temaer
LOKALT CATERINGSFIRMA tager socialt ansvar

Pressemeddelelse / Connect Køge

 

Lokalt cateringfirma tager socialt ansvar
Et nyt projekt giver virksomheder mulighed for at tage et socialt ansvar samtidig med, at der er fokus på vækst og udvikling af nye arbejdspladser. Den Sociale Kapitalfond har i partnerskab med Connect Køge, Indsats ApS og Køge Kommune skræddersyet et forløb til Køgevirksomheden Krohns Køkken. Et forløb der skal udvikle virksomheden og klargøre Køge-borgere uden for arbejdsmarkedet til lønnet job.

 

Hvordan kan man som virksomhed udvikle forretningen, vækste, og på samme tid tage et socialt ansvar? Det har projektet ”Social inklusion gennem Vækstpartnerskaber” (SIV-projektet) et bud på.

 

Krohns Køkken tager allerede i dag et stort socialt ansvar. Virksomheden har nemlig ansat flere medarbejdere, der ellers stod udenfor arbejdsmarkedet. I dag er syv flexjobbere ansat, ligesom virksomheden tidligere har haft to unge elever, der kom fra Køge Ungecenter. Nu tager Krohns Køkken skridtet videre, og bliver en del af SIV-projektet.

 

- Vi skal få så mange som muligt i arbejde. Det giver energi i virksomheden, at vi ser den glæde det giver, når et menneske går fra at være ledig til at være del af et team. Vi arbejder i SIV- projektet på at få flere faste kunder og nye kundetyper, så vi kan vokse – og dermed ansætte flere, også på særlige vilkår, fortæller Birgitte Krohn fra Krohns Køkken.

 

Gavner borgere og virksomheder
Flere og flere brancher oplever mangel på arbejdskraft, hvilket hæmmer væksten. Selvom Køge på landsplan klarer sig rigtig godt med at få ledigheden ned, står 3,3 % fuldtidsledige borgere i Køge stadig uden arbejde. Med SIV-projektet håber Køges borgmester på at få endnu flere i arbejde.

 

- Der er generelt godt gang i beskæftigelsen i Køge kommune, men vi har stadig en gruppe af borgere, der desværre stadig er henvist til en plads på sidelinjen. De har brug for en hånd, der hjælper dem det sidste stykke på vejen til et lønnet job. Det glæder mig derfor meget at se, hvordan flere aktører går sammen om et fælles ansvar for at skabe en fælles løsning. En løsning som vil gavne både borgere, der er på kanten af arbejdsmarkedet, og virksomhederne der mangler arbejdskraft, siger borgmester Marie Stærke.

 

I arbejdet med at finde den rette virksomhed, har Connect Køge haft ansvaret for at udpege relevante virksomheder fra Køge kommune. Valget faldt derefter på Krohns Køkken. Under projektforløbet vil Den Sociale Kapitalfond og Connect Køge køre parløb med at vejlede Krohns Køkken i deres forretningsudvikling. Køge Kommune og anden aktør Indsats ApS har opgaven med at finde de ledige, der skal igennem 12 måneders opkvalificeringsforløb og jobtræning.

 

- Hvis vi formår at skabe vækst i virksomheden, bliver der jobs til flere. Det er oplagt, at vi samtidig får mennesker fra offentlig forsørgelse ind på arbejdsmarkedet. Det er godt for den enkelte, det er sundt for samfundsøkonomien – og vi kan se at virksomheder, der deltager i vores forløb, får nye vækstmuligheder, fortæller direktør og partner i Den Sociale Kapitalfond Birgitte Frost Mathiesen.

 

 

FAKTA:

Krohns Køkken ApS
Krohns Køkken er et lokalt forankret cateringfirma, som leverer til firmaer i form af frokostordning, receptioner og mødeforplejning mv. samt catering til private.

 

De lægger desuden hus til selskaber, når der skal holdes for eksempel barnedåb, brunch, fødselsdage, og bryllupper.

 

Socialt ansvar og grønt forbrug står højt på dagsordenen i denne virksomhed.

 

Om social inklusion gennem Vækstpartnerskaber
Projektet ’Social inklusion gennem Vækstpartnerskaber’ kobler kommuner og virksomheder i et år. Virksomhederne i projektet gennemgår 12 måneders individuelt tilpasset forløb med forretningsudvikling og social inklusion med Den Sociale Kapitalfond.

 

Samtidig bliver udsatte ledige klædt på til at komme i beskæftigelse hos virksomhederne. Det sker i et forløb hos en lokal udviklingsaktør. Kommunerne hjælper med at finde de udsatte borgere til projektet.

 

Projektet støttes af EU, drives af Den Sociale Kapitalfond og gennemføres i 2019 i samarbejde med seks kommuner - Aalborg, Kolding, Stevns, Odsherred, Køge og Gentofte - og 10 virksomheder over hele landet.

 

Projektet gennemføres i 2020 med virksomheder fra Ikast-Brande, Gribskov, Silkeborg, Holbæk, Frederiksberg og Holstebro kommuner.

 

Om Den Sociale Kapitalfond
Den Sociale Kapitalfond investerer kapital og kompetencer i virksomheder og organisationer, som bidrager til at løse sociale problemer. Når de vokser, er det muligt at hjælpe flere mennesker og sikre det finansielle afkast.

 

Om Connect Køge
Connect Køge er en erhvervsfond, der arbejder fokuseret på at styrke erhvervs- og turismeindsatsen, danne netværk og blive en aktiv medspiller i virksomhedernes hverdag. Sidst, men ikke mindst arbejder Connect Køge på at vise nye aktører fra ind- og udland de mange muligheder, der findes i Køge Kommune.

frise forsideligenu 5425
KØGE ERHVERVSUDVIKLINGSRÅD har fået ny formand
Søren Evald Jensen har i flere perioder været en del af Køge Erhvervsudviklingsråd og siden april 2018 været en del af formandskabet.
Læs mere >
NEMMERE AT FINDE UDSTYR på fremtidens universitetshospital i Køge
Det bliver nemmere at finde mobilt udstyr med 'Søg og Find' viser pilotprojekt i Roskilde
Læs mere >
VÆR MED NÅR HELE DANMARKS ØJNE rettes mod Køge
– din virksomhed kan få del i opmærksomheden!
Læs mere >
STORT KRYDSTOGTSKIB lægger til i Køge Havn
Det 210 meter lange skib lægger til i Køge Havn 6. juli klokken 7 om morgenen og sejler videre klokken 17, så der bliver fine muligheder for at se det imponerende krydstogtskib fra land.
Læs mere >
LAGKAGEHUSET ÅBNER BUTIK på hjørnet af Jernbanegade og Strædet i Køge
Køgenserne kan i maj måned se frem til endnu et attraktivt tilbud om godt bagerbrød og en kop kaffe af høj kvalitet
Læs mere >
PARADIS IS ÅBNER BUTIK i Køge Marina
Og ligesom i Brogade har kunderne mulighed for at vælge mellem alt fra is i vaffel og bæger og forskelig slags frappé til iskaffe, dessertis eller et Rasmus Klump bæger til de små.
Læs mere >
DIN ISENKRÆMMER åbner i gammel Fætter BR-butik på gågaden
Køge er en by i vækst og med masser af potentiale, så Mogens Lund Sørensen har den helt rigtige mavefornemmelse omkring åbningen af forretningen
Læs mere >
SÅDAN ÆNDRES P-REGLERNE i Køge fra 1. april 2019
Ændringerne får betydning for borgere med beboerlicenser og forretningsdrivende og borgere med månedslicenser.
Læs mere >
PARADIS IS ÅBNER BUTIK i Køge Marina
Og ligesom i Brogade har kunderne mulighed for at vælge mellem alt fra is i vaffel og bæger og forskelig slags frappé til iskaffe, dessertis eller et Rasmus Klump bæger til de små.
Læs mere >
DIN ISENKRÆMMER åbner i gammel Fætter BR-butik på gågaden
Køge er en by i vækst og med masser af potentiale, så Mogens Lund Sørensen har den helt rigtige mavefornemmelse omkring åbningen af forretningen
Læs mere >
SÅDAN ÆNDRES P-REGLERNE i Køge fra 1. april 2019
Ændringerne får betydning for borgere med beboerlicenser og forretningsdrivende og borgere med månedslicenser.
Læs mere >
FULD FART FREM: Køge skal være Sjællands største bilby
Foreningens overordnede mål er, at Køge Bilby skal være »Sjællands Største Bilby«. Visionen er, at Køge Bilby skal være omdrejningspunktet for al bilhandel i Region Sjælland.
Læs mere >
LÆR AT LAVE VIDEO MED MOBILEN til markedsføring
Sådan laver du video til sociale medier, der virker
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 23      3. - 9. juni 2019
uge 37      9. - 15. september 2019
torsdag 12. september kl. 16:30
MARKEDSFØRING på Facebook >
uge 48      25. november - 1. december 2019
tirsdag 26. november kl. 16:30
ANNONCERING på Facebook >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv connect koege
koegenu erhverv glb revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv hotel niels juel(1)
ErhvervsAvisen logo

Køgenu.dk

kalenderpartnere:

kn partner logo svoemmeland II
Find os på Facebook
kn partner logo koegekyst
koegenu erhverv dagbladet koege avisrulle
kne partneradvokater farve
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau

Køgenu.dk

minipartnere:

ETK minipartner på Køgenu.dk
EVENTS
KOM TIL MARKEDSDAG på Køge Torv Hyggelig torvehandel på provinsens største torv
UDSTILLINGER
ATELIER SOLEN: Torill Jacobsen udstiller malerier Kom og oplev forskelligheden, kreativiteten og glæden
MUSIK
WONDERBRAZZ feat. Ida Nielsen & Kuku Agami Så er der dømt funky party
EVENTS:
LOPPEMARKED i Solgårdsparken
MUSIK:
MADSEN, MØLLER OG FROM – akustisk turné 2019
EVENTS:
AFLYST: THE KESSLERS på Teaterbygningen i Køge
EVENTS:
BØRNETIMEN med børnekultur og efterfølgende aftensmad
MUSIK:
FRIBYTTERDRØMME live på Tapperiet
MUSIK:
PATRICK DORGAN live på Tapperiet
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Jan Gløët
T: 21 29 70 88

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK