temaer
NÆSTE STOP Shanghai, Kina

Sofie Schejbel Jørgensen modtager Sydbanks Rejselegat

Sydbank Rejselegat på 10.000 kroner gives i år til den kommende Kinafarer Sofie Schejbel Jørgensen, som er den allerførste i år, der består kinesisk på A-niveau på Køge Handelsgymnasium.

 

For andet år i træk overrækkes Sydbank Rejselegat på 10.000 kroner til en nybagt student på Køge Handelsgymnasium. Legatet går til den student, som skriver den mest engagerede motivering for hvorfor netop han eller hun skal have 10.000 kroner fra Sydbank at rejse for. 

 

I år er det Sofie Schejbel Jørgensen (19 år) fra Køge, som får overrakt legatet den 23. juni kl. 12.30 af Henrik Skovly, som er afdelingsleder i Sydbank Køge Privat. Det sker ved en festlig reception ved Videnstrappen på Køge Handelsgymnasium med deltagelse af blandt andre hhx uddannelseschef Palle Birch og Køge Handelsskoles direktør Tim Christensen. 

 

Sofie Schejbel Jørgensen har de seneste tre år gået på International Business Studies på Køge Handelsgymnasium, fordi hun har ønsket en ungdomsuddannelse med et globalt udsyn. Hun har gennem uddannelsesforløbet været ude og rejse med sin klasse på studieture til Irland, Tyskland og USA. Sofie Schejbel Jørgensen er desuden den første studerende på Køge Handelsgymnasium, der har taget kinesisk på A-niveau. Grunden til, hun er blevet udvalgt som årets legatmodtager, skal netop søges i interessen i det kinesiske. Sydbank Rejselegat skal ikke være med til at finansiere den traditionelle backpacker-rejse, for Sofie Schejbel Jørgensen har nemlig helt andre ambitioner, når hun vil følge sine interesser for kinesisk kultur og sprog. Hun rejser nemlig til Shanghai i Kina for at bosætte sig et år.

 

”Jeg vil gerne blive ved med at dyrke kinesisk, og derfor har jeg valgt at studere i Kina. Jeg forventer at få et helt uforglemmeligt og oplevelsesrigt år. Jeg ser frem til at møde mennesker fra hele verden og få skabt netværk og bekendtskaber på et internationalt plan. Ved et ophold i Kina vil jeg få udvidet mit kendskab til Kina både sprogligt og kulturelt. Jeg vil gerne lære mere om det kinesiske samfund, for Kinas historie, udvikling og fremtidige vækst potentiale meget interessant,” siger Sofie Schejbel Jørgensen.

 

Udvikling i Shanghai

”Jeg har tilmeldt mig et intensivt kursus i kinesisk på Hutong School i Shanghai, da jeg ønsker at forbedre mine sproglige kompetencer og blive i stand at bruge mit kinesiske til mere. Shanghai er en international by, som har alt at byde på både kulturelt og erhvervsmæssigt. Som en af verdens førende metropoler er Shanghai en af de byer, hvor mange ting sker i øjeblikket – og det bliver spændende at blive en del af det i et år. De første fem måneder af mit ophold vil jeg gå på Hutong skolen, hvor jeg vil have 20 timers intensiv kinesisk undervisning om ugen – og derudover vil jeg opleve og dyrke kulturelle aktiviteter så som kinesisk madlavning, kalligrafi, tai chi og tage på ture rundt i Kina,” siger Sofie Schejbel Jørgensen.

 

”Hutong School arrangerer også, at man som elev kan komme i fire måneders praktik i en virksomhed i Shanghai, så den mulighed vil jeg også benytte,” siger Sofie Schejbel Jørgensen, som endnu afventer svar fra skolen, om hvor hun skal i praktik. 

 

”Ved at tage en praktikplads i en kinesisk virksomhed ser jeg frem til at få mere arbejdserfaring og indblik i kinesiske forretningskultur. Jeg vil gerne kunne tilpasse mig til den kinesiske forretningskultur, så jeg fremtidigt vil kunne skabe forretningsforbindelser mellem kinesiske og danske virksomheder. Efter mit ophold i Kina ser jeg frem til at skulle studere Asian Studies på CBS, og derfor vil et ophold i Kina give mig gode muligheder for mit videre uddannelses- og karriereforløb,” siger Sofie Schejbel Jørgensen.

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 50      5. - 11. december 2022
tirsdag 6. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK