temaer
KISO A/S forvandler rester til ressourcer

KISO A/S forvandler rester til ressourcer

Med projekt Rest til Ressource tilbyder Køge Kommune små og mellemstore virksomheder fra produktions- og servicebranchen et skræddersyet forløb. Et forløb som skal styrke deres strategiske arbejde mod en grønnere profil. En af virksomhederne, som har set lyset i Rest til Ressource, er KISO A/S fra Køge.

 

Formålet med Rest til Ressource er at hjælpe små og mellemstore virksomheder med at opnå en grønnere profil, der samtidig styrker virksomhedens økonomi og konkurrenceevne. KISO A/S fra Køge kommune producerer gummilister til blandt andet vindmølleproducenter og vinduesindustrien og virksomheden har fokus på at skabe grønne løsninger til deres kunder. Rest til Ressource passer derfor perfekt til deres strategi om at gøre virksomheden grønnere.

 

Fik den nødvendige hjælp

Allerede inden KISO A/S gik ind i Rest til Ressource, arbejdede de på at gøre virksomhedens profil og brand grønnere. Eksempelvis har KISO A/S sat forskellige tiltag i gang, der optimerer deres produktion, og inden forløbet havde de gode ideer til, hvor de yderligere kunne optimere deres produktionslinjer, men de manglede input for at komme videre.

 

Med Rest til Ressource får KISO A/S nu en hjælpende hånd til at optimere produktionen og har fået sat fokus på de områder, der skal arbejdes med for at give virksomheden en grøn profil. De har også adgang til arrangementer og eksperter med den nyeste viden om grønne forretningsmodeller. Og endelig er KISO A/S med i et netværk af virksomheder i Region Sjælland, som alle arbejder med at gøre deres virksomheder grønnere.

 

Det, at KISO A/S er kommet med i projektet, har sat skub i tingene for dem, og virksomheden har især haft stor gavn af en workshop om grøn forretningsudvikling.

 

”Gennem mange år har vi brugt en del tid på, om vi kunne fjerne affaldsomkostninger og i stedet bruge vores rester til noget. Og når man sidder med problemstillingen selv, kan man godt stirre sig lidt blind. Så det var godt at komme på workshoppen og tale med andre i samme situation. Det var opløftende at høre, at der sker noget, og at der er nogen, der arbejder med det, så vi ikke skal opfinde den dybe tallerken, men bare kan kontakte dem. Det var første gang jeg deltog, men jeg talte med andre deltagere, som sagde, det var noget af det bedste, de har været med til,” fortæller Jesper Birch Olsen, Technical Manager hos KISO A/S.

 

Bagom Rest til Ressource

I Rest til Ressource gribes arbejdet mod en grønnere profil forskelligt an alt afhængigt af, hvilken type virksomhed det drejer sig om. For nogle typer virksomheder er første skridt at kigge på virksomhedens interne ressourcer som forbrug af vand, materialer og energi og undersøge, hvordan man mindsker spild og afskaffer affald. For andre kan det være relevant at samarbejde med en anden virksomhed om at aftage restfraktioner som affald, overskudsvarme eller vand. Ment på den måde at det som betragtes som affald for den ene virksomhed, kan for en anden bruges som en ressource, og hermed opstår et symbiosesamarbejde. Fælles for alle virksomheder i Rest til Ressource er at skabe en grønnere virksomhedsprofil.

 

Rest til Ressource er på vej ind i fjerde og sidste fase, hvor der tages kontakt til virksomheder, der kan have interesse i at indgå i projektet. Der er fortsat mulighed for at få en af de sidste pladser i projektet.

 

For mere information om projektet kan projektleder Nina Mikkelsen kontaktes på mail nina.mikkelsen@koege.dk og telefon 56 67 69 04.

 

 

FAKTA:

 

Om projektet:

Projekt Rest til Ressource løber fra juli 2015 til juni 2018.

Gennem projektet tages der kontakt til 100 virksomheder, der bliver tilbudt en indledende screening, hvor virksomhedens potentiale for optimering af forbrug af vand, energi og materialer gennemgås. På baggrund af screeningen udvælges 50 virksomheder, der får tilbudt rådgivermidler til at gå yderligere i dybden med optimeringspotentialerne.

 

Projektpartnere:

Dansk SymbioseCenter, DTU, Køge Kommune, Guldborgsund Kommune, Holbæk Kommune, Slagelse Kommune, Odsherred Kommune og Kalundborg Kommune.  Projektet er støttet af EU Regionalfondsmidler.

 

Kontakt:

Mette Lerdorf,
virksomhedskonsulent for Køge Erhvervsservice

E-mail: Mette.lerdorf@koege.dk, T: 24 59 50 08.

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK