temaer
NY BIOGRAF styrker Køges handelsliv

Pressemeddelelse: Køge Kommune 23.05.2017

 

Tal fra 2016 viser, at danskernes streaming-vaner ikke er gået ud over salget af biografbilletter. I 2016 blev der solgt 13.4 mio. biografbilletter, hvilket er et godt stykke over gennemsnittet af alle år siden årtusindeskiftet. I forbindelse med koncerter, teater og biografbesøg bruger publikum næsten dobbelt så mange penge på blandt andet mad og drikke som på billetter. Oven i kommer indtægter fra reklamer, merchandise og andet, og det peger på, at den nye Nordisk Film Biograf i Køge ikke kun vil være til glæde for de filmglade borgere, men vil gavne hele området.

 

Køges borgmester Flemming Christensen byder den nye Nordisk Film Biograf velkommen:

 

”Det er ganske enkelt en gave til Køges borgere, at vi nu kan åbne en ny biograf med seks sale, den nyeste teknologi og et bredt udbud af film. Jeg er ikke i tvivl om, at det vil få endnu flere folk fra hele regionen til at tage et smut til Køge. Vi er jo en kommune, der har det hele, og placeringen er i top. Her er man tæt på alt; stationen, gågader, torvets mange butikker, caféer og restauranter og det nye handelsstrøg, Strædet, som får 30 nye butikker. Det gør det nemt at nyde byens mange muligheder – både for kommunens egne borgere og byens mange gæster”, siger borgmester Flemming Christensen.

 

Køges nye Nordisk Film Biograf får seks sale og plads til flere end 1.000 gæster ad gangen. Den får en central placering i byen tæt på stationen, gågader, Torvet og det nye handelsstrøg, Strædet, som åbner til efteråret.

 

Mange tusinde nye gæster til byen

Handel udgør i dag 24 % af Køge Kommunes samlede erhverv og bidrager til mange lokale jobs og vækst i området. Køges borgmester ser frem til de nye muligheder, biografen bringer med sig.

 

”Vi blev Årets Handelsby i 2016, vel at mærke inden vores nye handelsstrøg Strædet, som åbner i efteråret 2017, står færdigt. Med det i baghovedet, er jeg overbevist om, at Køges handelsliv går gyldne tider i møde, og den nye biograf er bare endnu et vigtigt trækplaster, der er med til at gøre byen endnu mere attraktiv at besøge”, siger borgmester Flemming Christensen.

 

Også formanden for handelsstandsforeningen i Køge, Søren Storgaard, hilser den nye biograf velkommen.

 

”Gode butikker og konkurrencedygtige tilbud er selvfølgelig en forudsætning for, at Køge fortsat kan markere sig som en attraktiv handelsby. Men der skal mere til i dag. Når nutidens forbrugere skal vælge imellem, om de skal tage til den ene by eller den anden – eller måske foretage deres indkøb på nettet – så kan muligheden for at få andre oplevelser i byen blive tungen på vægtskålen. Jeg er ikke i tvivl om, at den nye biograf vil kunne tiltrække mange tusinde nye gæster. Det er en meget god nyhed for Køges handelsliv”, siger Søren Storgaard, der er formand for Køge Handelsstandsforening.

 

Den nye Nordisk Film Biograf åbner med en stor gallafest onsdag den 24. maj, hvor de inviterede er en blanding af politikere i Køge, folk fra kommunen, lokale kulturpersonligheder, biografchef Laila Christensen, repræsentanter for filmklubben Hønseringen og folk fra filmbranchen, bl.a. filminstruktør Mikkel Serup og filmproducent Peter Aalbæk. Gallafesten slutter kl. 22.00 med et festfyrværkeri, som kan ses over hele byen.

 

Fakta om den nye Nordisk Film biograf

  • Åbningen af den nye Nordisk Film Biograf sker ved en gallafest onsdag den 24. maj, hvor de inviterede er en blanding af politikere i Køge, folk fra kommunen, lokale kulturpersonligheder, biografchef Laila Christensen, repræsentanter for filmklubben Hønseringen og folk fra filmbranchen, bl.a. filminstruktør Mikkel Serup og filmproducent Peter Aalbæk. Gallafesten slutter kl. 22.00 med et festfyrværkeri, som kan ses over hele byen.
  • Biografen åbner for offentligheden torsdag den 25. maj.
  • Køge Kyst har etableret den nye Nordisk Film Biograf, der er bygget af TK Development tæt på stationen og det centrale Køge. 
  • Biografen har nyeste teknologi, seks sale og næsten 1.000 sæder. Massevis af store oplevelser venter på det store lærred, bl.a. premierefilm og live-streaming af koncerter og operaer.
  • Det nye biografprojekt er gennemført i tæt partnerskab mellem Nordisk Film Biografer og Laila Christensen, som driver den succesfulde Køge Bio, der har over 100.000 gæster hvert år.

 

Fakta om Strædet som biografen bliver en del af

  • Strædet, hvor den nye biograf får til huse, ligger i forlængelse af de eksisterende gågader i Køge og bliver integreret med det renoverede rådhus og andre kommunale tilbud, bl.a. et genoptræningscenter.
  • Når Køges nye handelsstrøg, Strædet, åbner lige ved togstationen, bliver omdrejningspunktet to nye supermarkeder, den nye biograf med seks sale og over 30 butikker, caféer og restauranter.
  • 95 procent af butikkerne i Strædet er lejet ud til blandt andre H&M, Vila, Gina Tricot og Jack & Jones, skobutikken Deichmann og sportsforretningen Sportigan. Herudover kommer en række nye restauranter og caféer, bl.a. en Bones familierestaurant.

 

 

Foto: Nordisk Film

 

 

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 49      28. november - 4. december 2022
tirsdag 29. november kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 50      5. - 11. december 2022
tirsdag 6. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK