temaer
NY BIOGRAF kan komme længere ud i hjørnerne

ARTIKEL fra Erhverv Sjælland maj 2016

 

Tekst: Katrine Wied   ı   Foto: Jesper From

 

Mange, mange flere par øjne skal hvile på en god film på lærredet, når Nordisk Films nye topmoderne biograf åbner i Køge i januar næste år. Forventningen er, at antallet af solgte billetter vil øges med mere end 150 procent, når den seks sale store biograf står færdig.

 

- Når vi har rigtig gode år i Køge Bio sælger vi 100.000 billetter. Der har vi prøvet to år. Det normale for os vil være 50-70.000 billetter. Forventningen til den nye biograf er, at vi kommer til at sælge 250.000 billetter om året, siger Laila Christensen, som i dag driver Køge Bio, men som fra næste år vil stå i spidsen for den nye Nordisk Film Køge-biograf.

 

Et kulturtorv

Biografen kommer til at ligge lige bag ved det gamle Køge Torv ned mod Teaterbygningen og Havnen. Lige nu er der byggeplads, hvor bygningens fundament er ved at blive etableret. Men fra januar 2017 vil her ligge en spritny 3600 kvadratmeter stor biograf med seks sale, 1000 sæder, en restaurant og to butikker, opført i samarbejde af Nordisk Film Biografer, Køge Kyst og TK Development.

 

- Der bliver to sale på gadeplan og fire sale ovenpå. Der vil være trapper, elevator, god foyerplads, både på gadeplan og på 1. plan. Der vil også være et loungeområde ovenpå med et vindue, hvor man kan kigge ud over havnen, fortæller Laila Christensen, der selv foreslog arkitekten det store vindue, som vil åbne biograffoyeren ud mod den flotte udsigt. 

 

- Beliggenheden er fantastisk for den nye biograf. Den ligger ikke på stationen, med alligevel tilpas tæt på stationen. Den kommer til at ligge med udsigt over havnen lige ved underføringen under banen og ned til havnen, og der vil være cykelsti i alle etninger. Ved stationen kommer der en parkeringskælder. På den måde bliver den et element, der binder torvet og havnen sammen. Det er Danmarks bedste beliggenhed, påpeger Laila Christensen.

 

Bredere repertoire

Køge Bio har én sal at vise film i, men med seks sale ser Laila Christensen mange muligheder for at tilbyde sit publikum mange flere oplevelser.

- For det første kan vi vise flere film, på bedre tidspunkter og i en længere periode. Vi kan gå ud over at vise et normalt mainstream repertoire. Vi kommer ganske enkelt længere ud i hjørnerne med film, når vi åbner den nye biograf.

 

Men traditionelle spillefilm er ikke det eneste, som Laila Christensen forestiller sig kommer til at udspille sig i biografen.

 

- For fremtidens biograf vil også rumme andre kulturtilbud. Det gælder for eksempel livestreaminger af teater, opera, koncerter, sportsbegivenheder etc, remser Laila Christensen op.

 

Konferencer

Men hun forestiller sig også, at de mange sæder kan bruges til andre ting.

- Biografen vil også kunne bruges til foredragssal og konferencer og andet, som kræver en stor sal. Vi bliver topdigitaliseret, så man kan også forstille sig, at man kan bruge det til livestreaming af møder på tværs af Danmark eller landegrænser. Vi får kapaciteten og en masse sæder, som kan lejes, så det gælder bare om at bruge fantasien rigtig godt.

 

Dog går grænsen ved større livekoncerter og liveteater.

- Intimkoncerter kan man sagtens, men hvis der skal bruges meget udstyr, vil pladsen mellem æderækkerne og lærredet være for lille, siger Laila Christensen.

 

Skal stadig være lokal

Men selv om det hele bliver fint og nyt, er der også meget, der skal være, som det altid har været i Køges biograf. Det ligger Laila Christensen stærkt på sinde. Det betyder blandt andet, at det nuværende personale skal med over i det nye.

 

- Vi tager personalet med og ønsker, at vi kan være med til at præge det til at være en lokal biograf. Vi bringer også de lokale tilbud med, som vi har arbejdet med i mange år, det gælder både børnefilmklubben og seniorfilmklubben, understreger Laila Christensen.

 

Ny restaurant

Der bliver også andre oplevelser at hente i det nye biografhus. Her kommer to butikker, hvis navne endnu ikke er offentliggjort, og så er det netop blevet kendt, at spareribs-restauranten Bone’s flytter ind med plads til 140 spisende gæster.

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK