temaer
HVAD skal der ske, når virksomheden vokser?

Murermester Jimmy Jacobsens virksomhed voksede støt, tiden var derfor inde til at sadle om fra lille virksomhed til større og finde hans nye rolle. Han deltog derfor på RaketVækst. I dag leder han virksomheden, omsætningen er stigende, og nye medarbejdere bydes velkomne. Nu får flere virksomheder mulighed for at skabe vækst, når Køge Erhvervsservice til slut maj tilbyder en ny omgang RaketVækst.

 

RaketVækst strækker sig over seks måneder og kickstartes med et tredages internat, hvor deltagerne arbejder intensivt med deres virksomhed. Jimmy Jacobsen deltog på RaketVækst sidste forår, og på de tre dage fik han redskaber med hjem, som han fra dag ét kunne bruge. Redskaber som skabte synlige resultater – han trak sig ud af produktionen, indtog rollen som ejerleder, omsætningen steg, og det samme gjorde medarbejderstaben.

 

RaketVækst er et af Køge Erhvervsservices mest succesfulde tilbud til etablerede virksomheder og afholdes to gange årligt i samarbejde med Ringsted Kommune og Væksthus Sjælland. Næste omgang RaketVækst løber af stablen fra den 31. maj til 2. juni.

 

Op i helikopteren

Det kan være krævende at tage tre dage på internat, når man samtidig skal drive en virksomhed, hvor arbejdet ikke lige kan sættes på stand by. Men det er tid godt givet ud. På RaketVækst får deltagerne mulighed for at stoppe op og se deres forretningsplaner, salg og markedsføring fra nye vinkler. Efterfølgende vender de hjem med brugbare handlingsplaner.

 

”Min virksomhed voksede fra en lille enkeltmandsvirksomhed med ansvar for mig selv til en mellemstor virksomhed med ledelsesansvar, og det betød, at jeg stod med mange forskellige arbejdskasketter på. Jeg havde derfor brug for at få lagt en strategi for virksomhedens fremtid og få valgt, hvilken én af de mange arbejdskasketter jeg skulle tage på. Da Jes Pettersson fra Køge Erhvervsservice så fortalte mig om RaketVækst, og hvordan man bliver hejst op som en helikopter for at kunne se sin virksomhed fra nye vinkler, vakte det min nysgerrig. Jeg sprang til – og jeg blev ikke skuffet, for jeg kom hjem med en brugbar handlingsplan og én arbejdskasket”, fortæller Jimmy Jacobsen, ejer af Murermester Jimmy Jacobsen ApS.

 

Arbejdet med at udvikle virksomheden slutter ikke efter de tre dage, men fortsætter når virksomhedsejerne kommer hjem fra RaketVækst.

 

”Med RaketVækst fik jeg skilt virksomhed ad og hjælp til at sætte den helt rigtig sammen. Underviserne på RaketVækst har tjek på det, de laver, og de kunne derfor give mig det skub, som jeg havde brug for. I dag sidder jeg som leder, har fået ansat flere murersvende og lærlinge, en daglig leder og en arbejdsmand. Alle personer som jeg har fuld tillid til. Det har frigivet nogle timer, så jeg kan arbejde videre med virksomhedens forretning og forfølge flere mål. Siden RaketVækst er vi gået fra 11 til 16 ansatte”, fortæller Jimmy Jacobsen.

 

Bag om RaketVækst RaketVækst skaber positiv udvikling, fordi ejerne aktivt arbejder med egen virksomhed. Med sparring og undervisning finder de selv løsningerne på virksomhedens udfordringer. Samtidig slippes deltagerne ikke bare løs, når kurset er forbi. I de efterfølgende seks måneder bliver de tilbudt opfølgningsmøder med underviserne og netværksmøder med de andre deltagere.

 

Som noget nyt afholdes der også et RaketVækst 2.0 forløb, som er en overbygning med fokus på salg og ledelse. Forløbet er for tidligere deltagere, der nu er klar til at forfølge nye mål.

 

Næste RaketVækst for førstegangsdeltagere finder sted den 31. maj til 2. juni på Rørvig Centret. Tilmelding skal ske senest den 16. maj på Køge Erhvervsservices hjemmeside på: www.koegeerhvervsservice.dk under Kalenderoversigt.

 

FAKTA

Om Murermester Jimmy Jacobsen ApS

Murermester Jimmy Jacobsen startede som selvstændig murer i Køge i 2003. I dag består virksomheden af leder Jimmy Jacobsen, en daglig leder, 10 murersvende, 3 lærlinge og en arbejdsmand. Murermester Jimmy Jacobsen ApS løser opgaver for både private, erhverv og boligselskaber. Af murerarbejde tilbyder de blandt andet nyt køkken og badeværelse, renovering og tilbygning af huse, opmuring af nye huse og sidst, men ikke mindst totalentrepriser.

 

Som noget nyt er der kommet en badberegner på virksomhedens hjemmeside. Her kan kunder med ti klik få tilsendt en estimeret pris på et nyt badeværelse. Badberegneren er også at finde på pris.badberegner.dk

 

For mere information om Murermester Jimmy Jacobsen ApS se: www.murer-jimmy.dk

 

Om RaketVækst

Køge Erhvervsservice samarbejder med Ringsted kommune og Væksthus Sjælland om RaketVækst. Forventningen er, at de virksomheder som deltager på RaketVækst efterfølgende oplever vækst i omsætningen eller i antal af ansatte.

 

Bag undervisningen står Nils Hall Torgersen og Søren Mikkelsen fra Væksthus Sjælland. Begge har mange års erfaring med at guide virksomhedsledere til at finde ind til kernen af virksomheden for at målrette deres strategi og dermed øge salget.  Derudover bliver deltagerne også præsenteret for eksterne konsulenter, der bidrager med metoder, som skaber vækst.

 

Om Køge Erhvervsservice

Køge Erhvervsservice er Køge Kommunes enhed, der tilbyder vejledning og kurser til både iværksættere og etablerede virksomheder, som er bosat i Køge Kommune. Gennem kurser, fortrolig vejledning og arrangementer hjælper Køge Erhvervsservice iværksættere og virksomheder videre i forbindelse med udvikling, vækst og opstart af virksomhed.

For mere information om Køge Erhvervsservice og RaketVækst se www.koegeerhvervsservice.dk

 

Kontakt

Jes Pettersson, virksomhedskonsulent i Køge Erhvervsservice, tlf.: 20 52 94 04

E-mail: jes.pettersson@koege.dk

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK