temaer
KØGE ERHVERVSLIV i skæv og farvestrålende udgave

To kunstnere er gået sammen om at male et stort kunstmaleri, som afbilleder Køges erhvervsliv.

Værket vil blive sat op hos Køge Erhvervsservice. Fredag den 22. november afholdes der fernisering, hvor alle, som gerne vil se Køge fra en skæv og spændende vinkel, er velkomne.

 

De to kunstnere, Lise Højer og Kamilla Gandrup, præsenterer med deres skæve og sjove motiver Køges erhvervsliv i et noget andet lys, end man normalvis ser. Man er ikke i tvivl om, at det er Køge, som er motivet, men herfra slippes humoren og fantasien løs. Den forhenværende form brydes, og det der tidligere eksisterede erstattes af skæve bygninger, som nærmest tager en menneskelig form. Den skæve stilart i maleriet overlader meget til fantasien, så det bliver op til beskueren selv at skabe historien, og det er netop det, som maleriet vil.

 

Netværksmøde gav bonus
Ideen til det store vægmaleri opstod under sidste års Power Netværksmøde under Uge 47 kampagnen. Kampagnen sætter i en hel uge fokus på iværksætteri, og hvordan virksomheder kan øge indkomsten. Begge kunstnere er webgalleriejere og deltog på netværksmødet for at styrke deres netværk. Køge Erhvervsservice lagde som medarrangør lokaler til arrangementet og deltog selv til arrangementet.

 

"Det var lige i netværkets ånd, at dette kunstprojekt udsprang. Vi manglede noget på vores vægge, og netværksmødet satte os sammen, og vi fik her ideen til et stort vægmaleri. Vi bor sammen med 25 mindre virksomheder, og de har sammen med kunstnerne sat rammen for, hvilken fortælling og hvilket motiv der skulle tages udgangspunkt i. Det har efterfølgende været op til Lise og Kamilla at give malerierne deres personlige udtryk, hvilket vi glæder os meget til at se resultatet af", fortæller Jes Pettersson, konsulent hos Køge Erhvervsservice.

 

To kunstverdener mødes
Højer og Gandrup arbejder til dagligt med hver deres stilarter. Højers kunstværker er for det meste portrætter. Hun maler og tegner efter fotografier og inspirationen til det endelige motiv, får hun fra oplevelser. Gandrup bevæger sig i et noget mere surrealistisk univers, der samtidig tydeligt viser, hvilket motiv der er tale om – nemlig huse. Hendes inspiration kommer fra hverdagen, fra børn og egne livserfaringer. Nu er de gået sammen om kunstværket hos Køge Erhvervsservice, hvor de tager udgangspunkt i Gandrups stilart. Om det, at arbejde med en anden stilart og motiv end hun normalt arbejder med, fortæller Lise Højer:

"Det har været sjovt og udforende for mig at arbejde med et så stort et maleri som tilfældet hos Køge Erhvervsservice. Jeg lærer meget af at prøve nye stilarter, selv om jeg selv arbejder med helt andre motiver og teknikker til daglig."

 

FAKTA
Om Køge Erhvervsservice
Køge Erhvervsservice er et gratis tilbud til både iværksættere og etablerede virksomheder, som er bosat i Køge Kommune. Gennem kurser, fortrolig vejledning og arrangementer hjælper Køge Erhvervsservice iværksættere og virksomheder videre i forbindelse med udvikling, vækst og opstart af virksomhed.

 

Læs mere information:

Om Køge Erhvervsservice>

 

Om artmakery.dk
Artmakery er startet af kunstner Lise Højer. Hun har tidligere gjort karriere i finansverdenen, men kunsten har altid trukket i hende, og en dag besluttede hun sig for, at hun ville leve af sin passion. Hos Artmakery er der tilknyttet op til flere kunstnere, og webgalleriet er ment som en platform, hvor kunstnere kan mødes og blive dygtigere i hinandens selskab – lære af hinanden – men hvor målet ultimativt er at gøre kunsten tilgængelig for andre, så det ikke forbliver en lukket kunstnerkreds. Hos Artmakery kan privatpersoner og virksomheder købe og bestille kunst, kunstforeninger kan også bestille udstillinger og alle kan tilmelde sig malerkurser.

 

Læs mere information:

Om Artmakery.dk og kunstnerne artmakery.dk> 

 

Om gallerikg.dk
Malerierne er blevet en stor del af Kamilla Gandrups liv og historie. At male giver hende energi og glæde, og når hun arbejder med sine kunstværker, fordyber hun sig i en verden, hvor hun kan glemme alt det alvorlige og stress og jag, der til tider fylder i hverdagen. Hendes ønske er, at andre kan få en del af den energi ved at kigge på dem. At andre i et øjeblik kan vende tilbage til den barnlige verden, hvor alt ansvar, stress og krav fra andre er væk. Tilbage til et sted, hvor man kan lade op for derefter at vende tilbage med fornyet energi og et smil på læben. Hos gallerikg.dk kan man købe malerier og bestille udstillinger af Kamilla Gandrup, som også er ejer af webgalleriet.

 

Læs mere information:

Om Kamilla Gandrup og hende kunstværker gallerikg.dk>  

 

Kontakt:
Jes Pettersson, konsulent, Køge Erhvervsservice, T: 20 52 94 04

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 49      28. november - 4. december 2022
tirsdag 29. november kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 50      5. - 11. december 2022
tirsdag 6. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK