Næstved
Læs mere >
JUBILÆUMSBRAG i systuen
»skal der være fest - så lad der være fest«. Der vil være hidtil usete priser på udvalgte produkter og nogle rigtig flotte gaver ...
Læs mere >
STOR JOBMESSE på Teaterbygningen i Køge
Mød over 40 forskellige virksomheder og uddannelsesinstitutioner
Læs mere >
POSTNORD TÆNKER stort i Køge
Den nye 25.000 kvm store gods- og pakketerminal har kørt et par dage inden den officielle indvielse
Læs mere >
IRMA KØGE GØR KLAR til et brag af en genåbningsfest
Nu er der langt om længe nyt om hvornår Irma Køge flytter til Strædet ved Køge Station
Læs mere >
nyhedsbrev
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

kne erhvervsservice logo
GLBrevi logo 2130x27
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
kn partner logo hotelnielsjuel
ErhvervsAvisen logo
RKK Skilt kun logo småt

Køgenu.dk

kalenderpartnere:

kn partner logo svoemmeland II
Find os på Facebook
kn partner logo koegekyst
DAGBLADET Avisrulle 2014
Danbolig 2016

Køgenu.dk

minipartnere:

ETK minipartner på Køgenu.dk
Events
MADSAMLING I KØGE med lokal-producerede fødevarer Hver torsdag mødes forbrugere og producenter i Tapperiets Foyer
Udstillinger
EN HYLDEST TIL SKOVEN i ord og billeder To lokale kunstnere – en forfatter og en kunstmaler – udstiller
Musik
PERNILLE ROSENDAHL: Koncert i Køge Kirke Kirkekoncert med Peter Sommer og Palle Hjorth
Events:
BLIV INSPIRERET til CAMPUS+
Musik:
TORVEKONCERT med Kalles Store Trommeshow
Events:
KUNSTHÅNDVÆRKER-MARKED på Kulturtorvet i Køge
Events:
HISTORISK VANDRING i Køge Ådal
Musik:
FRANSKE NOTER og lidt måneskin
Musik:
PETER SOMMER: 'Alene med Palle i verden'

Køgenu.dk sponsorer:

kn logo 3f koege bund sponsor(1)
kn logo aogj bund sponsor(2)
kn logo dagbladet bund sponsor
kn logo braunstein bund sponsor
kn logo hvid bund sponsor(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK
Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01
LEDELSE
Jan Gløët
T: 21 29 70 88
WEBMASTER
Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01
BOGHOLDERI
Sjællandske Medier
OM KØGENU.DK