temaer
Foto: Tomas Olsen / sn.dk
KØGE HANDEL sætter blus på aktiviteterne

Af Henrik Førby Jensen

 

- Køge er en vinderby - men det lykkes kun, hvis vi står sammen.

 

Sådan lyder aftenens afsluttende bemærkning fra Køge Handels bestyrelsesmedlem, bankdirektør Jesper Køster på tirsdagens generalforsamling. Et synspunkt som meget fint opsummerede aftenens forløb på Odd Fellowgården.


Her gav Køge Handels formand Søren Storgaard de 63 tilmeldte sin beretning om et udfordrende år for detailhandlen, hvor indførslen af betalingsparkering har fyldt meget i bestyrelsens arbejde.
 
En kritisk dialog med Køge Kommune, som er yderligere besværliggjort af et lovindgreb fra Christiansborg og den aftale, som Køge Kommune har indgået med TK Development. Køge Handels bestyrelse har presset på og er kommet så langt som muligt i den sag, mener Søren Storgaard. Han har en forhåbning om, at der nu sker skred i sagen.
 
- Essensen er, at vi er indkaldt til et møde med Køge Kommune, som vil gennemføre en undersøgelse af, hvilken betydning betalingsparkeringen har for de mennesker, der kommer til Køge, oplyste formanden.
 
Den kritiske dialog med kommunen har også gået på almindelig oprydning i bymidten. Der ligger for meget skrald, for mange henkastede cykler og skiltningen er for dårlig, mener Køge Handel.
 
Også på det punkt oplever Søren Storgaard en lydhørhed overfor handelslivets synspunkter.
 
- Nu må der foretages en oprydning, og skiltningen lader en del tilbage at ønske. Det må der gøres noget ved - og det ser ud til, at der sker noget, sagde Storgaard.
 
Åbningen af de mange butikker i Strædet har givet en udfordring for handelslivet, idet det langt større udbud endnu ikke er blevet mødt med en tilsvarende større efterspørgsel. Søren Storgaard udtrykte tilfredshed med samarbejdet mellem Køge Handel og Citycon, der driver den nye handelsgade. Oplevelsen er, at de to foreninger har samme mål - Køge skal ikke være opdelt i »det gamle« og »det nye« Køge.
 
- Det er gået rigtig godt. Vi har månedlige møder med Citycon - der skal skabes et samlet Køge, pointerede Storgaard.
 
Han glædede sig over, at restauratørerne på Køge Havn har fundet sammen om fælles aktiviteter i samarbejde med Køge Handel og at hele 13 bilforhandlere er gået sammen om Køge bilby.
 
- Konceptet er, at vi vil være Sjællands største bilby, sagde formanden. Han så frem mod et år med en mere offensiv dagsorden.
 
- Det politiske arbejde har desværre fyldt meget i det forgangne år - vi håber, at det ikke vil fylde så meget i det kommende år. At der vil være mere fokus på aktiviteter. Vi skal leve op til vores motto »Sammen er vi stærkest«, opfordrede formanden.
 
Han benyttede lejligheden til at takke bestyrelsen, samarbejdspartnere, kunderne og foreningen medlemmer. Han var iøvrigt på valg og blev genvalgt uden modkandidat. Efter mangeårig indsats var der til gengæld afsked med Køge Handels kasserer Carl-Johan Juul Jensen, som er gået på pension fra Addere Revision. Han modtog blomster, vin, kram og drillende takkeord fra Søren Storgaard.
 
- Så lykkedes det os alligevel at køre dig træt. Vi vil gerne takke dig for en fantastisk indsats. Du har med nidkærhed sørget for, at vi har en sund økonomi i foreningen, konstaterede Storgaard.
 
Carl-Johan Juul Jensen bliver afløst på posten af sin kollega hos Addere Revision Rasmus Dehn Larsen.
 
Den afgående kasserer måtte konstatere, at 2018 har været »et forrygende dårligt år«, idet foreningen kommer ud med et overskud på 300.000 kroner og har en egenkapital på godt og vel 700.000 kroner.
 
- Vores opgave er jo ikke, at vi skal konsolidere os, men vi har ikke fået brugt pengene i år. Der er lidt at stå imod med og det giver mulighed for at gå ind i nogle ting og at satse lidt i det kommende år, konstaterede den afgående kasserer.
 
Den bold greb aktivitetschef Katja Jensen straks. Efter en hurtig gennemgang af de forløbne års aktiviteter lagde hun op til et 2019, hvor der skrues væsentligt op for aktiviteterne. Udgifterne til aktiviteter er således budgetteret til 35 procent af de samlede udgifter. Det bliver en blanding af kendte aktiviteter og nye initiativer med noget for alle aldre, forsikrede Katja Jensen.
 
- Vi er kendte for vores intimitet - og det skal vi stadig. Vi er tryghedsnarkomaner, sagde aktivitetschefen.
 
Hun lavede desuden en lille demonstration af et imponerende lysshow af en type, som byens gæster kan glæde sig til at overvære i forbindelse med en »sanseaften« med ildshow og sanselig musik. Her vil Nordea på Torvet blive lyst op i et spektakulært lysshow, der på imponerende vis manipulerer synssansen. En ekstraordinær aktivitet - i lighed med alle aktiviteter med det formål at trække så mange handlende til byen som muligt.
 
- Det er her, vi lægger nogle flere penge ind i aktiviteterne og det er her, vi kan trække de regionale kunder til, pointerede hun.
 
På samme måde vil Katja Jensen arbejde med at opgradere succesoplevelser som Køge Bildag kombineret med rock'n roll og høstmarked, ligesom hun også håber, at der bliver plads til en opsparing til ny julebelysning.
 
- Julen er lidt tam i Køge - den skal vi have meget mere ud af, mente hun
Aktiviteterne skal understøttes af en forstærket markedsføring - både gennem avisannoncer, radioreklamer og sociale medier.
 
- Vi skal tænke det større og få det bredt ud. Lad os få nogle folk til byen, opfordrede Katja Jensen.
 
Med åbningen af Køge Nord Station, et HB Køge på ny hjemmebane og 1000 nye tilflyttere i det nye år, står handelslivet over for et bedre år end det forgangne, mente en optimistisk Jesper Køster i det afsluttende indlæg:
 
- 2018 var hårdt - 2019 bliver bedre. Køge er en vinderby - men det lykkes kun, hvis vi står sammen.
 
frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 49      28. november - 4. december 2022
tirsdag 29. november kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 50      5. - 11. december 2022
tirsdag 6. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK