temaer
LOKAL VIRKSOMHED får ordre gennem bygmed.dk

I et ønske om at få del i de store bygge- og anlægsopgaver i Køge kommune tilmeldte den lokale el-installationsfirma Henning Jensen Køge A/S sig projektet bag portalen bygmed.dk. Kort tid efter var den første ordre i hus.

 

Formålet med Bygmed.dk er at synliggøre lokal arbejdskraft over for de store aktører, der kommer til Køge kommune for at arbejde på områdets mange bygge- og anlægsprojekter. El-installatørfirmaet Henning Jensen Køge A/S tilmeldte sig bygmed.dk i håbet om, at de ville få del i opgaverne – og det fik de.

 

”Da vi blev præsenteret for portalen bygmed.dk, synes vi, at det lød som et spændende initiativ. Allerede inden portalen formelt startede op, gav den gevinst for vores virksomhed. Det levede klart op til de forventninger, vi havde!”, fortæller Klaus Strømsholt, Overmontør, Henning Jensen Køge A/S.

 

Bygmed.dk som matchmaker

ARKIL A/S rettede henvendelse til Køge Erhvervsservice, som med projektet ”Store projekter, Vækst og Jobs”, står bag portalen bygmed.dk, for at få en liste over lokale VVS- og EL-firmaer. Henning Jensen Køge A/S fik hermed mulighed for at give et tilbud til ARKIL A/S. Opgaven bestod i at levere elinstallationer til etablering af den nye byggeplads i forbindelse med den nye højhastighedsjernbane København-Ringsted.

 

Valget faldt på el-installatør Henning Jensen Køge A/S. Siden har opgaven udviklet sig til levering af elinstallationer til en brokonstruktion på banen.

 

”At opgaven skulle videreudvikles og få den størrelsesorden, havde vi ikke drømt om, men det er jo bare perfekt, når matchet er der, og tingene kan udvikles. Derudover er det et kæmpe plus for begge parter, at vi er fra lokalområdet. Vi har fået en rigtig god opgave, som kun ligger få kilometer fra vores hovedkvarter. ARKIL A/S har fået en underleverandør, som har et indgående kendskab til nærområdet og hurtigt kan komme til og fra byggepladsen”, fortæller Klaus Strømsholt.

 

Vision bliver nu til virkelighed
Bag bygmed.dk står projektet ”Store projekter, Vækst og Jobs”, som Køge Kommune igangsatte for at sikre, at lokalområdet får mest muligt ud af de mange store projekter.

 

Formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget i Køge Kommune Mads Andersen forklarer: ”Jeg har fra starten bakket op om projektet, fordi jeg har en fast tro på, at projektet vil bygge bro mellem hovedentreprenørerne, som rykker ind for at bygge i Køge kommune og den lokale arbejdskraft. En bro som skal sikre, at de mange bygge- og anlægsprojekter medfører vækst i vores virksomheder og giver nye jobs til borgerne her i kommunen. Jeg er derfor virkelig glad for at se, at indsatsen har medvirket til, at det lokale erhvervsliv nu har fået del i opgaverne. Man kan sige, at visionen med ”Store projekter, Vækst og Jobs” og bygmed.dk er ved at blive til virkelighed”.

 

Portalen ”bygmed.dk” er ikke kun for virksomheder og ledige inden for bygge- og anlægsbranchen. Portalen henvender sig også til lokale virksomheder indenfor eksempelvis service, markedsføring og handel.

 

For at blive tilmeldt bygmed.dk:

Kan projektleder Bent Lorentzen kontaktes T: 20 45 24 86

 

FAKTA

Bygge- og anlægsprojekterne i Køge kommune er sat i gang af Staten, Region Sjælland og Køge Kommune selv og omfatter bl.a.: Et nyt universitetssygehus, ny jernbane fra Ringsted til København, ny station i Køge Nord, ny uddannelsesby Campus Køge, udvidelse af Køge Bugt Motorvejen, Skandinavisk Transportcenter, ny erhvervshavn og nye bolig- og erhvervsområder ved Køge Kyst og Køge Nord.

 

Om ”Store projekter, Vækst og Jobs”

”Store projekter, Vækst og Jobs” er et projekt, som går på tværs af Køge Kommune, men forankret i Køge Erhvervsservice med Bent Lorentzen som projektleder. Formålet med projektet er at sikre, at virksomheder i Køge kommune får del i lokalområdets mange bygge- og anlægsopgaver, og at de store projekter omsættes til attraktive jobs for kommunens borgere og virksomheder.

 

Med målrettet information og konkrete aktiviteter ønsker ”Store projekter, Vækst og Jobs”, at virksomhederne og borgerne i Køge kommune står forrest i rækken til at gribe de nye muligheder.

 

Projektet skal endvidere sikre, at virksomheder og borgere er klædt godt på til at søge udfordringerne på de store bygge- og anlægsprojekter. Projektleder Bent Lorentzen ved, hvornår opgaverne udbydes, kender licitationsresultater – og vigtigst af alt – han synliggør virksomhederne og arbejdskraften for hovedaktørerne på de store projekter.

 

Kontaktoplysninger:

Mads Andersen, formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget og byrådsmedlem i Køge Kommune.

E-mail> eller T: 28 72 21 61

 

Bent Lorentzen, projektleder hos Køge Erhvervsservice.

E-mail> eller T: 20 45 24 86

 

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK