temaer
HJÆLP til brancheskrift

Petina Jensen har arbejdet som frisør i 28 år, men slidte håndled tvang hende i 2012 ud i brancheskift, som førte hende forbi Køge Handelsskoles Center for Karrierevejledning. Skønt hun kan fremvise lutter topkarakterer på sine eksamensbeviser, hænger jobsene ikke på træerne.

 

Petina Jensen fra Borup måtte i 2012 smide frisørsaksen og indstille karrieren i en anden retning. "De sidste år som frisør har jeg arbejdet som souschef i en salon i Solrød. Her havde jeg fået mig de opgaver, jeg brændte for efter 10 år som selvstændig med alt hvad det indebar af ansvar, regnskab med videre. I Solrød kunne jeg fokusere på de aspekter, jeg gik mest op i, nemlig den faglige kreativitet samt ledelse og oplæring af elever," fortæller Petina Jensen.

 

"Da jeg så pludselig måtte stoppe på grund af mine ødelagte håndled, lå udvejen egentlig lige til højrebenet – jeg ville gerne undervise kommende frisører på frisørskolen. Derfor tog jeg et kursus i pædagogik og didatik i Slagelse – og jeg stod egentlig med storetåen i døren ind til drømmejobbet – men så kom der ansættelsesstop, og jeg måtte opgive det hele," fortæller Petina Jensen.

 

Sat skik på det hele

"I foråret 2013 så alt pludselig lysere ud igen. Jeg blev henvist fra Jobcentret til Center for Karrierevejledning på Køge Handelsskole – jeg blev realkompetencevurderet, og der blev sat struktur på det hele med en uddannelsesplan ved GVU-samtale med en voksenvejleder på stedet. På Køge Handelsskole følte jeg mig i trygge hænder – de har været der 100 pct. for mig. De har støttet, vejledt og givet mit selvtillid et løft. Uden dem havde det ikke været så rart og lyst at komme igennem det," fortæller Petina Jensen.

 

"Jeg tog først AMU-kurser på IT-værkstedet og fortsatte med moduler på Akademiuddannelsen på Erhvervsakademi Sjælland, så jeg kunne fortsætte op ad uddannelsestrappen med et nyt mål for øjet – dog uden at slippe fortiden af syne. De funktioner, som jeg i praktisk havde arbejdet med de sidste år som frisør, fik jeg nu papirer på, da jeg tog Ledelse i praksis, Coaching, Konflikthåndtering samt Organisation og arbejdspsykologi. Det var fedt at komme ud på Køge Handelsskole for at tage uddannelse – at få lov til at få nye kompetencer og mere at bygge videre på – og have noget at stå op til, samvær med andre og noget at gå op i igen – det var fantastisk," fortæller Petina Jensen, som 9. marts ryger ud af dagpengesystemet. Trods mange ansøgninger er det endnu ikke lykkedes at få et job, men Petina Jensen fortsætter søgningen. Hun drømmer om at blive serviceleder eller souschef – branchen og produkterne er underordnet, for det Petina Jensen nu drømmer om er salg, service og god kundeservice.

 

En god rollemodel
Petina Jensen er mor til en stor dreng, som går i 10. klasse. Snart skal han vælge hvilken ungdomsuddannelse, han vil ind på. For Petina Jensen har det været interessant at følge hans ønsker for fremtiden, som skiftede i takt med han så sin mor sætte sig på uddannelsesbænken, lave opgaver, læse pensum og klare eksaminer til 10- og 12-taller.

 

"Før jeg kom på Køge Handelsskole talte han om at blive tømrer – men nu er han blevet inspireret af at se mig klare mig godt i et meget bogligt anlagt skolesystem. Han har gået og leget med tanken om at blive pædagog med speciale i børn med vanskeligheder – og bruge det som ballast, hvis han ville søge ind på Politiskolen. Men meget kan endnu nå at ændre sig – vi må blot se hvad fremtiden bringer for os begge," siger Petina Jensen.

 

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 49      28. november - 4. december 2022
tirsdag 29. november kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 50      5. - 11. december 2022
tirsdag 6. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK