temaer
NATURLIG INDGANG til uddannelse

Siden 3. marts har Jobcenter Stevns været til stede på Køge Handelsskole med en særlig ungeenhed for at koble de unge fra Stevns med uddannelsesinstitutionerne i Campus Køge. Lige før påske blev indflytningen fejret ved en reception.

Stevns Kommune har ingen uddannelsesinstitutioner på højere niveau end folkeskolen, og derfor skal de stevnske unge ud over kommunegrænsen, når de skal tage sig en uddannelse. Derfor har det været naturligt for Stevns Kommune at placere en særlig ungeenhed på Køge Handelsskole midt i Campus Køge, hvor der ligger flere uddannelsesinstitutioner og nye kommer til. I Køge vil de stevnske unge blive præsenteret for et uddannelsesmiljø og et bredt udbud af uddannelser – helt aktuelt uddannelsestilbuddene på Køge Handelsskole, EUC Sjælland og kortere videregående uddannelser på Erhvervsakademi Sjælland.

Ungeenheden på Køge Handelsskole bemandes dagligt af fire myndighedssagsbehandlere fra Jobcentret, en sagsbehandler fra Ydelsescentret, en vejleder fra Ungdommens Uddannelsesvejledning (UUV), en mentor og projektleder eller faglig konsulent. Ydelsessagsbehandler og UUV vil være til stede delvist i åbningstiden.

Festlig fredag
Fredag den 11. april blev åbningen af Ungeenhed Stevns markeret ved en festlig reception med deltagelse af repræsentanter fra Stevns Kommune – blandt andre borgmester Mogens Haugaard Nielsen, kommunalpolitikere, samarbejdspartnere samt Lotte Nielsen, Centerchef for Arbejdsmarked i Stevns Kommune – foruden Campus-koordinator Allan Bruce Corfitsen og repræsentationer fra Køge Handelsskole. Receptionen bød på flere indslag herunder taler. Borgmester Mogens Haugaard Nielsen holdt tale og klippede den røde snor over for at markere
åbningen.

Hilsen fra KHS
Fra Køge Handelsskoles side bød merkantil uddannelseschef Hans Severinsen Ungeenhed Stevns varmt velkommen til Lyngvej. Han sagde blandt andet i sin velkomsttale:
”Allerede for et par år siden indledte vi et samarbejde med hinanden omkring de såkaldte ”snuseforløb” for borgere, der havde behov for at komme ud og fornemme tilværelsen på en uddannelsesinstitution – så allerede nu kender vi hinanden og har et godt fundament for samarbejde, vi kan bygge videre på i Campus Køge.  (…) Lanceringen af kontanthjælpsreformen i efteråret 2013 åbenbarede hurtigt for os alle, at vi måtte samarbejde for at kunne løfte opgaven i fælles flok. I dette samarbejde har Stevns hele vejen igennem gået forrest og formået at fjerne grænserne mellem os – og I har presset Køge Handelsskole, VUC og EUC Sjælland til at være kreative med vores uddannelsestilbud i forhold til de målgrupper, som I sidder med ude i Jobcentret. (…)

Vi har i det sidste halve år holdt rigtig mange møder for at få samlet trådene omkring reformen. På disse møder deltog jobcentrene i Stevns, Køge, Solrød og Greve, samt EUC Sjælland, VUC, Køge Produktionshøjskole og Køge Handelsskole – foruden løbende deltagelse af Slagteriskolen og UUV Køge Bugt. Med så mange aktører er det selvsagt en opgave af få formuleret ønsker, behov, muligheder og begrænsninger. Men det har været en enorm givende proces at deltage i. Vi har skullet ind i hinandens ”siloer” for at forstå hinanden og for at lære hinandens sprog at kende og vi har skullet danne nogle nye relationer med hinanden. Det har taget tid, men det er lykkedes og det er ikke mindst jeres fortjeneste. I har hele tiden være progressive og imødekommende. Derfor kunne det synes naturligt for jer, at I kunne have et ønske om at komme til at bo med jeres ungeenhed her på Køge Handelsskole og i hjertet af Campus Køge. Men mig bekendt er det ret unikt. Jeg tror faktisk ikke, der er andre kommuner i hele landet, der har flyttet dele af sit Jobcenter ud af kommunen og ind på en uddannelsescampus. Jeg finder jeres beslutning modig og fremsynet. Jeg er helt sikker på, at det er den rigtige beslutning. (…) Til slut vil jeg blot håbe, at I allerede er begyndt at føle jer hjemme i jeres lokaler, og at I kan få borgerne til at krydse Tryggevælde Å og finde herud. Køge kan synes langt væk fra St. Heddinge, men vi kan ikke komme uden om det faktum, at det er i Køge uddannelsesinstitutionerne bor. (…)

Vi synes, der er rart at være her ude i Campus Køge, og vi synes også, at vi har et godt studiemiljø her på stedet med en stor mangfoldighed af unge og voksne, kvinder og mænd, danske og internationale – og uddannelsestrappen med uddannelse hele livet. Så mon ikke Stevnsboerne også kan finde sig godt tilpas herude, både jer som ansatte men selvfølgelig også borgerne, der bliver til elever og studerende. (…)Et stort tillykke med jeres initiativ og rigtig hjertelig velkommen på Køge Handelsskole. Vi glæder os meget til et stærkt samarbejde med jer,” sagde Hans Severinsen.

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 49      28. november - 4. december 2022
tirsdag 29. november kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 50      5. - 11. december 2022
tirsdag 6. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK