temaer
KLEMMESTRUPGÅRD NORD er åbnet

Med taler, Campus Køge-spaden og bobler i slanke glas blev begyndelsen på Produktionshøjskolen Klemmenstrupgårds tilstedeværelse i Campus Køge en realitet. Fredag den 2. maj fandt den officielle indvielse sted. I første omgang åbner skolen to linjer i lokaler på Køge Handelsskole.

Fredag den 2. maj fandt den officielle indvielse af Produktionshøjskolen afdeling i Campus Køge sted. Afdelingen vil i daglig tale blive kaldt Klemmenstrupgård Nord, og den huser de to linjer Idræt/Sundhed og Pr/Event. De to undervisere Martin Arken og Christian Junget Madsen vil sammen med deres elever blive de første fra Klemmenstrupgård, der får deres vante gang i Campus Køge. Den officielle indvielse af Klemmenstrupgård Nords nye lokaler blev en festlig dag. Der blev holdt taler blandt andet ved skolens egen forstander Elisabeth Dolmer, bestyrelsesformand Jørgen Rasmussen, Køge Handelsskoles direktør Tim Christensen, mens formanden for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Køge Kommune, Mads Andersen både holdt tale og fik æren af at klippe den røde snor.

Sikre fødekæden blandt uddannelsessøgende
I talen konstaterede Mads Andersen, at med tilføjelsen af Klemmenstrupgård kommer antallet af fysiske partnere i Campus Køge op på fem. ”Udover Køge Handelsskole og EUC Sjælland, der snart har ligget her i en menneskealder, er Erhvervsakademi Sjælland her, og SOSU Sjælland tog første spadestik lige her i nærheden for en måned siden. Det nærmer sig efterhånden 15 år, at ideen om Køge som Uddannelses- og Udviklingsforum opstod. (…) Siden den 11. april 2011, hvor der blev afholdt et såkaldt sættemøde vedrørende Campus Køge, har de mange involverede parter været meget aktive og interesserede i at få skabt grundlaget for et fællesskab på såvel det fysiske som det virtuelle plan,” sagde Mads Andersen.

”På trods af den tidlige markering fra Produktionshøjskolens side af, at man var glad for sin fysiske lokalitet på Klemmenstrupgård, har forstanderen og bestyrelsen ydet et stort bidrag til skabelsen af fundamentet for det samarbejdende Campus med mange idéer og initiativer – og de har selv bidraget i form af arbejdskraft til diverse arbejdsfora. Produktionshøjskolen har eksempelvis været et væsentligt omdrejningspunkt for Garantiskolen, som med tilbud om koordineret vejledning sikrer, at den unge uddannelsessøgende kan blive sendt i en anden uddannelsesretning i stedet for at droppe helt ud af skolen. (…) Ved at blive en synlig og integreret del – også fysisk – af uddannelsesmiljøet i Campus Køge, kan Produktionshøjskolen fortsat være en aktiv part i udviklingen på uddannelsesområdet, blandt andet som følge af reformerne på kontanthjælpsområdet og på erhvervsuddannelserne,” sagde Mads Andersen.

”Ved at lægge en del af uddannelserne i Campus Køge, vil det blive lettere for de unge at komme videre i systemet, fordi de allerede fra starten har deres gang blandt alle de andre uddannelsessøgende, der er og kommer på Campus, mens de samtidig fortsat vil være omfattet af Klemmenstrupgårds trygge rammer,” sagde Mads Andersen og ønskede Produktionshøjskolen stort tillykke og klippede den røde snor over.

Campus Køge på sporet
Campus koordinator, Allan Corfitsen, fremtryllede på Mads Andersens ønske den særlige Campus Køge-spade, som er med hver gang nye partnere etablerer sig fysisk i Campus Køge.

”Klemmenstrupgård er den tredje institution, der inden for de seneste par måneder, har fundet vej til Campus Køge. Det er med stor glæde, at Campus Køge bliver udvidet med endnu en uddannelsesinstitution,” siger Allan Corfitsen. ”Men det er også glædeligt, at Køge Kommunes byråd sidste tirsdag i april har besluttet at etablere 100 studieboliger ved Campus Køge. Det varmer mig, at Campus Køge på den måde er med i politikernes overvejelser, når det gælder boligbyggeprogrammet i de kommende år. Det er en positiv udvikling, og det understøtter vores fælles interesse i at gøre Køge til uddannelsesby,” siger Allan Corfitsen

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 49      28. november - 4. december 2022
tirsdag 29. november kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 50      5. - 11. december 2022
tirsdag 6. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK