temaer
Foto: Henrik Førby Jensen / sn.dk
KOSMETISK SPECIALKLINIK UDVIDER med nye renoverede lokaler på Køge Torv

Af Henrik Førby Jensen / sn.dk

 

 

Vindmøller, fiberkabler, el-infrastruktur, måleudstyr til fremtidens fabrikker, kabler til solceller og strøm til containerskibe. Virksomheden HF Følsgaard har en finger med i spillet hos mange forskellige virksomheder og brancher.

 

I foråret blev virksomheden, som har kontor i Køge og Ry, inviteret op i en vindmølle af en vindmølleproducent, som havde en udfordring, der skulle løses. Herefter sendte HF Følsgaard tre medarbejdere med hver deres faglige baggrund op i vindmøllen for at analysere udfordringen.

 

De tre medarbejdere kom frem til en række scenarier og forskellige løsninger, og det udmøntede sig i sidste ende i et konkret tilbud til kunden, som fik en specifik løsning på problemet.

 

Netop det meget kundespecifikke fokus er essentielt for HF Følsgaard, fastslår adm. direktør Bent Madsen, der tiltrådte stillingen tidligere på året.

 

Et hav af kompetencer Han fortæller, hvordan den mere end 90 år gamle virksomhed tilbage i 2005 valgte at gå i en ny, strategisk retning. Fremfor at være en traditionel handelsvirksomhed med køb og salg af produkter, besluttede HF Følsgaard sig for at blive en såkaldt teknikpartner for kunderne.

 

Det betyder, at virksomheden får en mere rådgivende rolle og forsøger at udarbejde nogle meget kundespecifikke løsninger. Det kræver, at HF Følsgaard sætter sig ind i kunden og dennes udfordringer.

 

- Hvis der for eksempel er tale om en kunde inden for vindenergi, så kan en løsning bestå af op til 50 forskellige produkter, som er tilpasset kundens præcise behov, forklarer Bent Madsen og fortsætter:

 

- Det er en fordel for os, at vi er et hus med utrolig mange kompetencer i et hav af forskellige områder. Det gør, at det er de færreste ting, vi ikke kan løse.

 

Nyt kontor i Kina

Medarbejdernes mange forskellige kompetencer kommer til udtryk gennem virksomhedens række af afdelinger. I alt er der seks, som hedder henholdsvis Telecom, Kabler, Automation, Container, Greentech og Powertech.

 

Den kundespecifikke arbejdsmodel inden for de seks områder betyder i flere tilfælde, at medarbejderne hos HF Følsgaard stort set agerer som en del af kundens eget hus. I alt har virksomheden 90 ansatte.

 

- Det eneste, vi måske mangler, er at være på deres egen lønningsliste, men ellers agerer vi næsten som en del af deres virksomheden, så vi kan forstå deres forretning og sammensætte den rigtige løsning, påpeger Bent Madsen.

 

Han fortæller, at HF Følsgaard arbejder sammen med en række »store spillere«. Både når det kommer til vindenergi, rederibranchen, infrastruktur og energi- og teleselskaber.

 

I det seneste regnskabsår besluttede virksomheden at åbne et kontor i Kina, så den kan arbejde tættere på nogle af kunderne, fremfor kun at outsource og arbejde fra Køge og Ry. Den lokale repræsentation giver også bedre mulighed for at udvide kundebasen i Kina, forklarer Bent Madsen.

 

HF Følsgaard er nemlig en meget global virksomhed, når det kommer til at levere løsninger. Op imod halvdelen af den samlede omsætning kommer af at levere løsninger i hele verden, fortæller den administrerende direktør. Det drejer sig om Singapore, Brasilien, Kina, Indien, Sydamerika, USA og store dele af Europa.

 

Planlagt skifte

Selvom opgaverne tit er forskellige og meget komplekse, har HF Følsgaard en stor fordel i virksomhedens medarbejdere, pointerer Bent Madsen.

 

- Vi udnytter de kompetencer, vi har hos vores afsindigt dygtige medarbejdere, der har mange forskellige og super specialiserede baggrunde.

 

Det betyder, at vi kan sammensætte folk på kryds og tværs og dermed stort set løse alle udfordringer og udvikle unikke løsninger, siger han.

 

Når det kommer til økonomien, ser det også godt ud hos virksomheden, som i 2007 flyttede ud i et nyt domicil i Den Hvide By i Køge. De seneste år har man været i vækst, og både nettoomsætningen og bruttofortjeneste er stigende. Førstnævnte var i 2019 på knap 600 millioner kroner.

 

Ifølge Bent Madsen er forventningen, at HF Følsgaard vil vækste endnu mere i de kommende år.

 

- Før min tid lagde man grundstenen til en treårig strategi, og der er vi lige nu i det tredje år af strategien, hvor virksomheden efter massive investeringer skal høste frugterne. Og vi fortrøstningsfulde, corona eller ej.

 

Du er relativt ny direktør for HF Følsgaard, hvad er dine mål for virksomheden?

 

- Den tidligere adm. direktør har igennem næsten en menneskealder drevet virksomheden til det, den er i dag. Derfor er det et meget nøje planlagt generationsskifte, som er indledt, hvor jeg har fået nøglerne til at fortsætte succesen i mange år, siger Bent Madsen, der peger på, at HF Følsgaard nu blot har haft fem direktører i løbet af næsten 100 år.

 

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 49      28. november - 4. december 2022
tirsdag 29. november kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 50      5. - 11. december 2022
tirsdag 6. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK