temaer
Pressefoto fra stc-koege.dk
LIDL STYRKER SIT LOGISTIKNETVÆRK med nyt 6400 m2 hightech-højlager

ARTIKEL fra Skandinavisk Transport Center februar 2018

 

Moderniseringen af centrallageret i Køge er Lidls seneste tiltag i deres fortsatte engagement og ekspansion i Danmark. Nøgleordene er effektivitet, kvalitet og god logistik, når udvidelsen med det nye automatiserede hightech-logistiksystem efter planen påbegyndes i juli 2018.

 

Lidls nuværende lager i Køge udvides med et 6400 m2 moderne logistiksystem fra Vanderlande. Udvidelsen omfatter et halvautomatisk plukkesystem og et fuldt automatiseret pallehøjlager, som efter planen står parat til i 2020 at servicere Lidls stigende behov for effektiv logistik. Her vil førerløse kraner cirkulere mellem hinanden fra palle til plukkestation i op til 30 meter i højden.

 

Lidls nye moderne tilbygning til deres lager i Køge bliver ikke bare imponerende i størrelsen

 

– det vil også effektivisere og styrke hele Lidls logistik- og leveringsnet og være med til at sikre, at forbrugerne altid har adgang til blandt andet dagsfrisk frugt, grønt og andre kvalitetsvarer til en skarp pris i dagligvarekædens butikker. Administrerende direktør for Lidl, Dirk Fust forklarer:

 

”Med det nye højteknologiske lager kan vi fortsætte med at levere kvalitetsprodukter til yderst konkurrencedygtige priser. Med en fintunet leverandørkæde skærer vi ned på de omkostninger, som er forbundet med lager og logistik.” Han tilføjer:


”Lidl er en virksomhed i vækst, og udvidelsen af vores lager i Køge er derfor en helt naturlig forlængelse af virksomhedens strategi mod fortsat at ekspandere på Sjælland og i hovedstadsområdet. Med implementering af det nyeste teknologi tager vi næste skridt mod at yde en endnu bedre service og kvalitet til den danske forbruger.”

 

Prisvindende teknologi fra Vanderlande

Højlageret er en såkaldt ’Clad-Rack’ udbygning af Lidls nuværende manuelle lager i Køge, der udbygger den samlede pallekapacitet med over 300%. Udvidelsen gør det muligt at automatisere plukkeprocessen på lageret, som derved er med til at forbedre de ansattes ergonomiske arbejdsforhold ved plukkestationerne.

 

Det nye lager bygger på det prisvindende ADAPTO-system (ACP) fra den anerkendte intralogistik virksomhedVanderlande, som gennem en årrække har været en tæt samarbejdspartner med Lidl i andre lande. Projektet er Vanderlandes første i Danmark med Lidl:

 

”Vi har længe været til stede på det Skandinaviske marked, og vi meget glade for, at vi nu for første gang kan realisere en ordre på et automatisk plukkesystem sammen med Lidl. Lidl er en af vores absolut vigtigste kunder, så det glæder mig, at vi nu kan udbygge samarbejdet med et projekt i Danmark. Lidl er med sine høje krav til teknologi og store fremtidsvisioner en perfekt partner at kickstarte vores visioner for Danmark med,” siger administrerende direktør for Vanderlande, Matthias Kramm.

 

ACP’en består af et reolsystem med et integreret shuttle-skinnesystem, multidirektionale shuttles og liftsystemer, der kan tilpasses med ekstra shuttles efter behov. Det automatiske højlager og ACP’en er seneste tiltag mod at strømline Lidls enorme leveringsnet:

 

”ACP’en af den type, som Vanderlande er kendt for, er den optimale løsning for os, da den samler en lang række intelligente løsninger under ét tag, og gør plukkearbejdet nemmere for vores medarbejdere. Helt konkret betyder det for os, at vi fortsat kan være en attraktiv arbejdsgiver med et godt miljø for vores medarbejdere, at vi får nemmere adgang til artiklerne på lagrene, bedre udnyttelse af plads på relativt få m2, høj proceshastighed og alt i alt endnu bedre leveringssikkerhed fra vores lagre,” afslutter Dirk Fust.


Lidls nye hightech logistiksystem i Køge forventes at skabe ca. 30 arbejdspladser indenfor byggeriet i perioden frem til 2020. Lidl forventer ikke, at ændringerne i forbindelse med det udvidede lager har indvirkning på organisationen og lagerets medarbejderstab.

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK