temaer
KØGE BLANDT DANMARKS mest erhvervsvenlige kommuner

NYHED fra KØGE KOMMUNE 04.09.2016

 

Køge Kommune er blandt de mest erhvervsvenlige kommuner i landet. Det fremgår af DI’s store erhvervsklimaundersøgelse. Et stærkt image, en ambitiøs erhvervspolitik, gode rammevilkår og lav skat er blandt forklaringerne.

 

Køge Kommune ligger i toppen over de bedste kommuner at drive virksomhed i. Det viser DI’s netop offentliggjorte erhvervsklimaundersøgelse. Helt i top er Køges image, dvs. evnen til at tiltrække nye borgere og virksomheder, hvor Køge Kommune kommer ind på en 2. plads. Det betyder, at kommunen slår rekorden, når man alene ser på virksomhedernes vurdering af vilkårene i Køge Kommune, i forhold til 2010, da DI første gang målte erhvervsklimaet.

 

Samlet set kommer kommunen ind på en 19. plads ud af 96 kommuner. Det er en fremgang på fire pladser i forhold til sidste år. Køge har ligget højt på ranglisten de senere år, og med 19. pladsen cementerer Køge sin position blandt de kommuner, der tilbyder virksomhederne de bedste vilkår.

 

Køge Kommune går lidt tilbage på de statistiske rammevilkår, der bl.a. handler om erhvervsfrekvens og konkurrenceudsættelse, men DI fremhæver kommunens ambitiøse erhvervspolitik, og at det er lykkedes at koordinere udfordringen med mange store infrastrukturprojekter og en god erhvervsservice. DI skriver også, at Køge er godt på vej som Sjællands nye kraftcenter:

 

”Køge har en ambitiøs erhvervspolitik, og kommunen arbejder hårdt for at sikre erhvervslivets rolle i kommunens udvikling. Køge har formået at tiltrække og udvikle en lang række projekter, som i fremtiden vil gavne erhvervslivet i kommunen. Køge har formået at løse en stor udfordring ved at kombinere koordineringen af store infrastrukturprojekter med en stærk erhvervsservice og konstant forbedring af de lokale virksomheders rammevilkår. Køge har potentialet til at blive hele Sjællands vækstmotor, hvis kommunen fortsætter den positive tilgang til erhvervslivet og samtidig forbedrer sin tilgang til private aktører og kommunens velfærdsservice”.

Borgmester Flemming Christensen er begejstret for Køges gode placering i erhvervslivets karakterbog:

 

”Jeg er rigtig glad for virksomhedernes gode vurdering. Vi går benhårdt efter at sikre gode vilkår for virksomhederne i Køge Kommune, og vi er kendt for en hurtig sagsbehandling, en god og effektiv kommunikation med virksomhederne - og så er der ingen dækningsafgift, når man driver virksomhed her. Det har også fået flere og flere virksomheder til at slå sig ned i Køge. Ligesom vi også kan se, at tilflytterne strømmer til”.

 

Køges gode beliggenhed ved tre centrale motorveje og det europæiske motorvejsnet gør kommunen populær blandt virksomhederne. Kommunen scorer også højt på en effektiv sagsbehandling og gode rammevilkår, der fx dækker over størrelsen på dækningsafgiften, der er nul i Køge.

 

”Snart får Køge Bugt Motorvejen flere spor, vi får en ny højhastighedsbane med stop i Køge 20 minutter fra København. Ligesom erhvervshavnen er ved at blive udvidet. Det vil kun være med til at gøre det endnu nemmere at drive virksomhed i Køge. Men det er klart, at de store infrastrukturprojekter også konkret betyder, at der graves og bygges på livet løs, hvilket i perioder kan skabe bøvl og besvær for trafikanterne. Heldigvis er det midlertidigt, og jeg glæder mig over, at virksomhederne godt kan se, at Køge er på vej som hele regionens vækstmotor,” siger Flemming Christensen, borgmester i Køge Kommune.


Fakta om DI’s erhvervsklimaundersøgelse

DI´s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2016, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er femte år i træk, at DI laver undersøgelsen, hvor 5.690 danske virksomheder vurderer kommunernes overordnede erhvervsvenlighed, de kommunale rammevilkår og andre helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, arbejdskraft, infrastruktur og image.

 

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 49      28. november - 4. december 2022
tirsdag 29. november kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 50      5. - 11. december 2022
tirsdag 6. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK