temaer
Pressefoto fra Connect Køge
HVORDAN UDVIKLES FREMTIDENS erhverv i Køge?

Køge Erhvervsudviklingsråd og Connect Køge samlede onsdag eftermiddag en række erhvervsfolk, politikere og uddannelsesrepræsentanter til inspirationsoplæg og dialog om erhvervsudviklingen i Køge. Under dialogen blev der sat spot på Køges identitet, den nye infrastruktur på bane og vej og vigtigheden af at fortælle de gode historier om Køge.

 

Der var fokus på Køges udvikling og fremtid, da virksomheder og uddannelsesinstitutioner i går var samlet til arrangementet Fremtidsværksted. Med tre skarpe oplæg fik deltagerne inspiration til den videre dialog og indblik i, hvilken effekt udviklingen forventes at få på erhvervsudvikling og potentialer i Køge og hele Østsjælland. Formålet med debatten var ikke at finde de endelige svar, men at lade input, vurderinger og muligheder komme ud i det åbne rum. Input der bruges til det videre arbejde i Connect Køge.  

 

Oplæg og dialog i workshops

De tre oplæg, som var startskuddet for arrangementets drøftelser, bød ind med tre forskellige vinkler på, hvad udviklingen kommer til at betyde for Køge.

 

Første oplægsholder på banen var projektudviklingsdirektør fra Pension Danmark Christian Olsson, som klarlagde investorernes syn på Køge. Her var der både ris og ros – der manglede information og data på Køge som udviklingsområde, hvilket gjorde det mere usikkert for institutionelle investorer at vurdere sikkerheden i deres investeringen. Christian Olsson præsenterede de overvejelser, en institutionel investor gør sig i forhold til større investeringer i et område og anførte samtidigt, at Køge som tilflytterkommune er meget populær. Køge er den 11. mest søgte kommune over attraktive tilflytterkommune, og det har de store investorer fået øjnene op for.

 

Næste oplæg kom fra informationschef fra DSB Tony Bispeskov og hans kollega planlægningschef Lars Krogsdam. De gav et indblik i den betydning, den nye banestrækning og Køge Nord station får for Køge. Køge bliver det naturlige knudepunkt mellem Fyn og Sjælland, samtidig med at rejsetiden fra både Odense, Ringsted, København og Hillerød i fremtiden vil blive kortet drastisk ned. Køge får således et opland af en helt anden geografisk størrelse end tidligere. Afstanden mellem Køge, København, Odense og Jylland kommer med den nye bane til at ændres. Eksempelvis bliver rejsetiden til Odense den samme, som den nuværende rejsetid til Nørreport station.

 

Det sidste indlæg på programmet kom fra chef for Plan og trafik i COWI Michael Knørr Skov. Han fortalte, at mobilitet er koden til erhvervsudviklingen, hvorfor motorvejen og den nye banestrækning er helt afgørende for erhvervsudviklingen. Med et kort over motorvejsudbygningen og en sammenstilling af den erhvervsmæssige aktivitet i et område – svarende til 15 minutter fra motorvejen – fremviste han et tydeligt billede; nemlig at erhvervsudvikling sker langs de store færdselsårer. Videre påpegede han, at udbygningen af infrastrukturen i Køge vil give byen nogle meget stærke fremtidige potentialer både hvad angår erhvervsudvikling, turisme og bosætning.

 

Præsentationerne blev efterfulgt at workshops i grupper, hvor der på tværs af erhvervsfolk, politikere og repræsentanter fra uddannelsesinstitutioner blev drøftet, hvordan potentialer og dilemmaer i udviklingen skal tegne et billede af områdets udvikling. En række forslag og ideer – men også bekymringer – kom på bordet. Alt sammen med den ambition om, at på den ene side kan udviklingen i Køge fortsætte, men på den anden side bør byen og området samtidig bevare sin historie og identitet.

 

Bag om Fremtidsværkstedet

Køge er i rivende udvikling, og arrangørerne bag arrangementet har et fælles ansvar og interesse i at hjælpe virksomhederne videre og ikke mindst holde dem informeret om, hvordan de har mulighed for at få del i udviklingen. Ingen kan spå præcist om fremtiden. Men ved at se nærmere på, hvor der sættes ind, kan man danne sig et billede af en fremtid, som byder på nye markeder, nye opgaver og nye trends i erhvervslivet.

 

- Der sker rigtig meget i Køge i øjeblikket. Udviklingen og byggeprojekterne er i fuld gang, hvilket vil fortsætte over de næste 10-15 år. Det kommer til at ændre Køge med bedre infrastruktur og flere arbejdspladser. Med arrangement i onsdags tage vi hul på nogle af de temaer, som vi skal arbejde med i de kommende år for at forløse potentialerne, fortæller Ingo Østerskov direktør for Connect Køge.

 

Fremtidsværkstedet var planlagt af Køge Erhvervsudviklingsråd og Connect Køge. Moderator var Christian Tangkjær fra Mobilize Strategy.

 

 

FAKTA

 

Om Connect Køge

Connect Køge er en erhvervsfond, der arbejder fokuseret på at styrke erhvervs- og turismeindsatsen, danne netværk og blive en aktiv medspiller i virksomhedernes hverdag. Sidst, men ikke mindst arbejder Connect Køge på at vise nye aktører fra ind- og udland de mange muligheder, der findes i Køge kommune.

 

Kontakt

Ingo Østerskov, Direktør for Connect Køge

T: 40 10 89 10

Send e-mail >

 

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK