temaer
HVAD SIGTER du efter?

PRESSEMEDDELELSE fra Køge Handelsskole 29.06.2015

 

Fra talerstolen bød Køge Handelsskoles bestyrelsesformand Søren Eltorp velkommen til alle dimittenderne, som var fremmødt i den store hal i Ravnsborghallen med deres familier for at lade sig fejre ved årets translokation. Efter de indledende bemærkninger overlod Søren Eltorp pladsen til lektor Henrik Kureer, som i rollen som konferencier havde ansvar for at føre de nybagte studenter, familier og ledere og lærere på Køge Handelsgymnasium godt gennem dagens festprogram. Første opgave var at sætte fællessang – Den danske sang – i gang.

Blåstemplet kvalitet
Efterfølgende holdt skolens direktør Tim Christensen translokationstale for studenterne og deres familier: ”Velkommen til jer og jeres forældre og pårørende. Jeg ønsker jer hjertelig tillykke med jeres eksamen.  Det er dejligt at se jer – festklædte og glade – med et fælles varemærke for kvalitet på hovedet – en studenterhue med blåt bånd,” begyndte Tim Christensen.
”Det har været fantastisk at være vidne til jeres huepåsættelse de seneste par uger og opleve, hvordan jeres familier og venner har ventet på at fejre jer med flasker og hjemmebag, jordbær dyppet i chokolade. Skolen har emmet af god stemning og glade studenter. Jeg er overbevist om, at jeres forældre og familie er meget stolte af jer, nu hvor I kan kalde jer for student og står på dørtærsklen til nye og spændende udfordringer.”


”Nu står I for alvor over for den helt store beslutning om, hvor I vil hen i livet. Det er en svær beslutning at tage – særligt når der vægter høje forventninger fra samfundet, forældre og familie på jeres skuldre. I er vigtige brikker i fremtidens velfærdsamfund – det er derfor vigtigt, at I finder jeres plads i samfundet. I skal ud i en verden, hvor overskud og ressourcer er vendt til prioritering af ressourcer. Samtidig får I en kæmpe global udfordring. Vores virkelighed stiller nye krav til jeres evne til at navigere og tolke de voldsomt mange informationer, der er tilgængelige – samt de mange forskelligheder, I møder. Men det rummer også uanede muligheder for at være med til at præge den fremtid I er på vej ind i. Der findes mange muligheder og derfor er det godt at være rustet med et godt selvværd og gode beslutningsevner – når man i stigende grad selv skal skabe sine vilkår og muligheder,” sagde Tim Christensen.


”Husk at de kvalifikationer, som vi har bibragt jer de tre forløbne år, først udvikler sig til virkelige kompetencer og færdigheder, når I tager dem i brug og de bliver sat i spil med mellemmenneskelige relationer og de organisationer, kulturer og sammenhænge, I skal indgå i. Men drøm, ønsk – grib visionerne – hold fast og mest af alt vær dig selv. Lær at turde fortjene heldet og lykken – et godt liv. Jeg ønsker jer hjertelig til lykke med eksamen – og held og lykke med beslutningerne, identiteten og fremtiden!” sagde Tim Christensen.

Gennem hele spektret
Efter Tim Christensens translokationstale stod skolens band for underholdningen. Konferencier Henrik Kureer havde nu skiftet mikrofonen ud med altsax og spillede sammen med bandet, som primært består af tidligere studerende: Karen Sjølund (vokal), Jimmi Koldenborg (trommer), Nikolaj Skaaning (keyboards), Martin Møller (guitar) og Dan Rasmussen (bas). De spillede gode klassikere som ”Change the World” og ”Signed Sealed Delivered” samt hittet ”FourFiveSeconds”, hvor nyklækket student Maria Hatzisavvas Damsgaard fra 3a sang duet med Karen Sjølund.

Efter det musikalske indslag oprandt tiden for overrækkelsen af eksamensbeviser. Uddannelseschef Palle Birch på Køge Handelsgymnasium uddelte sammen med direktør Tim Christensen beviser og håndtryk til årets 367 studenter. Undervejs blev der rig lejlighed for de fremmødte familier til at indfange adskillige fotominder fra den store dag.


Efter alle årets studenter havde været en tur på scenen nåede programmet frem til den traditionsrige Gallaquiz. 3c havde vundet den store Superquiz for 3. års-klasser i midten af april, og nu skulle vinderklassen dyste mod holdet, som lærerne på Køge Handelsgymnasium havde sat.  Alberte Sandager og Nicklas Sørensen fra 3c var oppe mod lærerkollegiet repræsenteret ved underviserne Signe Kaspersen og Michael Laugesen. De dystede i spørgsmål om sport, film, underholdning og politik. Det var spænding til de sidste. Før hurtigrunden lå lærerholdet til at vinde, men blev indhentet ved målstregen.. Studenterne viste sig suveræne i slutspurten, og de vandt med 89 point over lærerholdets 81 point.

 

Inden receptionen i den tilstødende hal og opstilling til de sidste klassefotografier, blev årets legater uddelt. Årets legater kom fra Spar Nord, Addere Revision, Price Waterhouse Coopers, Danske Bank og Køge Handelsstandsforening.


Legaterne gik til studenter, som underviserne havde indstillet for deres engagement, faglighed, evne til at samle klassen eller gøre noget exceptionelt i forhold til Køge Handelsgymnasium. Modtagerne af årets legater blev: Josephine Christensen, Sara Bakdal Bentsen, Nicholas Gudmund Hansen, Silas Marco Sandermann, Mario Bækdal Rosenvold, Tobias Thomas og Daniel Johannes Friis. Skolens elevforening kaldet GEKH – repræsenteret ved to tidligere studerende, Christine Jans (årgang 2008) og Victor Skytte (årgang 2013) – overrakte desuden deres eget legat til Amalie Kiefer fra 3f. Til slut kunne Maria Hatzisavvas Damsgaard fra 3a atter indfinde sig på scenen for at modtage legat fra Sparekassen Sjælland for årets højeste snit på Køge Handelsgymnasium – nemlig på hele 11,6.

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK